Dzisiaj jest 01 lut 2025, 0:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Popieram dantego kupisz cos innego potem gdzies podejrzysz takie cudo i bd zalowal

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
klucha, takie rzeczy to możesz się dogadać ze sprzedawcą. Moim zdaniem nie ma takiego prawa, że po zakupie masz prawo zwrócić. W niektórych sklepach tak jest, ale to są sprzęty nowe od firmy a tu kupujesz towar używany.

Daleko masz do miasta w którym jest ten skuterek ?

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**

Pojazd:
ale przeciez nie musi dawać całego gazu xD heh. napewno bedzie ci duzo palił ale za to ten dżwiek i ta moc mmmm. Jak ja bym miał go kupic to bym sie nawet nie zastanawiał, po prostu bym sie powoli przyzwyczaił. Jeździłem na 16b konnej gilerze DNA i kopa ma w ciul , ale spokojnie mogłem ja ogarnąć.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Rozwalonego nie kupuj ;p Kup najlepiej serie i sam sobie ją zrób pod własne upodobnienia ;)

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
**

Pojazd:
ten drugi ma ten cylek co ja i myślę że on będzie miał te 15 koni nie więcej, to zawyżone jest ale z drugiej strony taki racing też ładnie wymiata ale żywotność większa około 5-6 tysięcy zrobisz przy w miarę normalnej jeździe na jednym tłoku a przy evo to ze 2-3 tysiące i tłok do wymiany... takim racingiem też byś ładnie wymiatał i myślę że racing jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem jeśli chodzi o żywotność i spalanie.
według mnie trochę bez sensu kupować serię i ją robić, tylko porządnie obejrz tego Roxa i myślę że ci będzie służył bardzo dobrze. Najlepiej jest sprawdzić kompresję jaką ma, jeśli ma dobrą to tłok i cylek w dobrym stanie są i nie ma prawa się zepsuć coś szybko...
Pozdro

był racing jest morini lc Full seria :) vmax licznikowy 90km/h

Tytuł:
*

Pojazd:
Elo ja mam malaguti f12 2002 zajebiste silnik igła kosmetyka -4 cena 2750;) DODAJE AUDIO KASK I CZĘŚCI GG 4141626 ALBO KOM 796145079

Motor Jest Bogiem Prędkośc nałogiem stunt zabawą a śmierc przegraną

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
kamil969 pisze:
według mnie trochę bez sensu kupować serię i ją robić

Powiem Ci, że dużo jest lepiej kupić serie i samemu zrobić.. Po pierwsze, sam to zrobiłeś wiesz co tam siedzi i co i jak. Po drugie, samemu sobie to docierasz, po trzecie, jak kupisz po takim tuningu, nie wiesz jak koleś to docierał, po czwarte, po co sprzedawać takiego potwora.. Osoba montująca taki cylinder, napewno była świadoma jakie to będzie drogie w utrzymaniu.

Ten drugi co pokazałeś, jakoś pewniej mi pasuje, ale nie za taką cene.. 2003 rok i 7k ? Śmiech.. Nie ważne co tam wkładał.. Za tuning nikt mu tyle nie odda.

Nie myślałeś nad kupnem ładnej seri i samemu sobie coś pokombinować z tuningiem ?

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, 23:48 przez seku145, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
jak ja kupowałem squta to miałem serię i ją sam zrobiłem ale wiesz ile to kasy i roboty to wszystko złożyć, wyregulować itd. A jeśli mówisz że nie wiadomo jak docierał to chyba nikt nie jest głupi że by taki cylek źle docierać i w ogóle... A i jeszcze mówisz że nie wiadomo dlaczego sprzedaję takiego potwora to powiedzmy że może mieć koleś różne powody, nie musi być tak że coś kombinuje od razu, nie wiem skąd u was takie myślenie że od razu jakiś squt po tuningu jak ktoś chce sprzedać to musi być źle dotarty i tak dalej... Jak kupowałem swój skuter to też chciałem serię żeby była pewna i w ogóle i się okazało że skuter był tylko do sprzedaży wyszykowany a naprawdę to była ruina i dlatego wszystkie części sam zakładałem ale drugi raz bym się tego nie podjął bo to jest naprawdę trudne i pracochłonne i pochłania to więcej kasy niż się wam wydaje bo każda częśc pociąga kupno następnej na przykład jak zmieniłem sprzęgło i wario to nie umiałem tego wyregulować i wydałem na centralki i rolki prawie 2 stówy i było nadal źle więc sobie trochę nie zdajecie sprawy jak to wszystko nerwy psuje i potem już się odechciewa tego tuningu więc według mnie kup sobie squta po tunie tylko pożądnie go sprawdź i będzie git i bez nerwów
Pozdro :?

Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 11:57 przez kamil969, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Ja powiem tak... Nigdy nie kupiłbym skutera stuningowanego... w każdym bądź razie o tuningu, który nie ogranicza się do wymiany tłumika i wariatora... Nigdy nie wiesz kto to składał, i jak składał... i w jakim stanie była ta część...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
**

Pojazd:
właśnie tak samo jest z seryjnym, nie wiadomo w jakim stanie, jak składał więc bez sensu kupować serię jeśli chce się mieć stuningowany skuter, takie moje zdanie i ja go nie zmienię bo sam tego doświadczyłem
Pozdro

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

kamil969 pisze:
właśnie tak samo jest z seryjnym, nie wiadomo w jakim stanie, jak składał więc bez sensu kupować serię jeśli chce się mieć stuningowany skuter, takie moje zdanie i ja go nie zmienię bo sam tego doświadczyłem
Pozdro

seria ma taką przewage że łatwiej ocenić zuzycie elementów... Czas na troche fizyki...
Liczmy że skuter ważący 100kg ma 10 km co daje stosunek mocy do masy 10kg/km
idźmy dalej...
Rox waży 90kg
Racing... dajmy mu te 17km...
90/17~5.29 czyli 5.3kg/km
Seria rox liczmy że 5-6km
90/6=15 czyli 15kg/km

Racing o tej mocy teoretycznie będzie 3 razy szybciej przyśpieszał więc jesłi seria rozpędza się do 90 w 25 sekund to racing o tej mocy dojdzie do tej prędkości w 8 sekund z groszami...
Jeśli ktoś kto jeździ dajmy już te 3 lata na serii nie zachowując rozsądku cały czas full maneta itd. bez podstaw opanowania motocykla, to na takim racingu rozwali się przy pierwszym zakręcie... wystarczy pare kamyczków, troszkę piasku, ślimak lub jak ktoś wcześniej pisał o palonej gumie... lepiej samemu serie po trochu ulepszać niż kupić odrazu mocny skuter...
Koledzy myślmy rozsądnie... motor to nie rower...

Edit

dante napisał/a:
klucha, takie rzeczy to możesz się dogadać ze sprzedawcą. Moim zdaniem nie ma takiego prawa, że po zakupie masz prawo zwrócić. W niektórych sklepach tak jest, ale to są sprzęty nowe od firmy a tu kupujesz towar używany.

Daleko masz do miasta w którym jest ten skuterek ?

W umowie kupna sprzedarzy pisze: "sprzedający poinformował kupującegodokładnie o stanie technicznym przedmiotu sprzedaży w tym przypadku pojazd"

Jak będzie coś nie tak proces wygrywasz...

Edytuj posty/Jurek

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, 16:46 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, sprzęt możesz sprawdzać u sprzedającego. Sąd zobaczy tą informacje, zobaczy podpis kupującego, który się zgodził na te warunki i ten stan techniczny. Nikt nie będzie widział w sądzie jak kupujący pojazd/sprzęt traktował.

Moim zdaniem umowę podpisujesz i pojazd jest Twój.

Nadal jestem za tym aby kupować już po tuningu. Ten Evo to dobry sprzęt, gdyż go widuje na mieście.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

klucha pisze:
kamil969, Masz rację.
Nie chce seryjnego skutera , ponieważ , żeby seria była dość w dobrym stanie trzeba mieć te 3500zł do 4000zł i na tuning mam tylko 500zł a u mnie z pracą nie ciekawie jest a rodzice też co chwile kasy mi nie dadzą. Więc bardziej by mnie interesowała Yamaha po tuningu już , lub kupić zatartą za 500zl - 1000zl i wszystkie bebechy wymienić.
wystarczy poszukać troszkę starszego i tańszego modelu liczmy że 3000... pojeździć chwilę serią, masz na tuning 1000-1500... już możesz kupic wał 430żł
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 7e5aa35468
następnie dobrej klasy 70ccm... 900zł
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 943105060d
SKF-y c4 70żł
mamy już 1400...
Trochę kasy uzbierasz i kupisz kolejne części tłumik wario itd...
dante pisze:
Marcin194, sprzęt możesz sprawdzać u sprzedającego. Sąd zobaczy tą informacje, zobaczy podpis kupującego, który się zgodził na te warunki i ten stan techniczny. Nikt nie będzie widział w sądzie jak kupujący pojazd/sprzęt traktował.

Moim zdaniem umowę podpisujesz i pojazd jest Twój.

Nadal jestem za tym aby kupować już po tuningu. Ten Evo to dobry sprzęt, gdyż go widuje na mieście.

Sprzęt twój ale jeśli sprzedający zataił coś to wygrywasz rozprawę i więcej kasy ;p

a jak chcesz duży tuning to kup tego http://moto.allegro.pl/item1149203361_s ... 70_50.html
rozłóż na części i żłóż na lepszych...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 13:19 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale robicie tu off top "!!" klucha zastanów się czy go chcesz napewno wziąść.Po mojemu on był katowany a niedługo padnie :P Zastanów się dlaczego ktoś by sprzedawał taką kose ? :roll: :roll:

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... &start=380 <--------Moja Sliderka swap lc . :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna