Dzisiaj jest 04 sie 2025, 17:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6847 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 343  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sendzia pisze:
Runnersp pisze:
Siema ;P

Co myślicie o rozkładaniu dziennego treningu na 2 części ?
np.Zamiast robić na klatę 4 serie na płaskiej i 4 na skosie to rano zrobić 2-3 na płaskiei i 2-3 na skosie, a wieczorem powtórzyć to samo ?

Człowieku , porządny trening z porządnym obciążeniem, ja wysiadam po dwóch seriach - bo treningi robi się do palących mięśni, a nie się lekko zasapiesz i siemasz jezus how do ju du i do domu. Nie wyobrażam sobie dwóch treningów dziennie :) A i byś musiał zjeść dwa posiłki przedtreningowe, dwa posiłki po treningowe, do tego obiad, śniadanie, drugie śniadanie i coś na noc z białeczkiem :)

No właśnie ja tak robiłem ,że po treningu ledwo z siłki wychodziłem :wink: ,na klatę serię robię 70 kg, serie po 10 powtórzeń a mógłbym dołożyć obciążenia i chodzić 2 razy dziennie bo za drógim razem miał bym tyle siły ile za pierwszym :wink:
Jeśli chodzi o jedzenie to mie mam z tym problemów :D

Larson11 napisał/a:
"95 tańsza;p"

-Ja tam stawiam na oszczędność i leje rope, bo tańsza.

Runner na sporcie = http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=115318
.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale tu nie chodzi o to, żeby zjeść jak najwięcej kalorii ze słodyczy. Masz kase na codzienne kupno dwóch śniadań, dwóch obiadów etc. Jak tak - droga wolna, zobaczymy jak długo pociągniesz - bo takiego poronionego pomysłu nie słyszałem.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Popróbować różnych wariantów zawsze można :wink: Zobaczymy co z tego będzie, bo ja zamiast słuchać
co inni mówią wolę się sam przekonać :wink:

Larson11 napisał/a:
"95 tańsza;p"

.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Runnersp, w takim razie po co pytasz ? Odpowie ktoś na moje pytanie ?

Mnie nurtuje jedno pytanie, jak ja mam wykonywać trening, chodzi mi o to czy: Średnie obciążenia, do 12-15 powtórzeń, czy duże ciężary a po 6-8 powtórzeń. Na wakacjach chce wrzucić jakiś suplement, żeby sily przybrać troszkę, no i wiadomo chcę, żeby mięśnie urosły :D . Więc jak ja mam wykonywać ? Dodam, że robię jeden "hardkorowy" trening na każdą partię mięśni, nie męczę klatki 5 razy w tyg, lecz jeden, ale wydaję mi się, że porządny ;>. Chodzi mi o równomierny rozrost mięśni.

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
pumba10022, To zależy od kilku czynników, i jest to raczej kwestia i indywidualna, bo na każdego co innego działa. Jeśli jesteś ektomorfikiem (typowy chudzielec) to zaleca się robienie ćw dużymi ciężarami, i robienie serii w granicach 6 powtórzeń. Ja osobiście jak ćwiczyłem, to robiłem powtórzenia w granicach 6-10p, i jak wychodziłem z treningu to ledwo żywy :)

I ogólnie polecam wam stronkę trenerok.pl, tam jest wiele filmików, na których pan Janek Łuka wszystko wyjaśnia:P

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja robię tak , by ledwo co dokańczać trzecią serię ćwiczenia. Ale nikt nie broni robić 6 powtórzeń i większej ilości serii - może i bardziej się rozwali włókna.

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 20:15 przez Sendzia, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema. :wink:

Czy od robienia co dziennie przez jakiś czas tej samej partii mięśni można je spalić ?,a jeśli nie to czym to grozi, bo planuje się skupić bardziej na danych partiach :wink:

Pozdro :)

Larson11 napisał/a:
"95 tańsza;p"

.

Tytuł:
*

Pojazd:
Oj można.. Wiem to po sobie, może nie tak drastycznie jak to brzmi, ale nie szło mi potem przez długi okres czasu..

Według mnie łatwiej byłoby ułożyć sobie plan z priorytetem, robisz normalnie całe ciało ale 2x daną partię, ale mniej intensywnie. Ewentualnie jesli to jest kilka partii, zrób trening obwodowy, wszystkie mięśnie na jednym treningu po 2 ćwiczenia max, i co drugi dzień na siłkę. Pamiętaj o dobrym odżywianiu i o tym, że na zakwasach/zmęczonych mięsniach się nie ćwiczy. Masz ćwiczyć tak, żeby dały radę się wyregenerować do końca. Mięsień rośnie w trakcie odpoczynku, nie ćwiczeń. pzdr

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Runnersp, też miałem taki pomysł. U mnie tą partią była klatka.
3 treningi co drugi dzień i później musiałem tydzień odpoczywać, bo przesadziłem.
Zacznie Ci siła spadać. Treningi to były 4, albo 5 ćwiczeń(zależało od tego jak z czasem stałem), każde 4 serie po 10. Co do ciężaru dawałem taki, że było mi ciężko, ale dawałem radę zrobić 4 serie.

Rób raz, góra dwa w tygodniu.

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2011, 22:45 przez lucek15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Znam typka co robił codziennie klatę, to po tygodniu siła mu spadła prawie 10kg :mrgreen:
Runnersp pisze:
skupić bardziej na danych partiach

Jeżeli twój staż wynosi mniej niż powiedzmy te 2 lata, to daj sobie spokój z priorytetami. Jeśli dopiero zaczynasz to ćwicz wszystkie partie, tylko do każdej się przykładaj. Masz na razie tak małe mięśnie, że priorytet nie ma sensu. Priorytet robi się przeważnie ze względów estetycznych, żeby sylwetka prezentowała się lepiej :P

Ja swojego czasu jak ćwiczyłem na poważnie, to ćwiczyłem 3 razy w tygodniu po 50-60 minut, i przyrosty miałem sporo lepsze niż kumpel co przesiadywał w siłowni połowę dnia. Także, ćwiczyć krótka,intensywnie + do tego dobra micha :cool:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może zaprezentujecie siebie w miarę możliwości ? Ja dodam zdjęcie "łapy", oczekuję zarówno krytyki, pary słów o ćwiczeniach jak i co, motywacji, ale nie chciał, bym, żeby ktoś mnie obrażał. Nie robię żadnych "wycinek", po prostu trenuję dla siebie, dopiero 4 miesiące, ale jest lepiej niż było.

Obrazek

Obrazek

Przepraszam, ale lepszych zdjęć nie umiałem zrobić :|

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 15:58 przez pumba10022, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja nie mam zdjecia swojego bicka, ale widać, że miesień jest(w tłuszczyku :lol:). Też mam ten sam problem, ale ja robię treningi ogólnorozwojowe, więc nawet nie próbowałem tego spalić. Ogólne jest dobrze.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co sądzicie o połączeniu Gainera + Kreatyna oraz co myślicie o firmie Olimp ? Nada się ?

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17337054

Tytuł:
*

Pojazd:
Nada, choć zależy jaki staż itd

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Moje ćwiczenia to głównie pompki, brzuszki, i hantelka na biceps. I tu moje pytanie czy to są dobre ćwiczenia na wyrzeźbienie sobie sylwetki, bo ja się za bardzo na tym nie znam więc pytam nie chodzi mi tu o przyrost masy mięśniowej tylko wyrzeźbienie sylwetki. Prosiłbym o pomoc jakie ćwiczenia stosować żeby sobie wyrzeźbić głównie klatkę.

[center]*Malossi Mulitivar*Malossi X-Special*Stage6 WC*Tec Evo Racing*Tec Sport*Tecnigas RSII*
Jedyna taka na forum! [/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
malagadeca, a masz co rzeźbić ?? Nabrałeś masy mięśniowej, że chcesz to czynić ? Czy tylko dlatego, że zbliżają się wakacje i chcesz pokazać się bez koszulki ? Poćwicz z pół roku, nabierz choć odrobinę masy mięśniowej i w tedy coś działaj. Jeżeli jednak już coś "nabrałeś" to dużo aerobów, żeby spalić ten tłuszczyk który jednak pewnie jest, a ćwiczenia wykonuj mniejszym ciężarem, troszkę więcej powtórzeń oraz z mniejszymi przerwami między seriami, tak około 30-40 s. Ćwiczenia dobierz sobie ze strony http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Każde ćwiczenie jest po kolei opisane.

U mnie bonus: ze 115 kg. spadłem na 90 ! :D w niecałe 5 miesięcy :D, chcę ważyć około 85 :D był bym szczęśliwy ! :D

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 20:17 przez pumba10022, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://allegro.pl/olimp-gain-bolic-6000 ... 15190.html Właśnie kupiłem . Ten kilogram wystarczy mi na 3-4 dni ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeden worek kupiłeś? jak tak to luknij na mutant massa, albo mass xxl eleganckie gainerki ;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Otóż ważę 64 kg i mam bardzo szybką przemianę materii. Ćwiczę od ponad roku ale na lajcie nie regularnie i chcę to zmienić. I co mam z czego zrzucać czy muszę nabrać masy żeby sobie wyrzeźbić sylwetkę?? Nie chodzi mi tu żeby być m,,przypakowanym'' tylko sobie wyrzeźbić sylwetkę taką jaką mam. Mam to 64kg i 180cm wzrostu i raczej ciężko mi przytyć.

[center]*Malossi Mulitivar*Malossi X-Special*Stage6 WC*Tec Evo Racing*Tec Sport*Tecnigas RSII*
Jedyna taka na forum! [/center]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
runnerLB, Tak jeden , na próbę w sumie . Choć jeden worek chyba nic nie da .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6847 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 343  Następna