Dzisiaj jest 08 lut 2025, 14:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ciekawe co zostanie z tej jakości po 10 latach. Co do Kijanek to wcale mega nie są. W moim woj policyjne się tak sypią że musieli powyciągać polonezy....

Co do tego testu to jest o wszystkim czyli o niczym :wink:

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
br3w pisze:
Co do tego testu to jest o wszystkim czyli o niczym :wink:

Bo to jest skrócona wersja poszukaj sobie i całości a potem się udzielaj ;)

tu jest co oceniali (kryteria)
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/jako ... 54399.html

tu opis
http://www.auto-swiat.pl/1-raport-jakos ... lka-cene/2

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 18:56 przez jarek337, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jarek337 pisze:
Co do hyundaia wyniki mówią same za siebie pierwsze miejsce

http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec ... -2010.html
top-717, pamiętasz pewnie dyskusje na ten temat .

Tak i jak widać wszystko się potwierdza:)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2300966#2300966
<-<-<-SENDA :twisted:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
br3w, mojej mamy Hyundai po 11 prawie 12 latach trzyma się dobrze, przy silniku najpoważniejsze rzeczy które były wypisane.
Mój tata zawsze dba o samochody (przywiązuje się do nich) więc rdzy na nim nie znajdziesz.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Obecnie Kie czyli Cee'd czy Sorento które w Policji są to niestety ale ciągle coś się sypie i jakoś nikt tu nic nie wspomina że ciągle stoją w serwisach- ja jak jeździłem na studia to co weekend po kilka sztuk policyjnych wozów stało w ASO, gadałem z samym policjantem (studiujemy na tym samym kierunku) i powiedział że to badziewie.

Co do porównań między Audi a Hyundai- co wy porównujecie? Klasę premium do zwykłej fury? Dajcie takie porównanie-Skoda vs Hyundai i wtedy można dyskutować ale i tak Skoda wygra. Bo np w cenie Superba nic nie kupimy tej klasy z taką przestrzenią wewnątrz. I Skoda nie startuje anie do BMW ani Mercedesa bo to są marki dla innych klientów. z Superbem trafili w taką niszę gdzie gościu ma kasę ale nie chce się wyróżniać.

Co do kolejnego sformułowania- sory ale Rover to ścierwo. I wątpie że ma identyko silnik jak BMW- Opel też niby miał 2.5 turbo diesla z Bawarii ale jednak nie- silnik jakościowo gorszy trafiał do Opla niż do Beemki.

Kolejna rzecz- wolę mieć VW gdzie są plastiki miękkie, nie trzeszczące, jest wygodny itp niż takiego Rovera- w VW dostępność części bardzo duża a koszta napraw to tak naprawdę żadne (jedna guma sparciała, jakiś przepływomierz się popsuł co w starszych TDI zdarza się zawsze ale znajomy mechanik naprawił to kawałkiem blachy i teraz po 3 latach lekko stuka przednie zawieszenie) więc 5tyś zł wyssane z palca. Oczywiście przed zakupem się zmienia rozrząd, olej i jeszcze coś co trzeba np klocki ale to w każdym aucie. A i rozrząd na łańcuchu nie jest nieśmiertelny- w moim mniemaniu silniki BMW są jedne z najlepszych ale po sporym przebiegu trzeba rozrząd też robić.

A co komu do tego jeszcze kto mówi jaki znajomy jeździ-ja nie muszę się dowartościowywać niczym, mówię jaka jest prawda, jako jeden z niewielu tutaj wypowiadających się mam prawko, furę i wieloma autami jeździłem więc piszę to miało miejsce, niestety niektórzy nie rozumieją ale to ich wybór :D .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 20:17 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
czarekcw pisze:
Co do porównań między Audi a Hyundai- co wy porównujecie? Klasę premium do zwykłej fury? Dajcie takie porównanie-Skoda vs Hyundai i wtedy można dyskutować ale i tak Skoda wygra. Bo np w cenie Superba nic nie kupimy tej klasy z taką przestrzenią wewnątrz. I Skoda nie startuje anie do BMW ani Mercedesa bo to są marki dla innych klientów. z Superbem trafili w taką niszę gdzie gościu ma kasę ale nie chce się wyróżniać.

Dokładnie..

Nie porównujcie vw czy audi do Hyundaia...
Usiądzcie w vw/audi a później w takim Hyundaiu..
Nie ma co porównywać. Komfort, przestronność, przyjemność z jady 100% lepsza od Hyundaia.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145, tak z tym się zgodzę, chodź Accent (99r.) a Touran(05r.) to już inne nowinki techniczne, to w Accencie można odczuć nawet 200km podróż, w Touranie komfort jest na 1 miejscu, lecieliśmy z Bydgoszczy do Czech to jak wsiadłem tak wysiadłem z dobrym samopoczuciem. :)

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tylko nikt tego testu uważnie nie przeczytał , bo tam nie jest oceniany wygląd auta a jakość .

A wygoda to druga sprawa dla innych ważna a dla drugich mniej jak to ktoś kiedyś powiedział kwestia gustu i o tym się nie dyskutuje .

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
Awatar użytkownika

jarek337 pisze:
A wygoda to druga sprawa

Właśnie wygoda powinna być priorytetowa- auto jest od tego aby się dobrze w nim czuć a nie po 200km czy iluś tam bolą cię plecy czy inne części ciała. Ja Clio max robię 70km w jedną stronę- dalej wszystko mnie boli, przesiadając się do Passata mógłbym i Polskę przejechać, do Wawy dla mnie jest pryszcz nim kierować. Uważam że Hyundai nie zasługuje na te miejsce, reszta jak najbardziej tak.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bez powodu tego pierwszego miejsca by im nie przyznali , tak czy tak .

czarekcw pisze:
Właśnie wygoda powinna być priorytetowa- auto jest od tego aby się dobrze w nim czuć a nie po 200km czy iluś tam bolą cię plecy czy inne części ciała

Powinna może i powinna ale nie każdy ma aby wyłożyć 50 tys pln na 3 czy tam 4 letnie audi i to jest może głównym czynnikiem . A jak wiesz 50 tys i mamy nówkę auto

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 21:33 przez jarek337, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale spotykamy się z kolejnym paradoksem- każdy uważa o że jak kupi nowe auto to już git, otóż samo serwisowanie w ASO jest cholernie drogie (a potrzeba aby nie utracić gwarancji) i od razu po wyjeździe z salonu auto traci wartość, w ciągu 3 lat użytkowania traci cenę najwięcej więc kupno używki jest wg mnie bardziej opłacalne. Każdy zdanie ma takie jakie ma, ja jestem zdania że nie opłaca się nowego samochodu brać, bardziej jestem za takimi promocjami jak kupno nowego auta z salonu np mamy rok 2011 a auto produkcji 2010 czy auto które było demonstracyjne. O takie coś to mi pasuje ale jestem najbardziej za używkami.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw, pisz co chcesz, o Roverze, ale mało wiesz, także się nie wypowiadaj na ten temat. Rover był własnością BMW... :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
patricks pisze:
Powtarzam każdy samochód z silnikiem diesla puszcza dymka. Najczęściej nie zauważysz tego na postoju dodając gaz, tylko redukując np. podczas wyprzedzania z 5 biegu na 3 i ciągnąc silnik do wysokich obrotów. Oczywiście, że nienormalne jest gdy auto dymi podczas normalnej jazdy, aczkolwiek gdy podczas ostrego przyspieszania auto puści dymka nie ma w tym nic złego. Kolego jeśli się nie znasz to ty nie filozofuj. Zwróć uwagę na autostradzie np. w Niemczech. Często widuje nowsze BMW typu X5, X6, Audi A4,A6,A8 i wiele innych marek gdy podczas ostrego przyspieszenia idzie za nimi czarny dymek. Natomiast, gdy samochód dymi zbyt mocno na czarno prawdopodobnie do roboty są wtryski (leją paliwo i silnik nie spala wszystkiego), gdy na siwo-niebiesko trzeba przyjrzeć się turbosprężarce.

Zgadza się w starych autach tak jest ale w nowych autach (francuskich) typu citroen czy peugeot nie , wchodzą coraz nowsze te normy euro i z tego powodu francuzi wpadli na genialny pomysł "doplacza spalin' . Jest to specjalny płyn od tego aby auto nie kopciło czyli np. z 5 biegu na 4 i po garach i ani dymka nie puści . W cytrynie c5 umieszczony ejst z tyłu obok prawego koła w takiej specjalnej torbie i jest obudowany takim śmiesznym plastikiem a i do tego ma chłodnice . JEst to drogie bo jeden 1l tego specyfiku kosztuje 200 zł to co ma poweidzieć właściciel peugota 407 gdy tam wchodzi 3l . Nie wiem czemu ale w cytrynie zmienią się ten płyn co 150 tys km .

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
*

Pojazd:
jarek337, od kiedy Ty masz takie informacje :< W Peugeotach jest filtr cząsteczek FAB, oprocz tego dopalacz spalin, to inaczej zawór EGR, który wraca spaliny do silnika, stosowany już od dawna. To o czym piszesz, to AdBlue, ale jeszcze nie stosowany w samochodach osobowych i raczej zastosowany nie będzie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To pierwsze fab co napisałeś to to , a egr to co innego . Egr jest przy silniku , a nie tak jak ten filr w którym ten płyn czy jak to się nazywa jest koloru czerwonego . Wiem bo ostatnio dwa auta przyprowadzili gdzie tego płynu ubywało a w drugim gdzie tego płynu nie było. W pon zrobie foto tego płynu jak będzie jeszcze i dodatkowo etykietki , choć i tak nie jest tam nic napisane po polsku . I przy okazji dopytam sie szczegółowo na jakiej zasadzie to działa .

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Ostatnio zmieniony 03 paź 2010, 10:44 przez jarek337, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
jarek337, no ok, ale EGR, też jest zastosowany dla zmniejszenia emisji dwutlenku węgla. A FAB się po jakimś czasie po prostu zapycha. Sam tak naprawde przyznam się, że nie miałem z nim do czynienia jeszcze, ale możliwe, że faktycznie w filtrze FAB jest płyn, tego nie neguje... Ale nie jest tak, że trzeba go kupować i uzupełniać tak jak AdBlue.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak ten pyłn miesza się jakoś z paliwem . Dziwi mnie troche to bo w cytrynie jest ten zbiornik po drugiej stronie i w takim dziwnym opakowaniu w takim jak krew sie przetrzymuję nie wiem jak to się fachowo nazywa.

Obrazek
To jest ten płyn

Obrazek
Takiego jest koloru

Obrazek

Tu się znajduje ten zbiorniczek

Obrazek

Obrazek

A tu chłodnica która chłodzi ten płyn .

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Ale spotykamy się z kolejnym paradoksem- każdy uważa o że jak kupi nowe auto to już git, otóż samo serwisowanie w ASO jest cholernie drogie (a potrzeba aby nie utracić gwarancji) i od razu po wyjeździe z salonu auto traci wartość, w ciągu 3 lat użytkowania traci cenę najwięcej więc kupno używki jest wg mnie bardziej opłacalne. Każdy zdanie ma takie jakie ma, ja jestem zdania że nie opłaca się nowego samochodu brać, bardziej jestem za takimi promocjami jak kupno nowego auta z salonu np mamy rok 2011 a auto produkcji 2010 czy auto które było demonstracyjne. O takie coś to mi pasuje ale jestem najbardziej za używkami.

No właśnie, że wolałbym kupić nowy samochód, gdybym tylko miał pieniądze. Masz 100% pewność, że auto nie jest powypadkowe, możesz skonfigurować je jak chcesz (kolor etc.), jesteś pewny co do przebiegu, no a strata wartości to już zależy od marki.

Tytuł:
Awatar użytkownika

tobek49 pisze:
No właśnie, że wolałbym kupić nowy samochód, gdybym tylko miał pieniądze. Masz 100% pewność, że auto nie jest powypadkowe

A ile to się słyszy że ludzie mają problemy z nowymi samochodami, ostatnio w TVN Turbo babka kupiła Forda Kugę a tu zonk- zmieniane był drzwi tak nieudolnie że plastik się nie trzyma na drzwiach. Tak więc łatwo obaliłem te twoje 100% pewności.

tobek49 pisze:
możesz skonfigurować je jak chcesz (kolor etc.)

A z tym się wiąże kolejne opóźnienia w odbiorze auta- możesz czekać i pół roku na swoje auto. A co do szczęścia potrzeba? ABS, klima, czasem skóra, fele, el szyby i lusterka i dla mnie może być auto- im więcej gadżetów tym większa szansa że coś się zepsuje.

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
No dokładnie.
Oglądajcie czasem TVN Tubrbo program np. Turbo Kamera.
Tam jest o tych nowych autach.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna