Dzisiaj jest 22 lis 2024, 12:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality 2t
Pracuj pracuj ! a efekt końcowy bedzie kosa :)
I przede wszystkim nie żałuj włożonych pieniędzy w nią :) kolega ma boostera i co kupi cos to juz szkoda szkoda mogłem miec Airmaxy sraxy... i co chwile sie mu to jebie
Wiec działaj pomalutku (y)

Vicia na Racinguuu :P project by Michaśśś :>
ZAPRASZAM :roll:
viciaa-3-lc-max-port-project-by-michass-t413978.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
A wieć tak dzisiaj o 9 mnie obudził kurier myślałem że go zabije szczególnie że o 6 poszłem spać XD Odebrałem paczkę odrazu zobaczyłem czy wszystko się zgadza było okej . Silnik z pokoju przyniosłem do salonu jakiś stolik stary i składamy silnik złożyłem miałem problem z włożeniem zabezpieczenia sworzenia ale dałem rade skręciłem pokopałem parę razy czy wszystko okej . Oczywiście dostałem opieprz że w domu silnik składam ale trudno. Jutro biorę sie za czyszczenie i spróbuje odpalić silniczek . Jakieś zdj :
Paczuszka
Obrazek
A w niej
Obrazek
Podczas składnia
Obrazek
I złożony :)
Obrazek
Silnik cały uwalony jutro będę czyścił. Pierwszy raz sam zakładałem cylek pierscienie itd i wyszło mi to bardzo dobrze .

Aprilia Sr'ka By Macieek
aprillia-sr-50-70-by-macieek-nowe-lampy-t415051.html
Wpadniesz do Sr'ki ?

Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Ten cylek dosyć solidnie wygląda :)
Jak będzie cieplej, to zakup lepszy wentylator, np. seryjny od longji exactly. Jest większy i będzie lepsze chłodzenie.
Mam nadzieję że jutro bez problemu odpalisz, powodzenia :)

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

**
Awatar użytkownika

Jutro zrobię elektrykę na krótko żeby iskra było i odpala nie mogę sie doczekać :) Może wezmę i wypoleruje wydech albo pomaluje nie mogę sie zdecydować .

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Awatar użytkownika

I jak odpalił?

Where I am?

Facebook

Youtube

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr factory
Nie na widzę takich partackich robót. Silnik [cenzura] do granic możliwości. Nie przekonasz mnie że bród nie dostał się do środka.
Powinieneś umyć silnik przed zdjęciem cyla, było by przyjemniej pracować i przyjemniej na to patrzeć. Czy wyszło bardzo dobrze to bym tego nie powiedział, czym dokręcałeś głowicę?

Mój projekt hamownia http://forum.mieloch.pl/motorynka-simron-70cc-zielony-szatan-pomiar-hamownia-10-koni-t415495.html

Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 10:39 przez robdk, łącznie zmieniany 1 raz
Regulamin pkt.10

**
Awatar użytkownika

Głowice dokręcałem grzechotką ale po 5km dokręcę . Silnik uwalony to fakt ale mogę cię zapewnić że nic tam się nie dostało silnik będzie wyczyszczony tylko boję się tego że do środka dostanie się woda więc będę to mieszanką czyścił a potem papierem przejadę . Silnika nie odpaliłem bo się żle czułem więc sobie odpuściłem dzisiaj ogarnę elektrykę na krótko i zamontuje wszystko a jutro stojak zrobię pod silnik żeby go odpalić. Wiem [...] z tym że silnik [...]więcej tego błędu nie zrobię ale w środku wyczyściłem wszystko miejsce pod uszczelkę wyczyściłem dokładnie z 3 razy potem poskręcałem grzechotką .

Edit:

pilnuj słownictwa ;)

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Awatar użytkownika

Zabezpiecz wloty do cylindra kawałkami ręcznika papierowego ,wkręć świecę i spokojnie możesz lać po całym silniku nawet myjką ciśnieniową , przed myciem użyj płynu do silników k2 jest bardzo skuteczny, bardzo pomocna jest też gorąca woda z jakimś detergentem np. proszek do prania czy też płyn do naczyń, po tym dobrze spłucz i będzie jak nowy. Tylko robi się to na bieżąco a nie jak silnik zarośnie warstwą centymetrową. Jeżeli woda dostanie się do napędu czy też do zapłonu to nic mu nie będzie, pozwól silnikowi wyschnąć i będzie git.

Mój projekt hamownia http://forum.mieloch.pl/motorynka-simron-70cc-zielony-szatan-pomiar-hamownia-10-koni-t415495.html

**
Awatar użytkownika

Pojazd: aprilia sr replica lc
Też uważam, że mogłeś umyć silnik przed wymianą cylindra.Ciężko się na to patrzy.Ale jeśli pilnowałeś żeby nic nie wpadło do skrzyni to nic się nie stało :)

**
Awatar użytkownika

Jaro pisze:
Zabezpiecz wloty do cylindra kawałkami ręcznika papierowego ,wkręć świecę i spokojnie możesz lać po całym silniku nawet myjką ciśnieniową , przed myciem użyj płynu do silników k2 jest bardzo skuteczny, bardzo pomocna jest też gorąca woda z jakimś detergentem np. proszek do prania czy też płyn do naczyń, po tym dobrze spłucz i będzie jak nowy. Tylko robi się to na bieżąco a nie jak silnik zarośnie warstwą centymetrową. Jeżeli woda dostanie się do napędu czy też do zapłonu to nic mu nie będzie, pozwól silnikowi wyschnąć i będzie git.

Tylko ze ja już kupiłem tak uwalony silnik ja nim nawet kilometra nie zrobiłem . Ogółem sr'ke miał jakiś janusz tuningu wszedzie sylikon pomalowany sprejem kawalki drewna zamiast zaczepów wszedzie blachowkręty . Staram się ogarnąć ten skuter jak najlepiej bo mi szkoda że ktoś go tak załatwił . Robię go jak najlepiej tylko mogę .

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
kiedy odpalisz? :D i wywal ten siatkowy stożek :x jak już to tylko gąbkowy :p

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
to jak kupiłeś parcha i był stary cylinder to było wtedy go wyszorować. nie wyobrażam sobie składać silnika w takim syfie i nie uwierzę w to nigdy że nic nie wpadło ...
za dużo robiłem żeby w takie bajki wierzyć

**
Awatar użytkownika

Jutro postaram się odpalić silnik tylko jakiś stojak na silnik zrobię i wydech przymocuje bo bez niego nawet nie odpalam . Każdy tylko krytykuje no rozumiem zrobiłem głupotę że silnik składam który był tak usyfiony ale nikt nie docenia że próbuje uratować tak zajechany skuter a nie kupić nowy z salonu ...

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Pojazd: gilera runner
zejdzie z chłopka , Ciekawe czy wy za pierwszym razem tez robiscie cudownie i idealnie, No prosze was , a tak pozatym to nawet nie wiecei jakie rzeczy dostaja sie do cyla przez te wasze tjunowe stozki, jezeli nie wlecialo tam nic duzego to nic wielkiego sie nie stanie, A dla chlopaka szacun ze podjal sie zadania ktore wymaga sporej cierpliwosci , umiejetnosci ktorych narazie mu brak a takze sporej ilosci gotowki, Niech ktos kto uczyl sie sam nigdy nie skladal brudnego silnika pierwszy rzuci kamieniem, napewno nie bede to ja , bo swoj pierwszy silnik skladalem w ramie a silnik napewno byl brudny, Takze ktos kto ma full alu kartey , nie malowane dobrze wie ze doczyscic czyste alu to jest bardzo trudna sprawa, a kwestia ubrudzenia karterów to chwila jazdy po deszczu ..

Pozdrawiam i życze powodzenia !!

Zajrzyj do mojej runnerki
gilera-runner-zmiana-planow-big-bore-t378945.html

Awatar użytkownika

hakaman12345 pisze:
zejdzie z chłopka , Ciekawe czy wy za pierwszym razem tez robiscie cudownie i idealnie, No prosze was , a tak pozatym to nawet nie wiecei jakie rzeczy dostaja sie do cyla przez te wasze tjunowe stozki, jezeli nie wlecialo tam nic duzego to nic wielkiego sie nie stanie, A dla chlopaka szacun ze podjal sie zadania ktore wymaga sporej cierpliwosci , umiejetnosci ktorych narazie mu brak a takze sporej ilosci gotowki, Niech ktos kto uczyl sie sam nigdy nie skladal brudnego silnika pierwszy rzuci kamieniem, napewno nie bede to ja , bo swoj pierwszy silnik skladalem w ramie a silnik napewno byl brudny, Takze ktos kto ma full alu kartey , nie malowane dobrze wie ze doczyscic czyste alu to jest bardzo trudna sprawa, a kwestia ubrudzenia karterów to chwila jazdy po deszczu ..

Pozdrawiam i życze powodzenia !!

Nikt tu na nikogo nie wchodzi ,tylko daje dobre rady, jak byś wiedział co ja robię żeby zadbać o wnętrze i nie tylko moich silników to byś zrozumiał dla czego mam uwagi.
Chłopak się uczy i bardzo ładnie przyjmuję słowa krytyki i widać że próbuję zrozumieć.
To się chwali. Składanie brudnego silnika nie należy w ni jaki sposób do rzeczy normalnych i dla tego co po niektórzy to zauważyli. A w temacie;
Życzę powodzenia w pracach i myślę że dostosujesz się co do po nie których rad i uwag.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
domycie silnika to nie jest żaden problem, płyn k2 na każdej stacji. mocniejszy środek dimier. wcale nie droższy a też wszędzie dostępny. Jeszcze jak ktoś ma myjkę to już w ogóle. ja nigdy nie myłem myjką a składałem silniki w czystości ...

Pojazd: gilera runner
jaro a przypomnij sobie czy twoja pierwsza praca byla tez idealna??

Ja ostatnio mylem silnik pg i zeszlo ki 1.5 h z karcherem i akra.

Zajrzyj do mojej runnerki
gilera-runner-zmiana-planow-big-bore-t378945.html

Awatar użytkownika

Chłopak się spieszył by go odpalić. Dlatego go nie mył wcześniej. Ja też nigdy silnika nie myłem przed zmianą cylka, lecz podczas roboty plułem sobie w twarz że tego nie zrobiłem. Ale jak się uważa to nic na pewno nie wpadnie do cylka i karterów. Ja zawsze przed samym założeniem tłoka płukałem komorę korbową, poprzez wlanie mieszanki w otwór od membrany. I nigdy żaden syf nie wyleciał.
Z resztą i tak cylek będzie wymieniał, także nie ma co krzyczeć :)

Where I am?

Facebook

Youtube

Awatar użytkownika

hakaman12345 pisze:
jaro a przypomnij sobie czy twoja pierwsza praca byla tez idealna??

Ja ostatnio mylem silnik pg i zeszlo ki 1.5 h z karcherem i akra.

Mój pierwszy silnik to była shl-ka wyrwana gdzieś spod stodoły od sąsiada kolegi i matka chciała mnie zabić za zużyte prześcieradła do czyszczenia a jedyne ciało obce które mogło dostać się do silnika to był mój gil z nosa bo tak zimno miałem w piwnicy. Jak odpaliłem to była póżna godzina i lekarz który mieszkał nad nasza piwnicą zleciał sprawdzić czy wszystko ok, ale przecież nie o to chodzi w tym temacie.
Działaj kolego a będę Ci dopingował.

**
Awatar użytkownika

Stożek jest tylko chwilo . Dorwałem na złomie za całe 2 zł oryginalny filtr powietrza od apki przemaluje go na czarno włożę nową gąbkę i będzie git :) Pare min temu wróciłem z stacji dokupiłem właśnie K2 Akra i jutro biorę się za silnik . Tak jak wcześniej wspominałem ta china 70 aka WM Motor jest chwilowo bo potem i tak biorę się za silnik i pakuje mu polini kit hi speed dobry króciec i motoforce sport 70 i do kompletu dobry wiatrak . Jak policzyłem to wpakowałem już 700zł a nic takiego nie kupiłem ale nie żałuje żadnego grosza na skuter bo wiem że będę miał dobrą i nie zawodną maszynę .

I jeszcze takie pytanko . Czy spreje motip będą dobre żeby pomalować plastiki ?

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna