Dzisiaj jest 30 lis 2024, 7:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner SP 50
witam, piszę odnośnie tego tematu

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... ff9#459123

robię to właśnie w swoim runnerze lecz niestety mam problem, otóż wygląda to tak

Obrazek

odłączyłem wężyki od podciśnienia i paliwa z kranika i w miejsce wężyka od paliwa z baku dałem wężyk od paliwa ze strzykawki 20ml a podciśnienie jest nadal odłączone, niestety mam pewien problem bo kurcze na nie odpalonym skucie paliwo mi gdzieś cały czas leci do gaźnika i nie mogę zacząć regulować pompki oleju, co jest tego problemem jeśli połączenie wężyka od strzykawki do gaźnika jest szczelne :| :?:

Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 12:47 przez endriu1987, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeżeli dobrze zrozumiałem Twój problem to prawdopodobnie zawiesza Ci się pływak i nie zamyka zaworku gdy poziom paliwa w komorze osiągnie właściwy poziom - krótko mówiąc zalewa Ci gaźnik - Przy podłączonym kraniku tego nie zauważasz bo otwiera kranik dopiero w momencie uruchomienia silnika i zamyka jak przestaje pracować a paliwo odbierane jest odrazu przez cylinder

Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 13:51 przez cucek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

czyli sądzisz że mam z nim po prostu coś nie tak, i żeby to sprawdzić skoro ciągle mi spada stan paliwa w strzykawce z paliwem :?:

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wyjmij gaźnik ze skutera, weź go do ręki nalej paliwa do strzykawki i popatrz którędy się leje :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
*

Pojazd:
endriu1987 pisze:
czyli sądzisz że mam z nim po prostu coś nie tak, i żeby to sprawdzić skoro ciągle mi spada stan paliwa w strzykawce z paliwem :?:

Myślę że tak, normalnie działajacy pływak i zawór powinien ci zamknac dopływ i paliwo osiagało by okreslony stan w wężyku czy strzykawce

Tytuł:
Awatar użytkownika

niestety co do zaworu to nie jest on idealny, może to być także jego wina jeśli silnik nie jest odpalony że to on puszcza paliwo do silnika, bo ja kurcze nie wiem jak ten przepływ wygląda już tam dalej dlatego pytam co może być przyczyną zmieniania się stanu paliwa w strzykawce :roll: :?:

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja robiłem ta metodą ze strzykawką, na zgaszonym silniku spokojnie lałem paliwo i dopiero po odpaleniu uchodziło, więc jedynym winowajcą może być tu zaworek iglicowy. Rozbierz gaźnik, przeczyść ten zaworek, może się osadziło coś w tym kanale, sprawdź ośkę pływaka, gdzieś tu leży problem. :/

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Banakil a czasem nie cofa się paliwo do gaźnika przez to że są ustawione wolne obroty a co za tym idzie iglica jest wyżej i może przesz to paliwo ciągle leci, opisz jak ty to dokładnie robiłeś :?:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Kolego sprawdź najpierw ten zawór iglicowy i będziesz wiedział - to PODSTAWA w tej sprawie. Jeżeli jest sprawny to nic ci nie będzie wylatywać możesz mieć nawet wyjęty gaźnik, podpięty wężyk ze strzykawką i poziom paliwa w strzykawce będzie stały. Sprawdź najpierw ten zaworek.
Najprościej tak: wymontuj gaźnik podłącz wężyk pod wejście paliwa i przy normalnej pozycji gaźnika powinieneś móc w niego dmuchnąć, zacznij odwracać gaźnik do "góry nogami" i w pewnym momencie przy prawie całkowicie odwróconym już nie będziesz mógł dmuchnąć bo właśnie zaworek się zamknie. Chyba ze jest walnięty to wtedy na odwróconym gaźniku będziesz mógł dmuchnąć przez dopływ paliwa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

rozumiem, czyli że niby sztuczne napełnienie się komory :D tak też zrobię i zobaczę czy to on puszcza skoro piszesz że to nie chodzi o iglicę :D

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]