Dzisiaj jest 22 lis 2024, 22:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
ile dałes za elfa? :D

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Elf syntetyczny to bardzo dobry olej, smigałem na mim street-em przez cały sezon i można powiedzieć że cylinder sprzedałem w stanie idealnym. Nie jest też specjalnie drogi na tle innych syntetyków. Co prawda zmieniłem go na Motula (R/T) bo jakoś nie lubie monotonii w projekcie :mrgreen: ale na pewno złego słowa na temat Elfa powiedzieć nie mogę.

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality 2t
No i mam nadzieję że będzie bardzo dobrym olejem ,na Castrola nie mogę powiedzieć złego słowa tylko ten nagar ... :roll:
Dzięki za opinie :P

__________________________________________________________________________________

No cały czas robimy przy vitce :P
No to tak tutaj zaczałem dorabiać podstawkę pod cały zestaw s6 :>
Oczywiście podstawka z blacy 10mm ;33 nagwintowane wszystko itp
tutaj wstepne rozrysowane i nawiercone :D
Obrazek

tutaj już dokładnie obrobione nagwintowane itp :)
Obrazek

podstawka schnie i i jutro po praktykach wszhystko skręcę :) i bedzie miodzio :D
Orginalny zawór to.... nowe membranki malossi odstaja heh tzn zawór nie jest prosty o tyle.. musiał bym go wyrównać zeby coś z niego było tzn troszke na szkle spróbować podrównać :>

a tutaj o to taku upp co z Tata dorwaliśmy w Niemczech :P taki mały upik troszkę inny :P
290 l/min minimum a maź 400l/min wiec taki zestawik w sam raz bym mógł sobie zacząć malować różnę pierdółki a nawet plastiki itp stary kompresoe jak bym nowy to był składak był 14bar i malowanie piewrwsza klasa z pożądnym pistoletem wymalował nie jedno auto ale juz emerytura przyszła na niego :D
Obrazek

Dobra dziś po praktykach złożyłem cały dolot zawór krociec itp. Tak trochę o stejdzu... wykonanie wyzualne na niskim poziomie.. jak za te pieniądze powinno to być lepiej dopracowane ,tańsze firmy mają lepsze wykonanie wizualne no więc tak jak na sam wygląd to tak nie za ładnie źle nie jest ale zawsze mogło by być lepiej :D najważniejsze to żeby efekty w pracy silnika były :)
Zamontowalem to ale tak średnio mi się podoba :/
Będę chciał to przerobić tak żeby zawór schować w karterach a druga sprawa teraz nie bardzo założę filtr oryginalny ale to dopiero jak wszystko będzie okey :)
Stożek muszę zdjąć , na wolnych obrotach nie ma motoru Ale jak to się wkręcić to... jadąc 100 ktoś jak mnie wodzi i słyszy to tak jak bym ze 160 jechał ... A druga sprawa chce długo pojeździć na tym cylu :)
Jutro rano odpale to bo dziś już nie chce bo późno wróciłem i nie chce wkurzac sąsiadów Hah :P a tak nawiasem serio to Tata mi powiedział żebym sb dał spokój żeby to wyschlo :)
Założyłem też sprezynki stejdza :P hardy zobaczymy z jakich obrotów będzie ruszać :) docisk topa jest za twardy Ale do 100 jest ekstra przyspieszenie :)

__________________________________________________________________________________

Wesołych i udanych Świąt :) oraz mokrego i radosnego DYNGUSA :cool:
Kto wibija na Galicyjskie rozpoczecie w niedzielę do Bochni ? :)

Vicia na Racinguuu :P project by Michaśśś :>
ZAPRASZAM :roll:
viciaa-3-lc-max-port-project-by-michass-t413978.html

Awatar użytkownika

Nie wiem czy bedzie jeszcze po co ale postaram się podjechać po 14-stej (po pracy) :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

Hmmm....
Może jak będzie to moje padło jeździć tak jak trzeba to z Michałem zaczekamy :)
I może zrobimy jakiś przelocik przez miasto w trójkę :twisted:
A tak wgl.. to czm ja jeszcze nigdy nie widziałem twojego moto w Bochni :O Tyle się jeździ a jednak nigdy nie udało mi się uchwycić twojej maszyny :roll:

Pojazd: gilera runner
No bo eldo jest trudny do namierzenia mnie tez uciekał długo :P, złapałem go pamiętam pierwszy raz na otwarciu w mikołaju szerszeń byl na c20 i zolty :P.przybiliśmy pierwszego dila :D Ach te tjuny to już za chwile będzie 2 lata , jak ten czas "zasuwa" to szok.

Jak tylko pogoda będzie sprzyjająca to poczekamy na 100% zrobimy jakiś krotki przelocik , cykniemy jakieś foto i tyle :)

Zajrzyj do mojej runnerki
gilera-runner-zmiana-planow-big-bore-t378945.html

Ostatnio zmieniony 26 mar 2016, 12:34 przez Przemo199809, łącznie zmieniany 1 raz
pilnujemy języka

**
Awatar użytkownika

Heh no i elegancko :D

Awatar użytkownika

No czas leci, pamietam jak udzieralem 4T po mieście od 2007r później 2T do teraz to ponad 20k km :O

Ja na miescie jestem moto jak cos zalatwiam, dla zabawy jade na strefe bo tam pelna swoboda, jak bym byl na zamkniętym torze w dodatku po drodze do pracy :wink: Czesto tez jezdze poza miastem...

Unikam miasta ile sie da, czesciej jestem rowerem :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

aaa no to chyba że tak :P w sumie też nie lubię jazdy w mieście.. nie dość ze to moje padło w mieśćie się tłucze dodasz gazu i juz hamulec i jedno w głowie trzeba przelecieć na kole i zrobić popis ... a zarazem ośmieszyć co nie których kierowców 4 kołowych (tych a co ten odkurzacz może) prze co było kilka spotkań z policją "Proszę zjechać na bok" hah :wink: no ale przynajmniej życie jest ciekawsze :D

-- 27 mar 2016, 9:54 --

No to tak jak pogoda dopisze to w poniedziałek wybieramy się z Michałem na otwarcie Galicyjskie
Co prawda nie uśmiecha mi się to bo vitka ma nie wyregulowany napęd no ale damy radę :)
Dziś jak umyje ja to dam jakieś foty :3
Miłego :D

-- 27 mar 2016, 16:14 --

Macie tutaj jakieś zdjęcia którymi się bawiłem jak byłem u cioci i nie miałem co robić :P
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Tablica wg mnie za bardzo "lezy" i moze to razic w oczy niebieskich (nie mielocha) :mrgreen: jak mnie porazila. Daj ja bardziej w pion i bedzie gitara.

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Tak domyślam się ,po prostu jest ona po "przejsciach"
Muszę iść do wydziału i zgłosić o nowe wyrobienie :)
Ale teraz mi głupio bo misalem do Pana jak do kolegi a dziś się dopiero dowiedziałem ze jesteś troszkę starszy o de mnie :)
Szerszen daje radę :P

Awatar użytkownika

Oj tam, nastepnym razem dluzej pogadamy. Święta, rodzina i obowiazki wiec na szybkiego prosto po pracy podjechalem. W tej chwili zjechalem do garazu prosto pod prostownik :mrgreen: aku daaawno nie mial ladowania...

Fajne masz moto, oblukam dokladnie na spokojnie w wolnym czasie. Sam widzisz jaki mamy fajny tor do testow bez ruchu itp :wink: tam mozna sie spotkac zawsze i przy okazji sprawdzić naped etc.

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pewnie , bardzo chętnie :)
Będzie chwila wolnego to coś pomyślimy
Wiadome rodzina najwazniejsza :)
____________________________________________________________________________________

Dobra macie tutaj na szybko jedno zdjęcie :)
Hmm.. nawet nawet całkiem fajnie Vicia wygląda *.*
Kusi mnie na customa całego tyłu ... szkoda mi plastików troszkę bo lakier na żywo jest sztos :wink:
Chciał bym coś już przynajmniej tak jak ma kymco super 9 lampa jest już mała i na wzór aeroxa czy tam gilery :) Strasznie mi sie podoba lampa tylnia Michała co ma w białej *.*
Co byście powiedzieli na ten temat?
Bede chciał wypolerować lampy i okleić je (niebieski 3D kameleon mat ) czymś z tej trójki będę chciał okleić :D

Obrazek

Ostatnio zmieniony 28 mar 2016, 21:08 przez bogus1262, łącznie zmieniany 2 razy

Awatar użytkownika

Ja glownie na strefie, nawet jak jade na krzeczow to wole strefa smignac. Jestem tam tez przed praca czasem bo ze tak powiem za sciana :wink: Tak ze warto tam podjechac nawet na spota bo sie mozna sprawdzic na prostej np itp itd.

Formanki nie mialem czasu ogarnac tak ze kiedys ogladniesz jak bedzie ready w 100% :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

A no tam to jest idealne miejsce do różnych zabaw a i tez do regulacji moto wpadasz z gratami regulujesz i testujesz :)
Heh no pewnie :wink:
Bedzie chwila czasu to ogarniemy to :)
Miło było Cię spotkać :)

-- 04 kwie 2016, 22:53 --

Cisza tutaj ze ohoh :roll:
Troche też wina z mojej strony ... no ale miałem powrzucać zdjęcia co i jak wygląda no ale się nie udało ...
Mam już dość tego "potworka" ... co z tego ze potworek potworkiem jest przez jakieś 60 sekund max i to nie zawsze....
Już któryś tydzień meczę sie by to jeździło tak jak należało...
Ostanio na ropoczeciu sezonu u nas cały czas chodziła dobrze.... wracając do domu myśle pojadę za kolega i była wielka góra nie długa tylko krótka a stroma... no ii jest chyciał muła i dziękuję ...
Chodzi o to że wszystko pięknie ładnie dobrze startuje od pierwszego wyjazu z domu bede trzymał full gaz i bedzie okey wszystko wystarczy ze puszczę gaz i dodam od razu muła ma ... no i tak juz w tedy jest ze do 30km/h przyspiesza i muła dostaje nagle i koniec nawet z wielkiej góry nie potrafi sie ropędzic ... :roll: :roll:
Nw co jest już pierwszy raz takie coś mi sie przydażyło... napęd nie jest winny bo prze oddaniem cyla do porta wszystko elegancko chodziło :) pierwsze odpalenie na cylu po porcie i zabawa nie majaca konca czyli ten muł ...
W Środę jadę do MIchała podmienić gaźniki bo on tak samo ma 21 teca i zobaczymy bo mojemu coś odwaliło.. tzn wkręcajac sróbkę od regulacji składu mieszanki obroty rosna a wykrecajac maleja... :roll: :roll: a powinno być na odwrót , powinno być tak ze jak wkrece do oporu tzn zamknę powietrze to powinien silnik zgasnąć tak miałem jak wszytsko chodziło dobrze .... teraz już nw co jest nie tak..
wolne obroty trzyma elegancko moc ma ale pożniej coś jest nie tak jutro jeszcze kupię nowa świecę i złożę napęd na starej regulacji gdzie było dobrze docisk s6 medium rolki 5g i sprężynki białem malossi miekkie
Teraz co jeźdze i testuje jest docisk top 47% rolki 4.5 i sprężynki s6 hard był docisk tez topa 57% czyli bardzo twardy i rolki 5.5g to po 40 km pasek wyglądał jak by mial sie zaraz rozlecieć i własnie na tym ustawieniu byłem na zlocie wiem jedno że napęd nie ma nic wspólnego z tym :roll: :roll:
Jak nie zrobię tego padła do 10 kwietnia czyli rozpoczęcia w Limanowej mam już wszystkiego serdecznie dość ...

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
Mam podobnie, jak wyjade z domu na max to jest ok, jak zwolnie to znów nie może wejść w obroty :/ ja będę próbował na lżejszych rolkach, może pomoże :d

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
Mam to samo w zipie :) lece na full manetce puszcze troche i dodam to muła dostaje i przyśpiesza bardzo powoli. Tez nie wiem o co chodzi ;/

Aprilia Sr'ka By Macieek
aprillia-sr-50-70-by-macieek-nowe-lampy-t415051.html
Wpadniesz do Sr'ki ?

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Po prostu cylinder schodzi z obrotów rezonansu i mocy maksymalnej. Napęd nie zmienia przełożeń w taki sposób by go utrzymać w zakresie obrotów użytecznych. Chyba trzeba pokombinować z centralką i rolkami, choć S6 medium teoretycznie powinna być ok (Topa to od razu wyrzucić) no i lżejsze rolki by cylinder trzymać na wyższych obrotach a po odjęciu gazu szybciej schodził z przełożeń.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

**
Awatar użytkownika

Centralki z Top Racing kupione na Mielochu są bardzo dobre nie tracą wartości :) i widać że są grube one bo Mam porównanie jak kupowałem w jakimś sklepie to były dużo cieńsze i traciły wartości po rozgrzaniu :)
Co do regulacji nie mam już sił ...
Dziś wsadzilem wario Mhr rolki 5.5 docisk s6 i sprezynki hard dysza 92 iglica drugi zabek.Zbiera się to bdb i jedzie git Ale nagle na wysokich obrotach tzn jak mam z 80/90km/h obroty nagle zaczynają falowac tzn wkręca się wkreca nagle obroty maleją po chwili znów rosną tak się dzieje jak trzymam cały czas full gaz ...

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Nie pamiętam jaki masz wydech ale wydaje mi się, że rolki 5,5 to trochę przy ciężkie na porta, bo on kręci wyższe obroty. Wydaje mi się, że cylinder pracuje na początku obrotów użytkowych i niewielka zmiana przełożenia wypycha go z nich i też spada moc. Dlatego dobrze było by ustawić obroty na poziomie bezpiecznym by zmiana przełożenia nie wpływała na wyjście z nich.
Nie wiem czy zrozumiale piszę ale jestem z gorączką :mrgreen:

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Następna