Dzisiaj jest 22 sty 2025, 22:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: kingway
Witam :) czy ktos moze z was wie o co chodzi sprzęgło mam w skuterze ( kingway swift 50 cc 4t ) tec evo Racing biała centralkę wariator ( rolki 5,5g) wm motors dzwon wm motors wczoraj odebralem go od mechanika po czym po 2 godzinach jazdy odkręcając manetkę skuter zachowuje sie jak bym jechał na koniu WTF ? dodam ze skuter jak ryczał tak ryczy a i teraz ledwo 60 km jezdzi w czym moze byc problem bo to juz 4 mechanik aż ręce opadają.... proszę o pomoc :(

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Lingben LB50QT-35 50 4T
Sprecyzuj to "ryczenie"
Może masz stożek dlatego buczy?
Ile Ty byś chciał wyciągnąć ze zwykłej 50?

Chcesz mocy to wkładaj większy cylek 72cc

Chinol 4t,Lingben LB50QT-35 50 4T
Airsal Sport 80cc (d.50mm),Gazior BT 18mm,Wariator Top Racing SV1,Przeciwtalerz NARAKU V.2 CNC,pasek GATES POWERLINK,sprzęgło seria,dzwon Motoforce Racing+tłumik przelotowy

Piaggio Typhoon 2T

*

hmm nie ma znaczenia czy jest stożek czy nie ma skuter i tak ryczy xd lapie od 5 tys dopiero kolo kreci a jak odkreci sie manetke to lapie do 6 i trzyma przez dłuższy czas nie wiem co może być przyczyną co jezdzę do mechanika w sumie trudno nazwac go mechanikiem skoro skuter chodzi w miare ok ( tylko przez max poltorej godziny a nawet nie ) ciegle wchodzi na wysokie obroty a nie moze go zbytnio rozbujac. Dzis byłem umówiony z tym mechanikiem dziwna sprawa warsztat zamkniety odpalajac go dzisiaj nie miał sily ruszyć w czym może byc przyczyna ???? centralka jest biala rolki 5,5 g :( a ten skuter robi co chce ;/ nie mam juz sily do tego skutera .... dodam ze z dnia na dzien coraz gorzej chodzi a prawie nim nie jezdzę bo strach tym jezdzic ( jazda na koniu ) ;/ i do tego spalanie mega w nim . WTF ? Pomocy : :/ albo po prostu te sprzeglo tev evo Racing sie nie nadaje do niego ja jestem zielony i nie wiem co robic na fabrycznym bylo wszystko ok tyle ile bylo na liczniku tyle jechał :(

**

Pojazd: Coliber Rex

Ostrzeżenia: 1
Jak pali jak smok to regulacja gaznika (zmieniałeś dysze?).

*

juz jest ok zostały wymienione spręzynki sprzegla na zółte i swieca była uszkodzona skuter nie do poznania :) tylko ile powinien trzymać obrotów na postoju bo trzyma z 1,8 jak przegazuje sie to obroty spadaja ale zaraz wskakuja na 1,8 :P Co do dyszy nie grzebałem ale jest juz w miare ok zatankuje do pelna i zobaczymy jak teraz spalanie wyjdzie :P

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Dwa kółka z silnikiem 125ccm
Kamiloss pisze:
...tylko ile powinien trzymać obrotów na postoju bo trzyma z 1,8 jak przegazuje sie to obroty spadaja ale zaraz wskakuja na 1,8...

1800 to norma czyli ok. Jak Ci po przygazowaniu obroty spadają poniżej 1800 i po chwili wracają na te 1800, to masz ZA BOGATĄ mieszankę ---> wykręć śr.skł.mieszanki o 1/4 i sprawdź jak się będzie zachowywać.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]