Dzisiaj jest 23 lut 2025, 12:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Pff ja w anglii, mam 200 funtów na tydzień, na głupiej myjni, praca oczywiście na czarno bo nie mam 18 lat jeszcze, z tego 70 funtów idzie na mieszkanie tzn na domek bo w kilka osób składka, 30 funtów mam na przeżycie co mi naprawdę starcza. I 100 funtów zostaje na moje wydatki kupuje jakieś ciuszki itp.... Naprawdę uwierzcie mi w anglii jest inne życie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
adikSR, W angli legalnie na pol etatu pracujesz od 14 roku życia a normalnie od 16go .

Obrazek
http://bikepics.com/members/szwedo22/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
toreldosek pisze:
dla wawy podwyższają ceny a ludzie z wawy to kupują to znaczy, że jednak dobrze zarabiają : ) (oczywiście nie wszyscy, ale dużo osób)

Większość ludzi na kredytach leci :) .
toreldosek pisze:
Jeśli Ci naprawdę zależy, interesujesz się tym, i chcesz się uczyć, a nie codziennie hulać po imprezkach to prawie każdy jest w stanie dostać się na dobre studia i je przejść, dobre studia np: SGH w wawie, politechnika warszawska itp.

Moje pokolenie jest takie że matematyka na maturze nie była obowiązkowa toteż ludzie (w tym i ja) nie zdawało w większości matury z tego przedmiotu. Gdybym zdawał to poszedłbym na kierunek związany z informatyką, komputeryzacją lub geodezją.
toreldosek pisze:
Tutaj przyznam, Ci rację jednak mi chodziło o to, że bez układów jak się naprawdę chce to też można daleko zajść.

Nasuwa się wniosek- kto nie ryzykuje ten nie zarabia. Ja póki co mam 2 cele- obrona magistra i zdanie egzaminu na pracownika służby cywilnej. Dzięki temu szersze perspektywy się otwierają. Nie mam głowy do założenia własnego biznesu.
toreldosek pisze:
To to każdy wie, ale politykiem może być prawie każdy (nawet henio z szambiarni) wiec jak ktoś chce zarabiać tak jak oni to droga wolna :) Jednak czy potrafilibyście ciągle żyć w strachy, że was złapią za łapówki itp. to juz wasza sprawa, bo ja np. nie byłbym w stanie żyć tak jak polityk (tzn ciągły sprew przekręty itp.) ale to juz osobny i bardzo rozległy temat :)

Ja pracując w Urzędzie Gminy miałem 2 oferty łapówkarskie (za 100zł i 50 zł hehe) więc widzisz na czym się Polska opiera. Nie przyjąłem tych kwot z uwagi na konsekwencje które mnie czekałyby z tego powodu. Ale tam na górze tzn rząd to ci biora grube miliony za przepchnięcie ustaw. Oni sobie żyją jak goście bo są ustawieni na całe życie :) .

I gwoli ścisłości- moje wypowiedzi nie są kierowane w taki sposób aby była kłótnia, widać że kapujesz jak ten system działa więc lubię sobie tak pisać i wymieniać poglądy :) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
A ty mi powiedz ile z tych ludzi dorabia się na słabszych, mniej wykształconych itd?? Weź już za przeproszeniem nie pierdo* tyle bo rzygać mi się chce...

tylko z tego co widze to ty ryczysz..ze niema kasy a nie ja biedaczku..mi to wisi.

CZEŚĆ! SRAŁAŚ?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
toreldosek pisze:
Ja pierdykam... Czy jesteś taka naiwna i głupia czy tyko udajesz?
wypraszam sobie takie coś .Głupia nie jestem ale wiem dużo o życiu a pieprze na takie wścipskie osoby jak Ty. Może i Tobie sie uda bo jesteś z Warszawy , ok nasza wielka , "piekna" stolica , ale niektórym w życiu na prawde trudno. Nie każdy jest takim geniuszem jak Ty. Wiec mnie nie wkurzaj i nie obrażaj. Wypowiadam tylko swoje poglądy i z tego co wiem to tak jest ;] Mój tata ma wysokie wykształcenie i od 20 lat jest na tym samym stanowisku a dostał sie taki c*** ( mój sąsiad dlatego go tak nazywam) po zawodówce na 2 stanowiska wyższe od niego bo jego wujek był kierownikiem . Wiec nie gadaj mi że tak nie jest , bo różnie bywa.

"Chcesz znać mnie , a nie znasz sam siebie."

Obrazek

KLIKNIJ w obrazek ,a zobaczysz fotki Areroksa.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Temat mówi sam za siebie.. - mieszkam w Raciborzu i idę sobie dzisiaj na miasto, po drodze jest stacja i patrze : 5.15 zł/1l - no moja myśl była wulgarna, więc jej tu nie napisze, żeby bana nie dostać :D, ale każdy się może domyślić co ja miałem na myśli w tym momencie.

"...jadąc motocyklem ile fabryka dała przez pięć minut przeżywam więcej niz niektorzy przez całe zycie..."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nika2315 pisze:
Mój tata ma wysokie wykształcenie i od 20 lat jest na tym samym stanowisku a dostał sie taki c*** ( mój sąsiad dlatego go tak nazywam) po zawodówce na 2 stanowiska wyższe od niego bo jego wujek był kierownikiem

Właśnie to mnie DEmotywuje do nauki, ze ktoś moze być wyżej odemnie umiejąc mniej. Mimo wszytsko staram sie o tym nie myśleć, i robić nadal to co uważam za słuszne.

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7