Dzisiaj jest 22 lis 2024, 21:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
ja obecnie mam sprężyne centralną stage6 strong, i roleczki 3.25 :roll: zamawiam 3.0 i zobaczymy co to będzie :d

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Nie rozumiem tutaj jednego, dla czego próbujecie na siłe ustawiać napęd az tak twardo ? Ja rozumiem że cylinder jest po porcie ale ludzie to na 100% nie kręci wyżej od RACING-a i nie generuje wiekszej mocy. A takie sety na luzie ogarnia napęd MEDIUM ! Nie wspomnę o wydechu który do mocnych nie należy :roll: Po portingu wiadomo że nic nie wiadomo dla tego nie bede tutaj wklejał przykładowych ustawień do oryginalnych map cylindrów sport/midrace ale na 100% HARD to jest gruba przesada.

Wg mnie idziecie w zupełnie innym kierunku niż trzeba ale jak widać od jakiegoś czasu to tylko moje zdanie :wink: :)

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality 2t
No tak dobrze mówisz :) no to będzie jeździć na tym hardzie ale napęd dostaje po kościach i wszystko leci szybko i tak twardy docisk też przynosi straty w przyspieszeniu a nawet i vmaxie :)
Co do mojej ukochanej to już nie ma fochaa i zaczęła służyć od nowa :)
Kupiłem dziś nowa świece ,dłuższy pasek 755/18/30 gdzie normalnie jest 729 lub 743 ja dotychczas miałem 743 :)
Co do napędu to tak wario mhra z rolkami 5.5 ,docisk s6 medium i sprezynki s6 czerwone i dłuższy pasek.Gaźnik no to dysza 100 i iglica na drugim ząbku :)
Do 20/30 ma mula ale później to ohohoho :P takiego ma buta ze szok ;33 muszę się pobawić podkladkami i mula nie będzie i może ciut lżejsze rolki dam :)
Wszystko jak narazie jest okey myślę że jak maszyna będzie chodzić to w Limanowej pojawie się na 100% :D
Musza być też straty na wojnie zgubiłem dziś stożek mfaa :roll: :roll: nowy stożek...
Ale i tak zakładam orginal filtr jest Dużo dużo ciszej :) bo już spotkania z Policją były ze motor jest głośny i ze po 22 podobno robię terror

-- 06 kwie 2016, 10:51 --

ale co do tego muła na starcie to jeszcze nie wiem podoba mi sie on :cool: tak wczoraj z kolega pojechałem sie przejechać no dobra chce sie scigac no okey no ruszamy no to ja full gaz i pomału pomału nabieram predkosc a on juz zaczyna mnie wyprzedzac i sie smieje a tu nagle Vicia dostaje obrotów no i poszłaaaa :cool: :cool:
Ogolnie w miasto to sie nie nadaje wiadomo ale tak mnie to strasznie cieszy jade jade sobie i nagle takeigo buta dostaje :D
Dałem dziś rolki 4.5/5.5 no nie bardzo start lepszy wiadomo ale pozneij za wysoko sie kreci i wiadomo spalanie w góre idzie :) wiec zostawię 5.5g :) ale fakt jest ten ze to musi mieć obroty żeby to chciało jeździć :) na moje oko to tak koło 10k musi czuć zeby nabrał troszkę mocy ;d obstawiam ze obroty kreci 12/13k
Może pokuszę sie na jakis sam obrotomierz :) ale chciał bym dorwać w dobrej cenie cały jeden zegar w którym zeby było rpm,temp,km/h :) jak ktoś coś wie to niech podsyła a sie dogadamy
Wydech nadal na sprzedać :) 11 kwietnia mogę ściągać i wysyłać :D

Vicia na Racinguuu :P project by Michaśśś :>
ZAPRASZAM :roll:
viciaa-3-lc-max-port-project-by-michass-t413978.html

Awatar użytkownika

http://olx.pl/oferta/licznik-predkoscip ... e5hcL.html

Moze takie cos? :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

I on jest takiej samej wielkości jak twoja tak Eldo ? :)
Jutro zadzwonię co i jak bo cena fajna :)

*

Pojazd: Peugeot TKR WRC
Ładniutka Vivka!
Zapraszam do mnie z pomysłami!
post2694859.html#p2694859

Awatar użytkownika

Wizualnie jak koso rx1n ale trzeba pamiętać ze to "klon" :wink:

Zastanawialem sie kiedys jaka jakosc jest tych licznikow. Jak mierza dokladnie czego chciec wiecej :D

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Aaaa :) dziś się dowiem co i jak i jak nic innego nie będzie to się skuszę na niego :)
Chyba że ktoś coś ma jeszcze ? Pisać a się dogadamy
Tak nawiasem to nw czy się nie szarpne na tego pomarańczowego albo białego stejdzaa bo ma fajne bajerki :D

-- 10 kwie 2016, 0:49 --

No wiec tak krótko i na temat ... :/
Nowy zawór stejdza ujj strzelił ... nie mogłem dojśc do ładu od dwóch dni z przerywanie czasem na wyzszych obrotach i wyrzucaniem duzej ilosci paliwa ... dziś ściągłem zawór i patrzę a on cały na peczniały i cały chodzi .. tzn guma zrobiła sie miekka... jedna membranka nawet nawet druga wykrzywiło bo guma miała takie ruchy duże gdy zasysał paliwo i powietrze ....
Wymieniając dzis wężyk paliwa urwał się cały kranik.... i to on chyba był winny za te muły ,raz był szczelny jak sie ułozył a raz wytarczyło ruszyc wezykiem podczas sciągania gaźnika ...
No i jeszcze kilka przykrych rzeczy sie stało ale to juz nie bede zasmiecał....
Założyłem swój stary zawór z membrankami malossi jest prawie igła :) i króciec :)
Włozyłem bańkę 5l do kufra zrobiłem otwór w zakrętce wezyk do samego dna włozyłem + połączyłem bańkę z dozownikiem za pomoca trójnika i do gaźnika.Wszystko chodzi jak należy i miejmy nadzieje że jutro pogoda dopiszę o sie zjawie tym padłem z moją ekipa na zlocie w Limanowej :D
Co do innych to muszę kupić stożęk jakiś ładny
Trzeba zareklamować zawór
Wyregulować napęd i gaźnik na max moc
I po tym jak to wyreguluje planuję to z hamować :)
Miłego !! Pozdrawiam Michał :)

Awatar użytkownika

Pojazd: Vivka 70ccm ;)
To Ty tym na dozowniku śmigasz? :shock:

Zapraszam do Vivki. ;)
peugeot-vivacity-red-by-kuba-d-s6-pro-replica-chrom-t112986-480.html

**
Awatar użytkownika

No tak miałem połączony dozownik z bakiem za pomocą trojnika i dzięki czemu miałem 1.5l większy zapas paliwa bo orginalnoe bak ma tylko 5l to jest bardzo mało ... z zwłaszcza jak ten potwerek tyle sobie łyka paliwa :)

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
Ciekawy pomysł z tym zbiornikiem po oleju :D sam może coś takiego wykombinuje :D

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Awatar użytkownika

Myślałem, że mieszanke tak masz. :D

Zapraszam do Vivki. ;)

**
Awatar użytkownika

A no dobra rzecz :) dozownik mam już odpiety któryś rok :)
Dobra wiadomość to taka ze znalazłem stożek mfaa :P
Jest w nienaruszonym stanie :)

-- 13 kwie 2016, 0:18 --

No to co bak juz lada dzień nowy bedzie umnie w domu ,vitka leci pod grubą regulację napędu wiec relacje zdam co i jak :) ale tak rzeczywiście to przełożenia dużo by tu zmieniły ... ale nie ma nic sensownego do kymco....
:D

Awatar użytkownika

bogus1262 pisze:
orginalnoe bak ma tylko 5l to jest bardzo mało ... )

E tam opowiadasz, mam taki sam bak i robie setke bez problemu...czasem nawet trochę więcej :)

bogus1262 pisze:
ale tak rzeczywiście to przełożenia dużo by tu zmieniły

Różnica jest widoczna po zmianie przełożeń ale trzeba by było "skrócić je" o jakieś 30% minimum (powiedzmy z 13 do 9 obrotów). W tedy prędkosć maksymalna by się ciut zwiększyła i hałas z przekładni :mrgreen: Nie wiem czy jest sens kombinować dla tych 15km/h :wink:

A jak tam temat obrotomierza ?

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Temat obrotomierza jest nijaki .. dzwoniłem pisałem i nie mogłem się dodzwonić.Dziś będę jescze próbował bo myślę że warto go.A Ty nie wiesz czy on ma wskaźnik temperatury ? :)
Co do przełożeń to mi tam na vmaxoe to tak nie zależy tak do 100 dobrze mi się jeździ przecież to jest skuter ...
Tylko mi te przełożenia troszkę przyspieszenie psują ..
Zresztą sam niewiem kwestia regulacji
Będę testował na czym lepiej chodzi czy na Mhr i dłuższym paskiem czy jednak zwykły multivar i pasek 743 :)

Awatar użytkownika

Jezeli to jest kopia 1:1 KOSO RX1n (a tak wygląda) to ma 2 pomiary temperatury :wink:

http://olx.pl/oferta/nowy-licznik-motoc ... d129736dae

tutaj niby pisze kolo ze ma 1 pomiar :wink:

http://olx.pl/oferta/licznik-predosciom ... 6DQP9.html

ten za to nie ma nic w opisie na temat pomiaru temperatury... a wg pinu (niebiesko/biały) ma :mrgreen: trzeba pytać nie znam osobiście tych klonów.

Przełożenie raczej bym zostawił na Twoim miejscu to co jest. Trochę tego się przewineło przez moj projekt i powiem Ci że specjalnie nie ma to sensu do normalnego, codziennego udzierania skutera. Owszem jak się chce wyciągnąć 100% z projektu to można się z tym bawić ale po sobie wiem że bardziej mi pasują przełożenia OE bo są cichsze i nie odstają bardzo osiagami od krótszych (akurat ja miałem 3 zestawy TopRacing 12/1 11/1 9/1 oraz OE 2 zestawy 13/1) w tym jeden był jeszcze przy silniku 4T z tego co pamiętam :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio typhoon
To są liczniki od Chińczyka, z tą różnicą że prawie dwa razy droższe niż na AllieExspres. Ja kupiłem i z pół roku już działa :mrgreen: Do mnie doszedł w trzy tygodnie.

Chcesz wiedzieć czym jeżdże?

https://www.facebook.com/typhoon.il/?fref=ts

Awatar użytkownika

Jak wszystko z PRC :wink:

Jak sobie chwalisz to moze faktycznie warto taki wynalazek wziasc pod uwagę :wink: Mi Koso smiga i robi robote bo ma wszystko co potrzebne, nawet i za duzo bo nie kozystam z kilku funkcji. Wg mnie jak daje rade ten klon Koso to lepsza opcja od w pelni cyfrowego s6.

Klon Koso RX2n :mrgreen:

http://ru.aliexpress.com/item/2015-mode ... 03315.html

Obrazek

Awatar użytkownika

Cena tego licznika bardzo atrakcyjna, jestem ciekaw jak to długo działa, a jedynie pobawić się z elektryką pozostaje. :D

Zapraszam do Vivki. ;)

**
Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio typhoon
Działa i to bardzo fajnie, tylko magnesy dają kiepskie, ja kupiłem koso i jeszcze mi się nie przestawił. A i kontrolka wysokich obrotów zapala się przy 10k bez możliwości ustawienia przy jakich obrotach ma się zapalać.

Chcesz wiedzieć czym jeżdże?

https://www.facebook.com/typhoon.il/?fref=ts

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Następna