Dzisiaj jest 15 lis 2024, 6:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
U mnie sprawa wygląda tak że wcześniej rodzice nie mieli nic przeciwko ale mama zmieniła zdanie w wakacje gdy zobaczyła na zawodach (wuja jeździ na quadach w mx) jak 12letni chłopak połamał się :( o tamtej pory słysze tylko NIE

Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 20:47 przez dawidjj22, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ziolas94, Hondy CR250 są w 2T, CRF250 są w 4T :)

Była Longjia LC.. Jest Piaggio NRG

Przelotnie :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
U mnie nie na żadnych problemów, tata nie raz widział wypadki na zawodach, dalej jeżdżę na crossowce, po prostu wytłumacz im, że to Twoja pasja, że to jest to co kochasz robić, oczywiście musisz mieć także pieniądze na przynajmniej porządny kask, buty i buzer.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moi też nei chcieli się zgodzić, a ja poprostu pewnego dnia pojechał do tego gościa od crossa i kupiłem go i nie mieli nic do powiedzenia :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: X-type 3.0/Astra Turbo
Matko Boska.. Jak mnie to wnerwia jak ktoś mówi jaki on to nie jest pro, elo i madierfakier i chce kupić crossa do lasu... Chyba dla szpanu, że "yeah mam crossa niekt mi nie podskoczy, każda moja i lans wśród kumpli"... Cross nie nadaje się do lasu... po pierwsze hałasuje jak porypany, po drugie nieodpowiednie przełożenia, po trzecie przy pałowaniu na prostych to na 5l paliwa w setce sobie pojeździsz może 3-4h, po czwarte będziesz płakał spoglądając na licznik mth po każdej jeździe... Koszty serwisowania czegoś pokroju yz 125, rm, cr, kx są na prawdę duże i to nie ma tak, że mówisz sobie "ja to nie kręce jej aż tak to może jeszcze trochę przelata" dupa nie przelata, ja mam teraz w yz 125 49mth zrobione i jeździ dalej super, ma moc, pali zimna czy ciepła, a tłoczek zmienić trzeba już :) Do tego dochodzi korbowód, łożyska, uszczelki, zębatka, może łańcuch... i robi Ci się 1500zł... A.. i jeśli przesiadasz się ze skutera to zaopatrz się w sporą ilość klamek hamulca i sprzęgła (niełamiących nie polecam) :) Do tego wszystkiego dochodzi mega upierdliwe czyszczenie filtra powietrza co jazdę i pierdoły typu olej do paliwa, filtra, skrzyni... Jak widać cross nie jest tanią zabawką... Ktoś wspominal o kosztach serwisowania 4T... remont co prawda robisz rzadziej, ale jak już się zabierzesz to jak się zmieścsz w 3 tyś to będzie dobrze.. Części są dużo droższe i dochodzi rozrząd, zawory, itd. Co do rodziców to będzie ciężko... moja mama dalej się nie zgodziła na crossa, no ale cóż... Powiedz, że chcesz rozwijać pasję w stronę motoryzacji, a nie picia w bramie z kumplami... myślę, że powinno zadziałać... A.. zapomniałbym... ochraniacze, ochraniacze i jeszcze raz zbroja, buty, kask, nakolanniki : )... Tyle odemnie, jak coś to mogę jeszcze pomóc w wyborze czegoś innego niż yz... np dt, która była by lepszym wyborem :)

GALAXY pisze:
coś mi sie wydaje że masz 2t (mój derbi ma to samo) :)

quap pisze:
kielbaski z gazowego grilla sa dobre

Sprzedam: http://otomoto.pl/yamaha-yz-125-zarejes ... 93269.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To kup enduro :wink:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17337054

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pinek* pisze:
Własnie niechce enduro... Nie przypadają mi do gustu.

Nie podoba Ci się wygląd ? No masz problemy.... Kup powiedzmy takiego EXC, zdejmij lampy, z przodu załóż plastron i wygląda jak crossówka. Chyba na prawdę kupujesz moto, żeby się lansować, tak jak mówił kolega kilka postów wyżej.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trochę dopieszczenia i enduro wygląda jak full więc nie wiem w czym problem ..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Toć to wielki problem jest . Strasznie marudzisz , kup YZ i po problemie .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: X-type 3.0/Astra Turbo
Pinek* pisze:
Bo mi enduro przypomina z wyglądu motorek króy jest słaby.

No tak myślałem... Chyba pójdę jutro na moto i nagram filmik, na którym yz 125 staje na koło na śniegu i będę załączał do każdego postu, bo juz mnie to denerwuje, jak ludzie nie wiedza o jakiej mocy mówią : D :lol:

GALAXY pisze:
coś mi sie wydaje że masz 2t (mój derbi ma to samo) :)

quap pisze:
kielbaski z gazowego grilla sa dobre

Sprzedam: http://otomoto.pl/yamaha-yz-125-zarejes ... 93269.html

Tytuł:
*

Pojazd:
Pinek, po pierwsze rodzice nie kupią ci crossa !!!!!!!!!!!
-po drugie jak kupią 125 to sie polamiesz czlowieku, juz yz80 mocno zasowa
-po trzecie dt 125 ma duzo mocy - 24km-male koszty eksploatacyjne, albo aprilia rx 125 - 32KM tez enduro lepiej sobie wziasc. No i mozesz popylac po miescie

a i jezeli chcesz do lansu (na laski) to serio duzo lepiej kupic sciga !!! (wiem z autopsji)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jedrula123, toś dowalil... Po co nagolanniki jak masz buty.. Buty na crossa atv są tak wysokie, że nagolanniki to można sobie w du** wsadzić. A co prawda to prawda spodnie,bluzka, buty, buzzer kask to nie jest tania sprawa. Ja na swoje wywalilem ok.4-5 tyś.
Zależy jakiego DT, bo jeśli o SM chodzi to napewno eksploatacja jest dużo tańsza jak do dirta.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=809767 <----- APCIA RS 125 <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1330010#1330010 Can-am 800

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
Miki1996 pisze:
Buty na crossa atv są tak wysokie, że nagolanniki to można sobie w du** wsadzić.

I po co takie pierdoły opowiadasz? To Ty chyba w woderach jeździsz. Nie widziałem jeszcze butów crossowych, które by osłoniły kolana. Wystarczy lekka gleba, mały kamyk i fart, że zraryjesz w niego rzepką i możesz się pożegnać z motocyklem na spoooro czasu, o ile nie na zawsze. Jeszcze nie widziałem kogoś, kto by dobrze jeździł bez stroju. Dlaczego? Bo to czysta głupota. Crossem, czy nawet takim hard enduro nie jeździ się do sklepu po bułki.
Tak samo to:
Miki1996 pisze:
Zależy jakiego DT, bo jeśli o SM chodzi to napewno eksploatacja jest dużo tańsza jak do dirta.

Co za różnica? Jak będziesz piłował SM to też długo nie pojeździsz (chyba, że wliczasz w to gleby). Silniki są przecież te same, ewentualnie mają różne zębatki.

Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 16:30 przez Sadi, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
No tak myślałem... Chyba pójdę jutro na moto i nagram filmik, na którym yz 125 staje na koło na śniegu i będę załączał do każdego postu, bo juz mnie to denerwuje, jak ludzie nie wiedza o jakiej mocy mówią : D :lol:

YZ to crossówka. Pooglądaj sobie filmiki na youtubie, jak ludzie DT śmigają, np. filmiki Włodiego http://www.youtube.com/watch?v=fay4Vna-MYE , obejrzyj sobie jeszcze jego inne filmiki z jazdy na DT.
Miki1996 pisze:
spodnie,bluzka, buty, buzzer kask

Po co spodnie i jersey ? Lepiej nazbierać na lepsze buty, albo kask. Nakolanniki są baardzo potrzebne. Osobiście od siebie mogę polecić tanie, a dobre nakolanniki adrenaline mx pro, bardzo wygodne, na 2 zawiasach i się bardzo dobrze trzymają.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 16:36 przez Borek96, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna