Dzisiaj jest 27 lis 2024, 19:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kurde już sam mam mieszane uczucia do Stage6 :ups:
Może coś źle zrobiłeś?
:?

"Nie sprzęt a technika zrobi z Ciebie zawodnika"
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
To wlasnie skladal mi taki adamek on jest mechanikiem u takiego steca - rajdowiec moze kojazycie . I to przy mnie bylo :/

Obrazek
http://bikepics.com/members/szwedo22/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No i znów zonk :roll:
Da się dopasować jakiś inny tłok?
A najbardziej mnie rozwala to http://moto.allegro.pl/item996400630_he ... c_bcm.html

"sworzeń 12mm" Więc jak bo już sam się pogubiłem?
Są tłok do manstona na 12m??

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gibon_F12 pisze:
"sworzeń 12mm" Więc jak bo już sam się pogubiłem?
Są tłok do manstona na 12m??

:)

Pewnie że są "!!" czemu miało by nie byc ?.

Kuzyn kupowal nowego manstona replice na sworzen 12mm :cool:

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Kolego , czy musiales zmieniac lagi do tych felg? od aprilii?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Kolego , czy musiales zmieniac lagi do tych felg? od aprilii?

Nie, musiałem, lecz musiałem dorobić taką tulejkę dystansową.

Cytuj:
Pewnie że są czemu miało by nie byc ?.

No, a nie wiesz gdzie dostanę taki tłok na 12mm??
Masz jakieś namiary?

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Smuggler na bank bedzie miec bo chyba wlasnie kiedys o taki pytalem :P Jak w keewayach sa 12 mm wlasnie to od tego powinno pasic .

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak by co to masz tu do niego GG:3076937

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ernix7 pisze:
Jak by co to masz tu do niego GG:3076937

OK, napiszę do niego.
A mam pytanie czy do manstona są takie podkładki dystansowe czy tylko jedna chodzi mi o takie coś jak w przypadku stage6.
Czy mogę gdzieś dostać takie od zestawu stage6?

MAMY WIELKI UP ORAZ WIELKI PROBLEM :evil:

Obrazek
Obrazek
CYLINDER ODEBRAŁA MAMA I OKAZAŁO SIĘ JEDNO, RYSA
:cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie było mnie w domu i nie mogłem sprawdzić, mama odebrała cyl a tu rysa na tłoku i cylku, :cry:
Cylek na razie założyłem tak "o" żeby się nie kurzył odziwo jest kompresja, jak myślicie będzie coś z tego?
Kupię nowy tłok i może coś będzie z tego. Bo jeśli nie to moto leci chyba na złom bo już nie mam sił :(

Wieczorkiem jeszcze się odezwę, ponieważ pisze na szybkiego bo ide właśnie do pracy.
Pozdrawiam oceniać/.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Uuu... to kiepsko. Ja jak koledze Malossi MHR Replic'e zamawiałem cylinder za pobraniem i przed wpłatą pieniędzy chciałem jeszcze obejrzeć co jest w środku i było ok. Wolałem zapłacić te 5zł niż potem żałować.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: e60
Gibon_F12 pisze:
Nie było mnie w domu i nie mogłem sprawdzić, mama odebrała cyl a tu rysa na tłoku i cylku, :cry:

Ernix7 pisze:
Ja jak koledze Malossi MHR Replic'e zamawiałem cylinder za pobraniem i przed wpłatą pieniędzy chciałem jeszcze obejrzeć co jest w środku i było ok. Wolałem zapłacić te 5zł niż potem żałować.

Co w za głupoty gadacie.. Nikt NORMALNY nie da wam otworzyć paczki przed zapłatą i potwierdzeniem odbioru. Bo jeśli coś się wam nie spodoba to oddasz kurierowi otwartą paczkę ?? Jeśli wam się tak zdarzyło to jakiś głupi kurier po prostu.

Szkoda, że cylek jest w takim stanie. Tu właśnie się kłania kupowanie używanych części z allegro.pl. Powinna być jakaś zasada w regulaminie, że jeśli towar jest sprzeczny z opisem to zwrot kosztów. I jeśli sprzedający nie chce zwrócić to allegro ponosi koszty i ono się tym zajmuje. Komornik czy coś... Bo na dzień dzisiejszy to allegro jest o kant krzesła..

Szkoooda, ale co na to poradzisz. Załóż nowy tłok i gibaj.. może nie będzie tak źle chodziło.

Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 14:27 przez Tomel-JZK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tomel-JZK pisze:
Co w za głupoty gadacie.. Nikt NORMALNY nie da wam otworzyć paczki przed zapłatą i potwierdzeniem odbioru. Bo jeśli coś się wam nie spodoba to oddasz kurierowi otwartą paczkę ?? Jeśli wam się tak zdarzyło to jakiś głupi kurier po prostu.

To dziwne pytałem się listonosza i powiedział, że jeśli paczka nie zostanie odebrana poczta sama ją pakuje czy tam obkleja taśmą jakąś.

Tomel-JZK pisze:
Szkoda, że cylek jest w takim stanie. Tu właśnie się kłania kupowanie używanych części z allegro.pl. Powinna być jakaś zasada w regulaminie, że jeśli towar jest sprzeczny z opisem to zwrot kosztów. I jeśli sprzedający nie chce zwrócić to allegro ponosi koszty i ono się tym zajmuje. Komornik czy coś... Bo na dzień dzisiejszy to allegro jest o kant krzesła..

Szkoooda, ale co na to poradzisz. Załóż nowy tłok i gibaj.. może nie będzie tak źle chodziło.

Było by wszystko ok, ale nie było mnie w domu a mama odebrała, sprawdziła czy wszystko jest i wzięła.

Co do rysy jest ona minimalnie wyczuwalna palcem, ale kompresja jest, mam nadzieje, że jak kupię nowy tłok to rysa się zniweluje pod wpływem czasu.

A co myślicie o głowicy wyczyścić to papierem i spolerować jakoś??

UP
Mianowice wzięło mnie coś i przeprowadziłem rozmowę ze znajomym panem Jackiem zajmującym się szlifem cylindrów i tego typu sprawach, który pracuje już kilkanaście lat w renomowanym zakładzie specjalizującym się w tej dziedzinie...

Pokazałem cylinder i opowiedziałem jaka zaistniała sytuacja..
Po pomierzeniu wszystkiego i obmyślenia wzięliśmy się do pracy.
Długa i namolna praca papierem 2500 dała efekty w postaci zniwelowanej rysy, nie jest ona już wyczuwalna pod palcem i ogólnie już jej nie widać.
Mechanik zapewnia, że wszystko będzie grało jak należy, oto fotki.
Przy okazji pobawiłem się troszkę głowicą i doprowadziłem ją do stanu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Komentować! I wypowiadać się na temat cylka!

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie zjechałeś nicasilu tym papierem, bo te jest chyba nakładane nie?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie, to jest jeszcze kawałek rysy, nie tarłem tak mocno by właśnie nie zetrzeć nikasilu, ryska była na prawde mała, a jak bym zdarł to co wtedy ??

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gibon_F12 pisze:
a jak bym zdarł to co wtedy ??
Albo tulejowanie albo do smieci

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tomel-JZK, chyba pozjadał wszystkie rozumy i jest wszystkowiedzący a NIE WIE ,ze na poczcie jak i u kuriera sa przesylki ze sprawdzeniem zawartosci. Otwierasz paczke przy listonoszu badz na poczcie. I sprawdzasz czy wszystko ok, podoba sie podpisujesz formularz ze paczka jest zgodna z zawartością i wpłacamy kase, jeśli nie poczta pakuje zawartosc paczki i odsyła nadawcy.

Co do cylka to faktycznie szkoda ze przyszedł taki jaki przyszedł, na przyszłosc sprawdzaj zawartosc paczek, to 5zł kosztuje.. zadne pieniądze.
A możesz zaoszczedzic wiele czasu nerwów i kasy.

Propo polerowania głowicy to troche to zle zrobiłeś. Bedzie gorzej odprowadzała ciepło i zwiekszyłes komore spalania ( mniejsza kompresja) sqiush na nowo do ustawiania, możliwe ze bedzie konieczne planowanie głowicy.
Co do szlifowania cylindra 2500 mam nadzieje ze nie tarłes tego mocno i udało Ci sie to rowno zrobic.Bo jesli nie to na pierscieniu bedzie fajny prześwit ktorym bedzie uciekała połowa kompresji ;)
Mniej roboty wiecej logiki .Powodzenia w pracach i wszystkich planach ;)

DR_Evolutio pisze:
Bling&Bling rox by Czaruś
tego roxa robi chyba najbardziej obczajony człowiek gdyby nie to to speed był by moim faworytem ale rox jest składany z głową
;)

Najładniejszy skuter forum : 3 miejsce ;)
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=28001

Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 19:46 przez czarox66, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
co do tloka jest proste rozwiazanie Kup od Malossi MHR NIE REPLIKI MHR ma 1 pierscien i jest tylko na 12mm to jest to samo!! a rysa trzaba bylo nie ruszac

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie rysy nie trzeba było dotykać. Nie wiadomo jakie teraz bd tego skutki albo będzie tak samo albo gorzej. Taka ryska to pryszcz nic by się nie stało tym bardziej jeśli byś miał nowy tłok. Kolega chciał to samo robić ze swoim airsalem w RS zje*@#em go za ten pomysł okrutnie. Nie zrobił tego świetną kompresje.
Nicasil ma pewnie grubość setnych części milimetra nie wiadomo czy go nie starłeś.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 21:56 przez br3w, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po waszych wypowiedziach to wychodzi na to, że tego nicasilu nie wolno dotknąć palcem :roll:

Cytuj:
Propo polerowania głowicy to troche to zle zrobiłeś. Bedzie gorzej odprowadzała ciepło i zwiekszyłes komore spalania ( mniejsza kompresja) sqiush na nowo do ustawiania, możliwe ze bedzie konieczne planowanie głowicy.
Co do szlifowania cylindra 2500 mam nadzieje ze nie tarłes tego mocno i udało Ci sie to rowno zrobic.Bo jesli nie to na pierscieniu bedzie fajny prześwit ktorym bedzie uciekała połowa kompresji ;)
Mniej roboty wiecej logiki .Powodzenia w pracach i wszystkich planach ;)

Uważasz mnie z debila? Nie zjechał bym 2mm żeby sobie wypolerować, lekko 2500 przejechałem, jak mówiłem wcześniej squish będzie ustawiany na nowo!

Tomel-JZK pisze:
Wiesz ile taka możliwość kosztuje ?? ;] Bo już od dawna nie 5zł. Tak się składa, że na ten temat wiem to i owo. Często korzystam z usług kurierskich i poczty, a poza tym mój sąsiad jest dyrektorem UPS'u i rozmawiałem kiedyś z nim o tym. A ty z łaski swojej usiądź i wyładuj swoje emocje na RedTubie bo zachowujesz się jak dziecko najeżdżając na mnie już 2 raz w dzisiejszym dniu. Śmieszny jesteś.

Albo jesteście ślepi albo nie potraficie czytać :ups: (bez obrazy)
Cylek był wysłany ze sprawdzeniem zawartości lecz nic mamie nie powiedziałem i odebrała :shock:

Za wysyłkę z opcja sprawdzenia zapłaciłem 26,50zł

Podi pisze:
najpierw to trzeba było to złożyć tak jak było i zobaczyć jakby chodziło, a ewentualnie dopiero potem bawić się w "ręczne szlifowanie"...

Czytaj wyżej nie mam łożyska redukcyjnego by to załozyć!

Rozmawiałem z mechanikiem i powiedział, że cylek nie straci na mocy i bedzie wszystko ok.

dziadu pisze:
co do tloka jest proste rozwiazanie Kup od Malossi MHR NIE REPLIKI MHR ma 1 pierscien i jest tylko na 12mm to jest to samo!! a rysa trzaba bylo nie ruszac

Kupie i nie będzie pasował i co??
Robiłeś tak?

A od cylindra Hebo Manston Revolution podejdzie?? Ile wytrzyma taki tłok?
Smugller ma za 250zł na 12mm, więc bym się skusił.

A czy od piaggio podejdzie tłok ??

Jak będzie kaska, kupuję łożysko i sprawdzamy, jeśli będzie źle rozwalę ten cylinder młotkiem, a jak pojadę to tego ziomka, to go (cenzura)

Obrazek

Tytuł:
z tego co widze to rysa poniżej kanalów , teraz nie wiesz czy on chodzi tak ujówo przez ryse czy przez to ze szlifowales bo mozliwe ze nic by sie nie stalo jak bys nie ruszal sa zaklady co "nakladaja nowy niscal" na cylek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna