Dzisiaj jest 12 lis 2024, 4:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Akurat znajomi widzieli tą sytuację to ten koleś aż na chodnik wjechał jak chciał mnie wyprzedzać... bo by się i tak nie zmieścił. Teraz go nie rejestruję bo dopiero zamawiam braki bo na przegląd go muszę przygotować.

Pierwsze części zamówione, na razie robię wszystko by zrobić przegląd techniczny i go zarejestrować w Polsce. Potem może pomyśle o czymś z mechaniki typu wariator,tłumik i sprzęgło.

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 11:06 przez adikSR, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum, pierwsze co chciałbym zrobić to bardzo podziękować Kąkolowi i wszystkim moderatorom za danie mi ostatniej szansy. Za pewno wielu z Was doświadczyło mojego złego zachowania sprzed kilku miesięcy. Ale teraz otrzymałem najlepszy prezent na święta, dzięki niemu będę mógł na bieżąco prowadzić temat z moim skuterem i starać się pomagać innym użytkownikom. To by było chyba wszystko z spraw organizacyjnych. Jeszcze chciałbym przeprosić tylko wszystkich użytkowników, których mogłem przedtem czymś uraźić. Pewnie i tak wielu z Was nie dało by mi takiej szansy jak Kąkol ale cóż dziękuje.

Teraz chciałbym przejść do spraw Typhoona, zaczęła się zima więc prace ruszyły.
Skuter rozebrałem do części pierwszych, zacząłem od odnowienia ramy, pierw ją przeszlifowałem papierem ściernym by usunąć nalot rdzy w nie, których miejscach. Następnie nałożyłem podkład antykorozyjny, podkład przed malowaniem, i czarny lakier połysk.

Przerobiłem trochę elektrykę, mianowicie zrobiłem sobie lampę przód i tył , która włącza mi się wraz z zapłonem. Musiałem wywalić wszystkie przełączniki ponieważ,kupiłem kierownice BMX chrom i adapter STR8 chrom, nowiutki. Przełączniki nie potrzebne mi, dlatego że i tak nie będę posiadał kierunkowskazów, klaksonu, startera elektrycznego.

Poczyściłem wszystkie części, kupiłem nowe ssanie elektryczne do gaźnika, stare nadawało się do kosza. Rolki wymieniłem na nowe, stare robiły się już kwadratowe.

Co do customu plastików to jak na razie wyciąłem napis TPH w czaszy, zalepiłem wloty w czaszy. Teraz obecnie będę łączył boczki i usuwał wypuklenia kierunkowskazów.

W piątek zamówiłem paczkę z wkładem filtra Stage6 i linką gazu z pancerzem, ponieważ stara była trochę za krótka.

W między czasie typhoon posiadał wydech Stage6 Pro Replica chrom, który sprzedałem dalej i mam seryjny.

Pewnie o wielu rzeczach zapomniałem ale przedstawię Wam zdjęcia.

Temat będę na bierząco aktualizował. Dodam też że nie długo czeka mnie wymiana łożysk i simeringów na wale.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: aerox s6 toledo ASZ
adikSR, Oj poprawisz się A ty potrzebne mi ssanie takie jak masz na fotce masz może na sell :?:

Ile dałeś za kierei mostek :?:

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie ssanie nie mam na sprzedaż ponieważ sam je kupowałem za 55 zł z wysyłką nowe z allegro. Bo mi nie chciał trzymać obrotów i ciężko palił, mam tylko stare ale jest bez przewodu i tej złotej igiełki. Jak podłączyłem nowe wszystko elegancko działa.

Adapter 130 zł, kierownica 85 zł z wysyłką kurierem zapłaciłem 220 zł. Ale jakoś bdb, miałem trochę problemy z założeniem adaptera ale naoliwiłem sztyce i wbiłem go młotkiem gumowym. Wszystko trzyma jak należy. I pięknie się w chromie prezentuje.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wszystko fajnie ale osobiście uważam że taka kierownica zupełnie nie pasuje do P/G . Jeżeli mostek byłby niższy a kierownica dłuższa to tak . :wink:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17337054

Tytuł:
**

Pojazd:
Faktycznie trochę dziwnie wygląda ten adapter, jest trochę za wysoko ale dalej już nie chciał wejść, choć przydało by się jeszcze z 2-3 cm niżej. I wtedy by świetnie wyglądał. Co do kierownicy to jest dobra ładnie wygląda jak są złożone przednie plastiki. Tylko trochę goło tak jest dlatego chce sobie kupić piankę na wzmocnienie kierownicy taką HEBO, już przymierzałem od kolegi to od razu lepiej się komponuje :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: aerox s6 toledo ASZ
adikSR, MI tez nie trzyma obrotów pali jak autosan na 30 stopniowym mrozie czyli u mnie to samo a i mój pali z 8 litrów.

A plastiki będą malowane na jaki kolor :)

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
hmmm myślę że mogę powiedzieć bo to nie dla mnie tajemnica, pierw miałem malować żółto różowo, ponieważ tak wybrała mi koleżanka no i nie miałem wyjścia zgodziłem się. Ale ostatnio sam zdecydowałem że będzie różowo czarny i do tego polerki : ) Chodź ona jeszcze o tym nie wie, że trochę pozmieniałem z tymi kolorami ale myślę że każdemu się spodoba.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
adikSR, dobrze, że nie malujesz na żółto-różowo ;) powiedz koleżance, że gustu nie ma :p szkoda, że malujesz podobał mi się taki czarny.

Tytuł:
**

Pojazd:
Zawsze kolory można wybrać inne ale nie wiem sam jak już pomalować :P

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: e60
Podoba mi się ten projekt. Widać, że wziąłeś się za niego. ;)
Rama wygląda identycznie jak u mnie. Czarny blask ;*. Co do Różu + Czerń = IDEALNIE ;* Do tego fele od NRG ( róż + polerka) cudooo :D Ahh.. mam wizje.
Ten napis w czasy mi się nie podoba... za kulisty.

Tytuł:
**

Pojazd:
Tak koła od NRG będą ale nie teraz, ponieważ muszę go odpalić i pierw doprowadzić go do użytku. Na razie wypoleruje moje felgi,albo sama podstawa + rant. Ale to dopiero w połowie stycznia za polerki będę się brał.

Dziś myślałem że listonosz przyniesie mi ten wkład i linkę ale go jak na razie nie ma.

Macie jeszcze jakieś propozycje? Bo wszystko bardziej ruszy się po nowym roku. Muszę boczki połączyć.

Znalazłem jeszcze fotki z jesieni :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 15:39 przez adikSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dostałeś szanse, nie zepsuj tego :wink:
tph mi się od początku podobało. będę dalej śledził temat i czekam na efekty końcowe :<
pzdr.

daniel993 pisze:
Optyka jest napisane ze bedzie jakies graffiti na nim :D Jakis napis typu kur*a ale tak ladnie napisane czy cos takiego.

nie no spoko.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widzi mi sie twój Typhoon. Czekam na dalsze up'y

Yamaha Rex
Nie trąb pojebie jade na glebie

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
OMG ten napis to dosłownie masakra , nie podoba mi się , jakaś nieudana kopia mojego widzę... :lol:

Reszta ok , podoba mi się kierownica w chromie , choć mostki str8/tnt są wysokie dużo lepszy jest mostek hebo ale cena.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
eee cena 20 zl droższy już mogłem dołożyć. Jaka kopia twojego napisu? Ja go mam już jak długo :P Z tego co było na początku to i tak ładnie wyprowadziłem ten napis. Jak znajdę fotki to pokażę, efekt będzie jak pomaluje i dam siatkę pod to. Ale i tak w przyszłości chciałbym czaszę od NRG MC1.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trochę kopiujesz, ale lajcik. ;)
Powodzenia w pracach,
Zaszpchlowane wlotyy wyszły Ci baardzo dobrze. :)

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie jeszcze muszę szlifować tam szpachle bardziej i nałożyć trochę jeszcze bo chce uformować to wypuklenie tak fajnie. Kopiować nie kopiowałem nawet nie mam zamiaru jak już to podobnie może być. :mrgreen: A te boczki chce mniej więcej zrobić jak ma TOMEL-JZK , bo inaczej nie połączę ich.

Jeszcze mam w planach kupić lampę na przód soczewkową BCD.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ten napis to po prostu krowa, jest za duży i teraz dać pod to siatke to już całkiem wiocha będzie.
Wątpię żebyś przez przypadek miał tak samo pod ukosem napis jak ja :) , ale na szczęście mój tak nie straszy ;) . A koncepcja mojego napisu była bardzo wcześnie zanim ty miałeś tph już miałem zrobiony :)

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
No dobra nie będę się kłócić ale szczerze Ci powiem że to nie od Ciebie to brałem, jak już to mi w oko napis wpadł NRG z czaszy co miał ktoś z forum i był z Torunia w takim fioletowym NRG. I sobie też chciałem wyciąć wzorek, wyszło jak wyszło, sam robiłem jak dla mnie może być.

To zobacz co przedtem było :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:lol:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna