Dzisiaj jest 12 lis 2024, 4:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja scalanie boczków dawno zacząłem, jest to pracochłonne szczególnie jak robi to osoba pierwszy raz tak nie doświadczona jak ja :lol: :ups: równam też boki, ale kierunki zostają choć myślałem nad strzałkami wszpachlowanymi w boki.. a Ty co, będziesz rękę wyciągał?
pozdro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Tak, rękę bo nie chce kierunków jeszcze chciałbym wyciąć w boczkach takie coś:
Ale nie jestem w 100% przekonany : ) Teraz trochę za zimno bym się bawił z żywicą i szpachlą :/

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: e60
adikSR pisze:
co miał ktoś z forum i był z Torunia w takim fioletowym NRG
Hehe :D Repter . On wtedy pizdną ksero mojej bo dałem mu szablon, a spodobało mu się to u mnie (miałem to wtedy już zrobione) i tak zostałoo.. ;)

Jeszcze niema tragedii.. da radę to naprawić.. ja bym zrobił ostre kształty i by były literki rodem z painta, a pod spodem można by wyciąć podkreślającą kreskę.

adikSR pisze:
A te boczki chce mniej więcej zrobić jak ma TOMEL-JZK , bo inaczej nie połączę ich.

To ty też usuwasz kierunki ?

Tytuł:
**

Pojazd:
No właśnie chciałbym usunąć te wypuklenia, bo jak przerabiałem elektrykę to nie mam przełączników, w przodzie nie mam kierunkowskazów, przerywacz wywalony. Dlatego dziwnie by zostało tak z tymi kierunkowskazami z tyłu. Jeszcze policja by się przyczepiła albo na przeglądzie czemu tylko z tyłu mam kierunki, a tak to powiem że tak już fabrycznie jest.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Vivka 70ccm ;)
ładna maszynka :) pozdro i zapro do mnie :D

Zapraszam do Vivki. ;)
peugeot-vivacity-red-by-kuba-d-s6-pro-replica-chrom-t112986-480.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak coś mam fele od nrg wal na gg

Piaggio Typhoon 2 Rad Sport Lozer 2000r

Tytuł:
**

Pojazd:
kefiorek pisze:
jak coś mam fele od nrg wal na gg

Na razie podziękuję bo to mi z tym się nie pali... póki co mam ładne opony prawie nówki. Dziś przyszła paczka z sklepu.mieloch niestety tylko wkład linki gazu racing 2000m, pancerz czarny 2000m, końcówki pancerza i końcówka linki gazu. Do tego gratis dostałem dwie naklejki mieloch.

Miałem też kupić wkład filtra powietrza stage6 ale paczka od smugglera do dziś nie przyszła więc, postanowiłem kupić w sklepie części.

Dziś jeszcze będę na 100% zaczynał polerowanie pokrywy silnika,klamki, jak to skończę zajmę się felgami. Więc fotki z polerki do poniedziałku dam. Robię wszystko powoli i solidnie więc się nie obawiać. Zresztą mam dużo innych wydatków. A skuter robię dla siebie.

EDIT EDIT EDIT EDIT:

Siema właśnie zakupiłem nowy gaźnik 12mm dellorto na ssanie ręczne od roxa trochę nie kompletny ale poprzekładałem to co trzeba z starego gaźnika i wszystko pasuje. Teraz mam problem mianowicie odpala tylko wtedy gdy wleje paliwa pod świecę jak to paliwo przepali to gaśnie i nie chce zapalić :/ czego to może być wina?

Muszę jeszcze kupić ssanie ręcznego do tego gaźnika bo nie mam w ogóle

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
adikSR, a do gaźnika paliwo dolatuje? Ja miałem podobnie to kranik podciśnieniowy był do du*y.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Ty teraz byłem sprawdzać to poprzekładałem wężyki na odwrót i bez wężyka podciśnienia chodzi dłużej i nie trzeba wlewać paliwa do cylka tylko też gaśnie po 30 sekundach... Jutro kupię nowe wężyki, paliwo i sprawdzę bo aż paliwo mi się skończyło teraz więc może działa.

Ten gaźnik jest lepszy moim zdaniem tylko że to od LC był ale co tam :P Tylko ssanie muszę dokupić ręczne.

EDIT. Odpaliłem go ładnie pyrka tylko że paliwo leje się z komory pływakowej nie wiem którędy i dlaczego... do tego muszę kupić stożek i ssanie polini

Zacząłem polerkę felg i kapy ale stanąłem w przy zdrapywaniu farby ponieważ scansol nic nie daję jak go nakładam na felgi praktycznie nic ... z kapy ładnie wszystko schodzi mam farbę zdrapaną a z felgami męczę się już drugi dzień...

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja z felg nie miałem problemu , tylko że nie używałem scansolu tylko produktu śnieżki ,,zdrapka'' .

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja cały czas męczę tą przednią felgę ... bo z kapy już zdrapałem farbę. Chcę pierw wszystko wyczyścić i dopiero wtedy będę jechał papierami bo teraz mam tylko 120 ;/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak masz kompresor to jest taki pistolet do piaskowania + słuchy piasek i idzie bez problemu tylko musisz mieć odpowiedni strój bo piasek strasznie odbija. Pozdro

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=113048
Zapraszam!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Elo. Mam pytanie. Czy ten czarny mat to strasznie Ci się brudzi?
Z tym lakierem zacnie wygląda ;D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=73045 <--- Moja Sr'kaa ;D Malossi Sport'a 70 już nie ma.. jest Streetrace ;D i Yasuni R..

Tytuł:
**

Pojazd:
Ten czarny mat był okropny lekko paznokciem przejechałem i zostawała biała rysa... syf się zbierał i nic więcej. Szkoda mi było trochę tego lakieru bo był malowany za nim go kupowałem ale było minęło.

Mam pytanko do Was jak myślicie polerować całe felgi czy tylko rant i podstawę, a resztę prysnę w kolor ? Jak coś mam już zdrapaną farbę z kół,pokrywy silnika,klamki i mocowania. Więc dodam zdjęcia, tylko jeszcze pytanie jakim papierem usunąć wżery farby ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A nie lepiej za tą całą kase za którą kupisz, papiery, paste i filc dołożyć trochę i kupić 12 ?
Bo szczerze mówiąc to te są nieciekawie, jak te wypolerujesz to tarcza będzie zasłaniać prawie całą jedną strone felg .
Jak robić to raz a porządnie ;)

Był
- Peugeot Trekker
- Aprilia Sr
- Piaggio Nrg
- Mbk Booster
- Yamaha Aerox

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie wykluczam 12 calowych od NRG, ale na razie szkoda mi kasy na 12 jak mam te z nówkami oponami michelin. Papiery to są groszowe sprawy. Ale w sumie nie chce z niego zrobić NRG mc1 bo chciałem też czaszę kupić.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
13 calowych : ) Wsadź od Runnera jeżeli nie chcesz robić z niego NRG .

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17337054

Tytuł:
**

Pojazd:
Filmik z zimowego przepalania, dodam że nie mam ssania w ogóle, i nie mam filtra powietrza założonego. Do tego strasznie szumią mi łożyska na wale, które z czasem wymienię.

http://www.youtube.com/watch?v=YdUzQCwKleo

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
zostaw czasze od tph i wkladaj fele od nrg :) i wtedy poleruj, tych sie nawet nie oplaca ruszac

Tytuł:
**

Pojazd:
Pierw to ja kupuję łożyska na wał i simery :D bo widzisz na filmiku co się dzieje, potem stożek malossi e5,olej castrol 2t racing. A następnie będę myślał o tych felach od NRG. Bo pierw muszę go zrobić na sezon bym mógł nim się poruszać normalnie.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna