Dzisiaj jest 14 lis 2024, 18:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality 2t
Dokładnie tak zrobiłem ostatnio :P
Gaźnik jest git :) pobawilem się dziś napędem i jest nawet nawet ale jutro(tzn dziś) będzie jeszcze lepiej paka wpada upppp :lol: :)
Też czekam :D dziś piękna pogoda była :) wychodzę z garażu 23:50 i coś tak jakby coś padalo 01:10 pada śnieg i to dość intensywnie .... :evil:
Miłego :)

Vicia na Racinguuu :P project by Michaśśś :>
ZAPRASZAM :roll:
viciaa-3-lc-max-port-project-by-michass-t413978.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Vivka 70ccm ;)
Reguluj reguluj, bo jestem ciekaw jak to pyrka. :D

Zapraszam do Vivki. ;)
peugeot-vivacity-red-by-kuba-d-s6-pro-replica-chrom-t112986-480.html

**
Awatar użytkownika

No to macie dzisiaj wpadło parę fajnych rzeczy a tak dokładnie :<
Docisk Top Racing 57% +/- 50/55 kg docisku bo ściskam w rękach ;v
Rolki Motoforce 2.7g
Dysza głowna 105 dellorto
Uszczelka komory pływakowej dellorto
Komora pływakowa Malossi z śrubą
Takie skromne ale cieszy :cool:

Obrazek
Obrazek

Co do mocy to jest jej dużo ,jak się wkręci na bardzo wysokie obroty i go nie przymuli to jest sztos :)
Idziemy sie bawić i to regulować by wyciągnąć jak najlepsze wyniki w osiągach :D
Miłego! :wink:
A jak coś to wydeszek cały czas na sprzedaż :arrow: :lol: :)

Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
dzieje sie co ? :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

No raczej ze się dzieje ;d
Praktycznie jest git :) jeździ to jakk pff to [cenzura] jak głupie tylko jest małe ale...
Mam nadal mały problem ... jest taka akcja ze jak mu przytrzymam dłuższy odcinek pełna manete to nagle na bardzo wysokich obrotach nagle obroty maleją i po chwili zaczną rosnąc ale juz z mułem.. zwolnie do małej predkości i znowu pełnaaa i po jakimś czasnie znowu zrobi to samo ..
Mam wrażenie że chyba gaźnik jest pod za dużym kątem i komora nie nastarcza się napełniać i brakuje paliwa.
Dziś zrobię mały teścik pojeźdzę sobie tak na 2/3 manetki i zobaczymy czy coś takiego będzie występowało.
Następnie wypoziomuję gaźnik :roll: :roll:
Chyba że... jak db wiecie albo nie wiecie do kymco nie ma zadnego lepszego zaworu i króćca ... największy dolot to 18mm na początku a w srodku króćca 14mm..... i dlaeczego do tego nawiązuje bo mam króciec dopasowany od am6 i ten od am6 króciec ma większy otwór niż zawór tzn łatwiej wytłumaczę króciec jest np. 4x4 a zawór 3x3 i czy czasem przy dużych obrotach i dużym po boże paliwa mieszanka się nie odbija od zaworu od jego scianek bocznych bo nie wpada bezpośrednio w membranki ... no i jest taki problemik ...
Zaraz idę i coś bedę myślał , ostatecznie założę swój robiony króciec na którym jeździłem i było dobrze
Miłego weekendu Tjunery :P

Żeby nie było :D macie jakieś foty nie najlepsze no ale cóż moje cudowne HTC takie robi :roll: :roll:
Macie dowód że Vicia chodzi i jeździ :<
Jutro może dorwę GPS i sprawdzimy wstępny v-max tego szatanka :roll:
Po weekendzie zmieniam króciec i myślę ze wszytsko bedzie już okey nie bedzie miał już zadnych mułow na wysokich obrotach czy cos temu podobnego króciec jest winny bo mam te same objawy co kiedys jak króciec był zły ...
Wyprzedziłem dziś też troszkę zapłon :< tzn rozwerciłem mocowanie statora i go przesunąłem bo na razie nie znalazłem zadnego klina z przesunięciem :roll:
a druga sprawa zerwałem gwint w magnecie ,bo się pomyliłem i wkreciłęm sciągacz 23mm a jest 24 no iii... ale to nic 25mm wkrecę pneumatem i bedzie nowy gwint
Miłego :D :shock:
Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 19 mar 2016, 20:11 przez robdk, łącznie zmieniany 1 raz
Regulamin pkt.10

Awatar użytkownika

Raczej bym obstawiał komore pływaka, ale różnie może być. Raz miałem podobny objaw tylko u mnie odciecie było tak dyrastyczne ze gasiło moto po sprincie ok 200m na FULL. U ciebie może być łagodniejszy objaw czyli "muł" bo nie kręci aż tak jak w tedy MHR na C20.
Problemy w sumie były dwa w komorze pływakowej. Jeden to nieszczelna komora (uszczelka mimo ze nowa puszczała) a drugi to za wcześnie zamykający się zawór paliwa (ten od poziomu) co się kumulowało i najzwyczajniej w świecie brakowało paliwa = odcięcie :wink:
Wymieniłem uszczelkę, podgiąłem trochę blaszkę od zaworu poziomu i wszystko wróciło do normy :wink:

p.s to że stoi to widać ale czy jeżdzi już nie :mrgreen:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**

Pojazd: Kymco Vitality
Mozesz mi opisac na pw albo tu jak wyglada sprawa z flansza do kymco w wydechu z p/g? Czy trzeba cos ciac i wgl

**
Awatar użytkownika

No Eldo w sumie masz rację :wink: sam nw czy odcina zapłon no prawda jest taka ze kreci sie bardzo bardzo wysoko
Co do komory lekko już podgiąłem blaszkę :D ale tak jak Ty mówisz kupiłem nową uszczelkę delorto i ona jest mokra dziś zauwazyłem zę sie poci.Dokreciłem ją i jutro zobaczę co będzie czy bedzie nadal mokra.
Ale króciec jest zły te same sa objamy co kiedyś jak króciec był zły :< no i dziś wypoziomowałem gaźnik bo był pod troszkę dużym kątem ale to samo było podaczas jazdy co wcześniej :roll: :roll:
hmm... no nic jutro jeszczę pojeżdże i zobacze na swiece czy cos sie zmienia bo jak narazie kolor swiecy jesy okey :D
Dezan co dokładnie chcesz wiedziec? ;)
Chcesz spytać czy dużo jest przóróbki orginalenj flanszy od p/g do kymco ? :)

No więc tak :roll: :roll:
Sprawdziłem dziś wstępny v-max :<
Przyspieszenie do setki jest bardzo fajnie ale napęd dopiero bedzie regulowany bo nie jest za db :) udało mi się dziś wykrecić 103 cos i złapał muła ,kilka razy sprwdzałem raz przy 90 pozniej przy 105 ale zresetowałem i chciałem jeszcze raz sprawdzić no i przy 103 złapał muła no ale nie jest zle :lol:
Chłodnica już jest zaklepana muszę tylko jechać i ja odebrać od Michała :D
Obrazek

No to leci do mnie fajnyyy uppp który powinien być już dawno dawno temu zamówiony :roll: :roll:
Podpowiem tyle że pisałem w postach wyżej co jest nie halo i co mnie denerwuje i mam z tym problemy z prawidłowa pracą silnika :angry: jest to taki fajny komplecik Stejdzaaa :lol: i bede robił podstawkę pod to bo jest to od speedfighta :P

A i jak ktos ma odblokowany i sprawdzony moduł w vitce to niech mi na pw czy tutaj linka podeśle :D

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
co to za aplikacja? :)

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

**
Awatar użytkownika

Android Speedmeter :D bardzo dokładna i prawdziwa :D Polecam jak ktos ma w miare dobry telefon to smiga aż miło :roll: jak sprawdzałem to do 80 km/h pokazywał idealnie :)

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
a powyżej 80? :D

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

**
Awatar użytkownika

Nw nw nie sprawdzałem ,ale do 87 pokazywał tyle ile powinno byc :D wiec myśle ze dalej też tak dokładnie pokazywał ,sprawdzałem tez druga inna apka tez bardzo dobrą i to samo pokazywała :D

Awatar użytkownika

Programy które korzystają z GPS potrafią "przycyganić" szczególnie przy v-maksie gdy nie jedziemy wystarczająco długo ze stałą prędkością. Kilka razy miałem z tym do czynienia na rowerze, tak czy siak zacny wynik :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Tak to jest do przewidzenia dobrze mówisz :D
Ale mi sie podoba jest na prawdę fajnie przyspieszenie do stówy :D
I to rezo jak łapie przy 40/50 tak jak bym nitro miał haha :roll: :roll: jest db
Paka we wtorek powinna być będziemy regulować :D ale coś mi sie wydaje ze po świetach dopiero to wyreguluję :roll: :roll: teraz obowiązki wiadomo warta przy grobie itp itp :roll: :roll: Najważniejsze zeby tata był dumny i zadowolony :)

No to cały czas pracujemy przy tym cudeńku :roll: :roll:
No to tak dziś wpadła o to taka rzecz :mrgreen:
Obrazek

Druga orginalna chłodnica Piaggio :cool: oczywiście czyszczę Michałowi garaż :P heh :>
Więc tak :roll: po trudach modernizacji czachy
Obrazek

Masa wrogiem przyspieszenia :P hah no się udało zamontować ją i wyszło naprawdę dobrze :)
Żałuję ze od razu pierwszej chłodnicy tam nie dałem :< :< no ale to nic teraz są dwie +30 do lansu :twisted: :mrgreen: heh :>
Wszystko złozyłem , odpowietrzyłem itp. czy się gdzieś nie leje czy jest obieg :) no i wszystko jest okey.
Niestety nie sprawdziłem jaka temperatura bedzie teraz podczas jazy bo skonczyłem tradycyjnie 1/2 w nocy pracę :P
Wie temat co do chłodzenia uważam raczej za zamknięty :) myśle ze wszytsko bedzie okey :)
A tutaj macie jak to wygląda ,zdjecia są tragicznie no w realu moto wygląda dużo dużo lepiej jak dla mnie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i już nie moge sie doczekać jak dziś paka przyjdzie *.*

Awatar użytkownika

Chłodnica zamontowana jak by siedziała tam oryginalnie już. :D

Zapraszam do Vivki. ;)

**
Awatar użytkownika

Heh no powiem Ci ze w realu jest kozak :D
Powodzenia tam w dalszych pracach przy swojej maszynie Kuba :P

____________________________________________________________________________________

No i jest moja kochana paka *.* :P
Zawartość paczki to :>
Olej Elf moto 2 Tech 100% syntetyk :P zobaczymy dotychczas lałem cały czas Castrola Racinga Full syntetyk,spoko olej ale nagaru to on zostawia w uj... :roll: :roll: i za tą cenę powinien być lepszy.Zobaczymy ile jest wart ten Elf :roll:
Sprężynki sprzegła stage6 hard
Zawór,króciec itp cały komplet Stage6

Obrazek

Jak wiecie albo nie wiecie do kymco czegoś takiego nie ma ... :roll: i muszę wykonać tylko podstawkę mocującą do karterów.Orginalny zawór to nadaję się tylko do kosza... a króciec do kymco jest tylko 18mm i w połowie drogi do kartera ma 14mm ...
Więc zaraz idę obmyśleć coś dobrego do zamnotowania tego :)
Trzymajcie się ;33
Wgl ktoś jeszcze interesuję się tym moim padłem ? :roll: :roll:

**

Pojazd: Kymco Vitality
Ja mam chyba jakis problem z zaworem, bo filtr jest mokry od benzyny i oleju... Musze to ogarnac

Awatar użytkownika

Ładny up, czekam na kombinacje i jej efekty. Ja właśnie kupiłem castrola, bo lałem orlenowski. Daj relacje jak elf się spisze. :D

Zapraszam do Vivki. ;)

**
Awatar użytkownika

Okey okey. Castrola lalem bardzo długo ale nagar zawsze taki ze szok :D ja kupowałem go zależnie 32/36 zł gdzie normalnie 40zl min kosztował

Pojazd: gilera runner
Mój mtf racing , na docierke dostal 200ml motula 710 ( jak docierka to docierka na ostro wiec nalalem co najlepszego mialem) Ma juz przelatane powyzej 3kkm.I zawsze na elfu tym ktorego ty masz . Nagaru mniej od castrola cena lepsza smarowanie bez zarzutu . Polecam kazdemu sam uzywam i wielu moich znajomych rowniez.

Zajrzyj do mojej runnerki
gilera-runner-zmiana-planow-big-bore-t378945.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Następna