Dzisiaj jest 07 sie 2025, 9:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Leito pisze:
- Najdroższy cukier w Europie

Tak się składa, że to jest wina durnego narodu. Spekulanci powiedzieli, że cukier będzie drożał więc "ciemna ludność" poleciała do sklepu kupować tony cukru ( u mnie w kauflandzie w ciągu 1 dnia sprzedano 10 ton :| ) po co ? Tylko taki idiota wie bądź często i też nie. Producenci oraz sklepy zaczęli podwyższać swoją marżę bo skoro można na tym więcej zarobić to czemu nie. Takie jest prawo rynku. Niedługo cena cukru spadnie do normalnej ceny.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
To ja wtrace swoje 5 groszy.Kaczyniaki to najwieksze prostaki,zacofańce i pragnacy wladzy.
Nie widzialem jeszcze zadnego polityka który byłby takim prostakiem!!!
Powinni zrobic riplej kaczyaniaka tzn wsadzic drugiego kaczora w tupolewa i wyslac do ruskich niech sie rospierdoli.Tak ich nie lubie ze szok.Biedronka dla biednych ludzi no nie moge...
Widac jakie ma podejsie kaczyniak do spolecznosci,uwaza sie za najlepszego i wszystkowiedzącego.Porownujac sytuacje w egipcje,chinach czy libii to swierdzam ze w polsce nie jest wcale tak zle.Tylko denerwuja mnie wysokie ceny paliw.Co do nauczania równiez sie zgadzam.Uczymy sie tak durnych rzeczy ktore nam sie nie przydadza w zyciu...

Aj moglbym jeszcze duzo o tym pisac ale cisnienie we krwi mi sie podnosi.

Pozdro

Tytuł:
*

Pojazd:
Iphone4g pisze:
Tylko denerwuja mnie wysokie ceny paliw.
Wysokie ceny paliw sa poprzez konflikt w Libii. Libia jest 11 na swiecie dostawca ropy :P A co do sytuacji w naszym kraju, wczesniej ludzie mowili ze bylo zle teraz jest tylko gorzej, wkurza mnie strasznie polityka w naszym panstwie, z roku na rok coraz drozej.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawa nas przerasta. Jeszcze tak źle nie było. Ja mam rodzine średniej klasy społecznej i szczerze mówiąc kiedyś umieliśmy bardzo dużo zaoszczedzić a teraz to jedynie starcza na jedzenie , ubrania , paliwo i opłaty . Teoretycznie górnik ( śląsk wiec pozwólcie że sie do tego odniose ) sztygar ( jakby ktoś nie wiedział stanowisko na kopalni ) zarabia ok 6 tyś zł , z czego 2,5 -3 tyś płaci podatków :) Fakt może jest ten wegiel , 14-stka , barbórka itd ale co z tego jak ze wszystkiego z 2 tyś pociągną ; \ a może nawet wiecej . A tak wgl mam wrażenie że co poniektórzy to chyba bają bogatych tatusiów , ze sie tak wymądrzają , bo przecietny człowiek by tak nie pisał . A widocznie sam nie wie co to brak funduszy . Owszem tacy co zarabiają 5 tyś - 10 tyś tego nie poczują , bo co to dla nich : ) ale pomyśli o ludziach którzy ledwie co mają 1000zł ; | Nie wiem co ten rząd robi , chyba patrzą tylko swojej dupy , byle pyski napchać . No i w tym momencie mamy zjawisko patologii czyli centralizacja. To jest na prawde nie możliwe . Za chwile okaże sie ze nam na chleb nie starcza .

Iphone4g, Nie ze jestem za Kaczyński bo nikogo z nich nie bronie najlepiej to bym wysadziła ich w powietrze , ale Tusk jest gorszy. Tyle obiecał , miało być tak pieknie , a co teraz ? Nic za chwile nie bedziemy mieli . Jedziesz na niego jakby to on wszystkiemu zawinił , spójrz na innych co robią , spójrz na wspołczesne organy władzy . Szczerze mówiąc akurat popieram tu kaczora że poszedł do tego sklepu ;p bo moja mama tez to zauważyła . A i jeszcze to Tusk powiedział ze biedronka jest dla najbiedniejszych .. a wcale tam nie ma aż ta tanio.
Boże widzisz a nie grzmisz . Ja już nie wiem bo to jest jedna wielka tragedia , każdego z nich na rzeź : )
załóżmy własną partie ;d haha może dopuszczną nas do władzy :joke:

"Chcesz znać mnie , a nie znasz sam siebie."

Obrazek

KLIKNIJ w obrazek ,a zobaczysz fotki Areroksa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Iphone4g pisze:
To ja wtrace swoje 5 groszy.Kaczyniaki to najwieksze prostaki,zacofańce i pragnacy wladzy.
Nie widzialem jeszcze zadnego polityka który byłby takim prostakiem!!!
Powinni zrobic riplej kaczyaniaka tzn wsadzic drugiego kaczora w tupolewa i wyslac do ruskich niech sie rospierdoli.Tak ich nie lubie ze szok.Biedronka dla biednych ludzi no nie moge...
Widac jakie ma podejsie kaczyniak do spolecznosci,uwaza sie za najlepszego i wszystkowiedzącego.Porownujac sytuacje w egipcje,chinach czy libii to swierdzam ze w polsce nie jest wcale tak zle.Tylko denerwuja mnie wysokie ceny paliw.Co do nauczania równiez sie zgadzam.Uczymy sie tak durnych rzeczy ktore nam sie nie przydadza w zyciu...

Może i teraz się Jarek się wygłupia ale przynajmniej on podczas ostrych podwyżek paliw zmniejszał akcyzę. A Donek co? Obiecał że nie podwyższy podatku a tu hop i mamy 23% VAT, do tego akcyza itp. Skoro tobie odpowiada grabież pieniędzy to ok, ja jestem temu przeciwny.
No tak- w Polsce nie jest źle. Ciekawe ile masz lat i czy ty sam się utrzymujesz że tak twierdzisz. Gdybyś sam miał na siebie zarabiać to pisałbyś co innego.

ViCrox pisze:
Wysokie ceny paliw sa poprzez konflikt w Libii.

Wielka bzdura- ciągniemy ropę z Rosji a nie z Libii. Na tych wydarzeniach ktoś nieźle zarabia a ciemnota łyka że przez Libię.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw pisze:
Wielka bzdura- ciągniemy ropę z Rosji a nie z Libii. Na tych wydarzeniach ktoś nieźle zarabia a ciemnota łyka że przez Libię.

Największą ciemnotą na tym forum jesteś ty... Wiesz co to gospodarka światowa/giełda...

czarekcw pisze:
No tak- w Polsce nie jest źle. Ciekawe ile masz lat i czy ty sam się utrzymujesz że tak twierdzisz. Gdybyś sam miał na siebie zarabiać to pisałbyś co innego.

Tobie nigdy nic nie pasuje i ciągle przeszkadza Ci, że ktoś ma lepiej, a ty musisz harować za marne grosze, bo nie miałeś ambicji, aby coś osiągnąć, toteż uważasz, że kraj jest do pupy... :/

P.s jeśli twoje IQ wynosi powyżej 10 to proszę Cie nie kompromituj się i nie pisz nic więcej... :?

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
toreldosek, Zamknij twarz i odejdź w milczeniu :<

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Skończ waść panie, wstydu oszczędź :/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
toreldosek, Szczerze mówiąc czarekcw, ma racje , jeżeli jego lata są realne to chłopak wie dużo wiecej od Ciebie. Lepiej pracować i zarabiać uczciwie niż lizać dupe komuś innemu , rozpowszechniać korupcje czy oszustwo . Widać, że mało przeszłeś w życiu i nie wiesz co to brak funduszy. W tym kraju , nawet jakby był geniuszem , mało by sie dorobił , bo w wiekszości panuje to biurokratyzacja : ) wiec nie ma o czym gadać , teraz to tatusiowie , mamusie ciocie, wujkowie , nie oszukujmy sie taka prawda , ja jestem ciekawa kto wyrabia naszą polską średnią oczywiście na pierwszym miejscu Mazowsze-rząd :) (bez urazy dla osób które tam mieszkają , ale w tym momencie chodzi mi o polityków i tych innych złodzieji: ) ) Dla nich niech ten cukier jest nawet po 10 zł : ) ale powinni sie liczyć z biedniejszym społeczeństwem .

"Chcesz znać mnie , a nie znasz sam siebie."

Obrazek

KLIKNIJ w obrazek ,a zobaczysz fotki Areroksa.

Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 23:52 przez nika2315, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

toreldosek pisze:
Największą ciemnotą na tym forum jesteś ty... Wiesz co to gospodarka światowa/giełda...

Hmm sądząc po tym zdaniu zapewne nie wiem więc czekam na wyjaśnienia jaśnie Panie.

toreldosek pisze:
Tobie nigdy nic nie pasuje i ciągle przeszkadza Ci, że ktoś ma lepiej, a ty musisz harować za marne grosze, bo nie miałeś ambicji, aby coś osiągnąć, toteż uważasz, że kraj jest do pupy...

Ależ ty jesteś kretyn- jedyne słowo które mi tu się nasuwa. Wg ciebie to wszyscy mają być właścicielami firm/dyrektorami/kierownikami? Weź puknij się w głowę to raz. Całe szczęście że ty doisz od starych kasę na paliwko i skuterek bo rodzice dadzą. Ciekawe czy sam sobie w życiu poradzisz bez pomocy starych tzn nie pracując po znajomości. Dwa- szanowani doktorzy i profesorowie na mojej uczelni twierdzą że partia PO to zło dla Polski a oni mają wiedzę a ty jesteś szarym człowieczkiem który nie ma wiedzy na ten temat.
Myślisz że jestem jakiś zacofany i nie mam ambicji? Lecz się. W cywilizowanym kraju zarobki są o wiele większe, życie ciut droższe niż u nas i jeszcze zostaje sporo do życia. A tu.. A sorry przecież żyjesz na garnuszku u starych to nie wiesz jak to jest :lol: .

toreldosek pisze:
P.s jeśli twoje IQ wynosi powyżej 10 to proszę Cie nie kompromituj się i nie pisz nic więcej..

Mam taki iloraz inteligencji że ciebie zjadam na siadanie miły.

I to są wyborcy PO- nie potrafią znaleźć argumentów przemawiających "za" polityką Tuska a jedynie co potrafią to zbluzgać. Chylę czoła maminsynku.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 23:53 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
ViCrox pisze:
Wysokie ceny paliw sa poprzez konflikt w Libii.

x2. Z resztą z cukrem jest podobnie. Co do paliwa nie wiem czy ktoś zauważył ale ceny zaczęły się piąć do góry od razu po wybuchu tych wszystkich powstań, gdy ropa była jeszcze kupowana za normalne kwoty.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth pisze:
Z resztą z cukrem jest podobnie. Co do paliwa nie wiem czy ktoś zauważył ale ceny zaczęły się piąć do góry od razu po wybuchu tych wszystkich powstań, gdy ropa była jeszcze kupowana za normalne kwoty.

Powiem coś jedno- to są takie układy między rządem a przedsiębiorcami że nikt o tym nie wie z nas. I kasa taka idzie że masakra. Bo to nie jest normalne no ale jak widać układy rządzą tym państwem.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

73 OBIETNICE DONALDA TUSKA ZAWARTE W EXPOSE

1. Obrona praw pracowników.
2. Wspieranie przedsiębiorczości i zmiana prawa na korzystniejsze dla pracowników i pracodawców.
3. Obniżenie podatków i “danin publicznych”.
4. Wzrost płac pracowników sektora publicznego.
5. Pomoc ze strony państwa dla “najsłabszych”.
6. Ograniczenie deficytu.
7. Bezpieczne wprowadzenie Euro.
8. Zahamowanie wzrostu inflacji.
9. Większe środki na rozwój i edukacje.
10. Radykalne uproszczenie prawa podatkowego, gospodarczego i trybu poboru ZUSu
11. Uproszczenie procedur zakładania firm.
12. Prywatyzacja kluczowych firm polskiej gospodarki.
13. W przypadku firm należących do Skarbu Państwa - rzetelne wybierania zarządów i rad nadzorczych.
14. Zapewnienie bezpieczeństwa energetycznego.
15. Wsparcie projektów infrastrukturalnych UE dot. bezpieczeństwa energetycznego.
16. Przyśpieszenie budowy obwodnic i autostrad.
17. Wyeliminowanie barier prawnych blokujących szybki rozwój infrastruktury.
18. Modernizacja PKP
19. Powszechny dostęp do szerokopasmowego Internetu.
20. Wprowadzenie możliwości załatwiania spraw państwowych (podatki itp.) przez Internet.
21. Gospodarczy “powrót Polski nad morze”.
22. Mądre wykorzystywanie funduszy europejskich.
23. Decentralizacja władzy.
24. Wsparcie rozwoju regionalnego.
25. Modernizacja wsi i rolnictwa
26. Usprawnienie procesu składania wniosków o dotacje unijne.
27. Reforma instytucji publicznych obsługujących rolnictwo.
28. Ekologiczna produkcja żywności.
29. Wytwarzanie biopaliw i biogazów.
30. Reforma systemu ubezpieczeniowego rolników.
31. Rozwój rybołówstwa.
32. Ochrona środowiska.
33. Wdrożenie programu Natura2000
34. Wprowadzenie polityki solidarnego państwa.
35. Ułatwienie młodym startu zawodowego.
36. Obniżenie bezrobocia.
37. Długoterminowe uniknięcie zagrożeń demograficznych.
38. Rozwój edukacji przedszkolnej na terenach wiejskich.
39. Oddanie sprawy edukacji dzieci rodzicom.
40. Podniesienie pensji nauczycielom.
41. Zmiana mechanizmów finansowania edukacji.
42. Zwiększenie miejsc pracy dla ludzi powyżej 50 roku życia.
43. Reforma emerytalna.
44. Poprawa jakości służby zdrowia.
45. Zwiększenie powszechnego dostępu do służby zdrowia.
46. Podwyższenie pensji pracownikom służby zdrowia.
47. Podział NFZ na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych.
48. Reformacja polityki refundacji leków.
49. Ułatwienie zdobywania specjalizacji lekarzom.
50. Ułatwienie osobom niepełnosprawnym zdobycie wykształcenia i pracy.
51. Rozwój społeczeństwa obywatelskiego.
52. Zmiana ustawy o organizacjach pożytku publicznego i wolontariacie.
53. Stabilizacja finansowa sektora kultury.
54. Organizacja Euro 2012
55. Program “Boisko w każdej gminie”
56. Wsparcie sportu wyczynowego.
57. Odbudowa zaufania obywateli do władzy
58. Ograniczenie przywilejów władzy
59. Likwidacja zagrożeń korupcyjnych.
60. Zmiany w “prokuraturze (min. rozłączenie funkcji Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego).
61. Reforma prawa karnego.
62. Zmiana systemu odbywania kar.
63. Prowadzenie walki z przestępczością.
64. Zapewnienie bezpieczeństwa i praworządności w Polsce.
65. Budowa systemu ochrony i ratownictwa ludności.
66. Dokończenie reformy administracji publicznej.
67. Wprowadzenie e-dowodu osobistego.
68. Zmiana sposobu prowadzenie polityki zagranicznej.
69. Dbanie o interesy Polski w UE
70. Udział Polski w dbaniu o bezpieczeństwo światowe.
71. Realizacja polityki historycznej.
72. Uzawodowienie Wojska.
73. Zakończenie misji w Iraku w 2008 r.

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,
zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych,
mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i
zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą
prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować
w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Obietnice wyssane z palca, to co robi PO to kompromitacja. Każdy tu punkt mogę obalić wymieniony w expose Tuska.

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Dużo mówią mało robią

Monster nr.3

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ten świat powoli niszczeje , będzie coraz gorzej , tylko czekać na III WŚ..

Politycy to największe złodzieje, wierzymy tylko w ich obietnice a oni i tak g***o zdziałają.
Cukier drożeje ,dzisiaj słyszałem że słodycze też podrożeją za sprawą braku dostaw kakaowca czy czego tam .
Jeżeli my się sami nie będziemy buntować to nic nie zdziałamy .
No ale wtedy cała polska by musiała się postawić pod sejmem i strajkować innego wyjścia chyba nie ma żeby tych osłów ruszyć.
My jako młodzi ludzie nie mamy nawet perspektywy na dobre życie . Ciężko zarobić na studia , a co dopiero wykorzystać ten papier.
Ja będę tyle lat wyjeżdżał do znajomego za granice aż dobrze się ustawie finansowo , później trzeba będzie dalej ,,biedować'' w polsce...

A oto co myślę o uczeniu się w polsce :
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Revo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Powiem coś jedno- to są takie układy między rządem a przedsiębiorcami że nikt o tym nie wie z nas. I kasa taka idzie że masakra. Bo to nie jest normalne no ale jak widać układy rządzą tym państwem.

x2. Tutaj każdy wyżej postawiony urzędnik dostaje łapówki. Przecież była ta afera hazardowa... I co ?! Nic nie zdziałał ten sejm, bo to wszyscy koledzy.
Albo ostatnio była ta afera o autostradzie chyba w Warszawie. Wybudowali paręnaście km, a wzięli grubą kasę...

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
*

Pojazd:
Z tym cukrem to było tak że po wprowadzała Unia limity , bo za dużo produkowaliśmy cukru( i wiecej zarabialiśmy) . Wprowadzili kurw* limity na wszystko. A co za tym idzie polskie fabryki cukru splajtowały. A teraz ściągamy cukier z zagranicy po nie wiadomo jakich kurw* cenach ...

Próbują tak wykończyć Polskę jak przed II WŚ . Nie kupowali żelaza , węgla , bo chcieli wykończyć polską gospodarkę . I znowu robi się to samo ...
:roll:

Tytuł:
**

Pojazd:
Unia zrobiła to co miała zrobić i się rozpadnie. A zrobiła prywatyzacje no i wprowadziła swoich ludzi. I wyjeb.... USA też polske w chu.. zrobiła... Wojna, samoloty. To wszystko idzie z budzetu polski, a nie usa.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
Cukier jest drogi bo niemce powykupywali nasze cukrownie. I do tego jeszcze wysoka cena Euro.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
A najlepsze jest to, że mamy podobno o 1/3 cukru więcej niż rok temu. W sumie ceny cukru to też wina państwa pozamykali cukrownie ostatnio mało cukru było i panika wybuchła a co z tego, że teraz jest dużo? lepiej kupować i zapasy robić. To jest właśnie Polska kraj największych jaj na świecie gdzie wszystko da się zrobić i załatwić oraz trzeba kombinować bo z magistrem co najwyżej na kasie w biedronce będziesz siedział (z biedronką to wyolbrzymienie, ale często widziałem ogłoszenia "Zatrudnię sprzedawcę wymaganie wykształcenie wyższe" a to wcale nie był np. salon BMW tylko zwykły sklep z butami)

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna