Dzisiaj jest 23 lis 2024, 6:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Następna
Autor Wiadomość

Pojazd: Aprilia RS 125
Imię: Kamil
Jak uważasz ale ja bym nie leciał wyżej jak 600. Przy takiej gradjacji też dobrze wygląda

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality 2t
Dobra bo dostaje dużo wiadomości o set dokładny vitki :)
to tak:
Cylinder Airsal 70 Lc Racing
Wydech Romano Full C (ponoć dwie sztuki w pl)
Gazior 21 teca
Zawór Stage6
Króciec Stage 6
Stożek motoforce
Wał Tec evolition Racing 12mm
Wariator Malossi MHR
Pasek Malossi x-special kevlar
Sprzegło malossi Fly
Dzwon Malossi
Przeciwtalerz Naraku v2 hs
2x chłodnice Piaggio
Pompa wody bosch 17.5l/min
Wiatrak + sterwonik zaprogramowany przez Eldo
Kierownica Str 8 chrom
Adapter Hebo chrom
Lusterko Stage6 białe
Opona pierli diablo 140/70/12
Opona pierel evo 22 120/70/12
Własne nadkole progress 70%

Chyba tyle myślę że o niczym nie zapomniałem :) Lakier to niebieska perłą na zamówienie robiona i biała perła na felach :P
Chciał bym jeszcze kupić gas boxa Malossi ,przelączniki i manetki i by było już całkiem całkiem nio i obić siedzenie :)

-- 28 kwie 2016, 11:19 --

Pracujemy !
Myślę że się uda już wyeliminować problem grzania bo znalazłem chyba przyczynę :) dziś po szkole kupię tylko meter węża i kolanka i składamy :) jeszcze tylko wyciąć otwory w kokpicie i wstawić siatkę i będzie miodzio :)
Wydech cały czas na sprzedaż ! ;33
Brać go to wpadnie jakis mocniejszy wydech !
Pasek teraz pracuje na powierzchni 92 mm gdzie oryginalnie z mulivarem i paskiem 743 pracowałem na ok 87mm jak db pamiętam :)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Vicia na Racinguuu :P project by Michaśśś :>
ZAPRASZAM :roll:
viciaa-3-lc-max-port-project-by-michass-t413978.html

Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Pracy już za wiele nie zostało ,ale jak to bywa "ciągle coś" :D Jak chcesz ,aby Vivka znalazła się z najbliższym filmie maszyn forum to wybierz i podeślij mi jakieś zdjęcie na pw (mogą być dwa).

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

**
Awatar użytkownika

Jak to zawsze ciągle coś :wink:
Okii wybiorę coś fajnego i Ci podesle ,dzięki ze pytasz :cool: :)

**

Pojazd: Kymco Vitality
Od czego masz wariator? Tak z ciekawosci zapytam. Niestety moja vitka jak narazie stoi i raz na jakis czas wyjedzie. Zlapalem nowa zajawke i nie wiem w co inwestowac :/

**
Awatar użytkownika

Od piaggio
Niby wszystko zrobiłem dał w opór i 78° zobaczymy co wyjdzie w ciepłe dni :wink:
Fajnie nawet to wyregulowalem i z gazu dobrze przód podnosi :cool: ale troszkę za wysokie obroty kręci mocy w tych obrotach nie ma bo wydech już słaby ...

Żeby nie było ,dość dobrze wyregulowane jest to fajnie
Dobrze przód podnosi po dodaniu gazu :) oponę trzeba przepalac bo wiecie robi się powłoka slizga na niej haha ps .długo porelki nie będę miał Hah :)
Jutro lecimy na skalę ojcowska ,ktoś się wybiera ?;3
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Tymi mikrowolcikami nad lampa ma niby schladzac chlodnice? :shock: :shock: :shock: panie, gasnice se pan wes ze soba na ten przelot i to calkiem poważnie mowie :mrgreen:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

Hahaha :D
Wszystko jest ogarniete nic się nie grzeje itp.
Zrobiłem dziś przelocik pokatowalem ja pod góry i niby 76° tylko niby troszkę chłodno dziś ale myślę że będzie ok w ciepłe dni :) a wloty są okey i to poważnie mówię :) powiększe je i tak jak znajdę czas i chęci by malować :)
Jeździłem bez plastików i kokpitu i bylo 70° :wink:
Nie mam zdjęć .. bo zrobiłem wloty w kokpicie na dole dla drugiej chłodnicy tak ze ma full przelot :D muszę tylko siatkę kupić i wstawić tam i będzie lala :)

-- 13 maja 2016, 20:50 --

A jaka tu cisza :O
Spk spk dla tych kto obserwuje będę tu wrzucał wszystko :) :wink:
Co do chłodzenia temat uważam za zamknięty :cool: średnia temp podczas jazdy to 60/70*
przy piłowaniu przeważnie 80 jak ciepło było ostatnio to 86* wiec jest dobrze :<
Vitak lata aż miło :) jestem zadowolony
Wpadły manetki progripy :lol: a może pod koniec msc wpadną przełączniki,rozgaz ssp zobaczymy :)
Wydech jest w trakcie renowacji ale tak schodzi ... tu do szkoły sobie nią śmigam a po szkole mało czasu bo robota.. :wink: ale po mału działamy.
Jak znajdę film co mi anonim podesłał jak upalaliśmy na światłach z kumplem :D
Co więcej dalej nie wiem jakie obroty kreci ...wiem tyle ze ponad 120 to leci .. ten licznik .. jedyna część która tak długo kupuje ..
Może jak wiecie czy nie wiecie jest ona na sprzedaż ... :wink: no cóż będę musiał się z nią rozstać .... najbardziej rodzina mnie właśnie meczy o Vitkę.Mój plan był taki zdam prawko kupie auto vitka bedzie stała w garażu nadal .. następnie kupie jakieś kozackie super moto lub r6 i dalej ona bedzie ze mna .. no tak czy siak chciałem i zawsze tak sobie mówiłem ze jej nie sprzedam.Co tu więcej jedno jest pewne że poniżej 4k jej nie sprzedam bo same części co teraz wrzuciłem w nia to coś koło 6k :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika

Widziałem właśnie jakiś czas temu ogłoszenie :wink:

Prawda jest taka że o 4k to raczej zapomnij... powiem więcej oscylował bym w okolicy mocno naciąganych 2k i to na prawdę z dużym szczęściem :wink: Wiem coś o tym bo jakiś czas temu wystawiłem projekt z czystej ciekawości i wiem jak wygląda sprzedaż "dłubanego moto". Raczej trzeba zapomnieć o zwrocie kosztów tuningu nawet jezeli jest to zrobione na markowych cześciach ! Jezeli chcesz sie pozbyć moto rozbierz i sprzedaj na części, w całości to czysta strata kasy :wink:

Przykład:

<---- to co widzisz tutaj mogł bym wycenić no 3,5k bo tyle jest warte po minimalnym kursie, pytanie kto mi za to tyle da ? :mrgreen:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
eldo pisze:
Prawda jest taka że o 4k to raczej zapomnij... powiem więcej oscylował bym w okolicy mocno naciąganych 2k i to na prawdę z dużym szczęściem
O! eldo, dobrze mówisz. Ja swojego SYM'a wystawiałem kiedyś za 2.500zł, później zniżyłem cenę... i co? I lipton. Najśmieszniejsze jest to, że seryjny SYM w dobrym stanie wizualnym jak i technicznym chodzi więcej mniej więcej od 2.000 w gorę (maks, który znalazłem to 2.700zł) - i gdzie tu sprawiedliwość? Dlatego potwierdzam słowa eldo. Jak robisz, to rób dla siebie... i nie sprzedawaj, bo szkoda pieniędzy włożonych w skuter bo nigdy się nie zwróci. :wink: Życie na tym polega, że jeden zyskuje a drugi traci. Seria zawsze prędzej się sprzeda, gorzej z modyfikowcami.

**
Awatar użytkownika

Zgadzam sie z wami :) może jak by to była biegówka to jeszcze jeszcze :wink:
A heh Eldo czytałeś ogłoszenie z normalnym juz opisem czy takim ze ohoh które pisane było o 4 nad ranem jak wracałem z 18-stki :twisted:
Co jak co.. moto składałem dla siebie ale nie wiem czy wiecie czy też nie ..rodzina :wink: :roll:
No i co dla świętego spokoju wolałem wystawić zebym nie musiał ciagle słuchać sprzedaj sprzedaj sprzedaj..
I powiedzialem jasno co by sie nie działo i co by nie było za mniej niz 4k tego nie oddam.Jestem swiadomy tego ze tyle nie dostane i ze ktos mnie wysmieje ze tyle chce za to..
Szczerze mówiąc nic mnie to nie intere nie mówią co chca ze pakuje hajs w błoto.
Cieszy mnie ten skuterek bardzo i jestem zadowolony że osiągłem taką moc no to że komuś też ten motorek sie podoba i chwali :)
Dzięki chłopaki! :D

Awatar użytkownika

Każdy tjun to na swoj sposób utopiona kasa przynajmniej w połowie i nie wiem jak inni to widzą ale np ja traktuje to jako przyjemność bo zarobić na projekcie się niestety nie da :wink:
Owszem, chodliwe części np. zapłon sportowy, zawieszenie regulowane, sportowe hamulce, konkretny wydech czy cylinder cieszący się dobra opinią zawsze znajdą kupca w dobrej cenie ale tylko na sztuke nie w zestawie. Nawet gotowy, sprawny silnik złożony w 100% na markowych mocnych częściach nie zwróci się w 100% :wink:

Taki urok tuningu, trzeba się cieszyć z osiągów i używać ile się da :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Zgadza się nic dodać nic ująć :)
Co by się nie stało i tak nie załuje tych pieniedzy a zwłaszcza czasu i nerwów kiedy siedziałem w garażu do pożnych godzin (nad ranem) a do szkoły na 8 :D
Taka prawda coś dobrego zawsze się sprzeda ale już nie za te pieniadze co były kupowane :)
Swój cel osiagnałem już mozna tak powiedziec i jestem dumny :lol:
TY zreszta raczej też :) pokazałeś ze z zwykłego skuterka mozna zmontować takiego Szerszenia :< :D heh

To tak haha :D
Pasek Wm moto za 28zł wytrzymał jakies 400km (y) dał radę :D ale napęd czyściłem co 3/4dni :wink:
Teraz musze poszukać i kupic jakiś dobry pasek tego samego wymiaru lub bede musiał dać przyblizone wymiary..
Potworek jutro jak będzie pogoda jedzie na przegląd hah :D zobaczymy czy bez licznika przejdzie... :P
Trzeba się wybrać na jakąś sesyjkę ^^ i nagrać jakiś film w końcu bo obiecałem a tak schodzi .. :D

Właśnie i teraz pytanie mam takie do was :)
Sprzedawać Romano Full C bo mma kupca już i kupować Stage 6 r1200? Co wy mi na to powiecie :D

No i się stało ;x
Złe wieści .. :roll:
Jadąc na przegląd babka mi wyjechała musiałem uciekać no i prawie rozwaliłem cały motor ale udało mi sie wyjśc jedynie to boczny dolny plastik odpadł no i sie pocharował...
Po południu pojechałem do sklepu no i sie zatrzymałem na mostku bo auto wyjeźdżało no i sobie ruszyłem.. jakimś cudem odkręciła się pełna manetka .. a że to jest to już wyregulowane i rwie jak głupie no to pion wydech uratował cały zadupek i tylko tyle ze lampa pękła :arrow:

I tyle na temat .. Nie ma już co płakać nad rozlanym mlekiem :wink:
Vitki nie dotykam przez najbliższy tydzień.Będe musiał kupić lampę i zamówić lakier i zrobić to na cacy :)
Wydech na 99% leci na sell a zastąpi go jak sie uda r1200 :<
Nawet i dobrze że nie będę jeździł bo spalanie mnie przeraża na oryginalnym zaworze ... Może akurat się uda że zdąży wrócić do mnie zawór stejdza^^ :D
Trzymajcie się i działajcie z swoimi maszynami :D

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
ajć :/ a Ty cały jestes? :P

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

**
Awatar użytkownika

No... ja cały cały :) dla mnie to nic nowego nie raz się robiło przycierki tylko zawsze w tedy miałem stelarz :D
Nic ..trudno stało się

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
bogus1262 pisze:
jakimś cudem odkręciła się pełna manetka
Ja miałem podobny przypadek, tyle że przy v-maxie mi wyskoczyła sprężyna przepustnicy i zablokowało całkowicie gaz - przede mną samochód i co teraz... :mrgreen: Jedynym ratunkiem to przekręcenie kluczyka i po hamplach, ratować się jakoś trzeba. :wink:
bogus1262 pisze:
No... ja cały cały
Dzięki Bogu. Uważaj tam na siebie lepiej. :wink:

Awatar użytkownika

Taki urok gaznika, zawsze jest ryzyko zaciecia gazu. Mi np przyblokowalo linke przy rolgazie podczas regulacji i moto zatrzymalo sie na dzwiach przy pełnej manecie :shock:

Apropo wydechu, r1200 jakością nie powala krotko mowiac podobnie jak reszta z pod znaku S6 :wink: Tanie tez nie sa na tle konkurencji... no ale to zawsze byl i bedzie temat rzeka. Sporo tego mialem i szczerze nigdy nie wroce do markowego wydechu mimo że z kilku byłem na prawdę zadowolony, jak ma byc projekt pod siebie to tylk spawak z nierdzewki ! Dobrze policzony i wykonany zostawi w tyle każdy sklepowy komin jakościowo i osiagami a także cenowo (mowa o nowym) :wink:

Sam nie wiem co by Ci podeszło z "gotowca" najlepiej, ogolnie to z tego co piszesz kręci Ci to wysoko i złopie paliwo wiadrami no i jest to wypiłowany ze sporta racing jak by nie patrzył więc przychodzi mi do głowy tylko C20 (jeżeli takowy w ogóle jest do Kymco) :twisted: Ja tam byłem zadowolony z tego wydechu, rdzewiał wiadomo jak każdy jasiek i reszta... ale mocne to było po fixie i ładne :mrgreen: na pewno ładniejszy od stejdza. R1200 to takie niżej brzmiące C16 które może by i stykło do tego seta, ale wydaje mi się ze to minimum. A jest sens zmieniać na minimum ? :wink:

Kilka słów o C20, na pewno jakościowo lepiej wygląda na tle R1200/R1400 bo to już raczej przedział mocowy tego drugiego co jest też widoczne gołym okiem, jest po prostu krótszy (zgrabniejszy) co zdecydowanie poprawia optykę w przypadku krótkich karterów i kółek w przedziale do 12" :wink: Dedykowany do cylindrów klasy midRace i wyżej, dla czego no bo lubi obroty w przedziale 12-13k ale można nim pojechać całkiem sprawnie przy 9k więc tragedii nie ma :wink: Można się też przyzwyczaić do hałasu który nie jest o dziwo duzy w duecie z puszką z filtrem (nie zstozkiem). Taki metaliczny dzwięk jak to Yasuni :wink: Mocowanie, spawy i reszta dosyć solidna (z tego co pamietam są dwie wersje starsza mocniejsza i nowsza słabsza). Każdą duperele można dokupić w przypadku uszkodzenia itp. Ogolnie jak bym byl skazany na wydech sklepowy do cylindra klasy midRace wrocił bym się do C20 :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Dzięki chłopaki :)
Oo i za to Ci bardzo dziękuję Eldo ! :D teraz mnie przekonałeś do yasia :) bo myślałem o nin bardzo długo i się bałem ze bedzie za mocne :< no i już prosta sprawa nie będzie r1200 :) teraz tylko szukać ć20 a jak bym znalazł ć21 ? Dużo mocniejsze od brata 20?
Do kymco tylo triops i giannelli rekord to są najmocniejsze wydechu oryginalnie produkowane do kymco.Spokojnie przerobić wydech to nie problem :)

Awatar użytkownika

Sledząc Twoj projekt wnioskuje że przesiadka z Romano na R1200 była by taka trochę bez szału :wink: Yasuni C20 jest wg mnie bardziej uniwersalnym wydechem od C16 przy cylindrach klasy sport po portingu czy midRace z lub bez porta. Faktycznie jest to dosyć mocny wydech, z racingiem i gaźnikiem minimum 21 potrafi niezle rozpędzić moto. Po zamianie c16 na c20 byłem delikatnie mówiąc w szoku :mrgreen:

Rekord-a mogł byś założyć do tego cyla przed portingiem i bylo by na prawdę przyjemnie pod kątem hałasu, spalania i osiągów :wink: Teraz gdy masz cylinder który lubi się kręcić potrzeba czegoś z jajem za oknem wydechowym i wg mnie c20 by stykło :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

No tak , chce dobry jakiś wydech który wyciągnie moc z tego cylindra bo z Romano full C ten cylinder jest blokowany i tlummniony przez co dużo pali a osiągi nie są takie jak powinny sam wielki minus to droga z okna do wydechu okno ma 30mm a wydech 27 mm i tu już trzyma .. :wink:
Dzięki Ci wielkie za pomoc i opowieść o c 20 :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Następna