Dzisiaj jest 01 lis 2024, 11:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,
Jestem posiadaczem SM'a Sherco HRD 50ccm (gaźnik Dellorto 16mm, cylek 50, wydech seryjny). Aktualnie V-Max wynosi ok. 80km/h, planuję jednak zwiększenie go do ok. 100km/h.
Co najlepiej wymienić - tzn w stosunku cena/jakość, żeby spełniało ten warunek ? Zależy mi na takiej prędkości, nie pytajcie dlaczego :p
W pierwszej kolejności chcę wymienić cyłek. Jak sądzicie, lepsza będzie 70ccm czy 82ccm ? Poza tym dodaję filtr powietrza Polini Air Box + większa dysza główna. Czy obejdzie się bez wymiany gaźnika ? I czy cyłek 70ccm i filtr wystarczą, zeby jezdzic przynajmniej tą 100kmh ? ;p
PS nie chcę zmieniać wydechu, ponieważ to dość kosztowna sprawa, a szykuje się w ciągu najbliższego półrocza jeszcze zakup autka.. :D Motorek bardziej rekreacyjnie, nie wyczynowo ^^

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
1- wydech daj sportowy
2- cylinder
3- kruciec + gaznik

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dasz cylinder 70ccm albo więcej to wiąże się to z wymianą łożysk lub wału i łożysk do tego żeby chciał chodzić do 70ccm musisz dać wydech lepszy i większy gaźnik.
Czyli tak jak kolega wyżej pisał tylko że dopisać do tej lisy jeszcze łożyska na korbie i na wale jeżeli dasz 70ccm typu airsal a jak coś mocniejszego to już wał trzeba wzmocniony.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki za odp. Trochę lipa z tym wydechem. W takim razie - co polecacie ? silnik jbc - AM6. wydech z prawej strony. :) I jaki gaźnik dać ?

EDIT:
Co sądzicie o tym gaźniku ? Będzie odpowiedni ? + Cyłek Power Force 70ccm.

Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 15:23 przez Jamal, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
16 mm gaźnik powinien wystarczyć z tym że kiedyś jak będziesz chciał więcej mocy to wsadzisz 19 i będzie git. Cykla power force nie kupuj bo z tego co wiem to syf i nie daje rewelacyjnej mocy. Lepiej kup już Airsala 70ccm sporta i do tego kiedyś dokupisz wydech i gaźnik większy. Na początek weź cylinder i wał z łożyskami bo jak padnie łożysko na korbie to i cylek pójdzie.

Pozdrawiam

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja bym dal od razu 19 gaznik + krucice i membramki wymienic dysze 100 powinna wystarczyc, ale tuning zacznij do wydechu.

Z 70ccm bym sie wachal bo troche roboty jest z rozpolawianiem silnika wymiana walu i lozysk
;p

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak wsadzi gaźnik 19 z dyszą 100 to będzie palić więcej a wielkiej różnicy w mocy nie będzie.
Najwięcej mocy daje wymiana cylka tylko że jak nie wymienisz przy tym łożysk i wału to np kawałki łożyska razem z mieszanką dostaną się do cylindra i cylinder do wyrzucenia jak to jest nicasil bo żeliwo zawsze jakoś szlifować można.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Okej dzięki wielkie za rady! :)

Mam jeszcze małe pytanie - jak mam szukać łożysk i wału (czym sie kierowac w wyborze) oraz czy konieczna jest wymiana ? Jbc przejezdzilem dopiero jakeis 200-300km, a wczesniej byl z tego co mi serwis mowil remont generalny..

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
A wiesz może jakie łożyska wsadzili w tym serwisie. Bo jak wsadzili jakieś lipne to po tych 300km mogą być już do wymiany. Jak kupujesz łożyska to kieruj się firmą np SKF jest bdb tylko kup je w zwykłym sklepie z łożyskami bo sprzedawane jako Stage6 są droższe.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja mam w Rieju mrx(am6) cylek airsal 70 sport+łożysko na korbie stage6, gaźnik 16mm, filtr powietrza mk, wydech conti i sprzęgło mk pro race carbon(sprzęgło musiałem wymienić bo oryginalne padło przy tym cylku po ok 1000km.) i vmax to ok 110km/h i na brak mocy nie narzekam bo kopa ma niezłego

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ]