Dzisiaj jest 09 mar 2025, 21:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. sklep@mieloch.pl
Co do drugiej części, to jeśli coś było zamontowane to zazwyczaj jest potrzebne.
2. Napisz do sklepu. Powinni załatwić każdą oryginalną część do piaggio.
4. Oczywiście, że dało by radę, jednak seryjny wał wyważony jest pod tłok z 50'tki. Zwiększając pojemność tracisz wyważenie i wszystko będzie szybciej się zużywać.
5. Oryginalną lub jakiś zamiennik.

btw Zgubiłeś pkt.3 :wink:

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm chyba wiem już wszystko,
a co do tego bolca to może się jakoś dogadamy raper :wink: piwko można by postawić hehe tylko problem że mieszkamy jakieś 200km od siebie :mrgreen:
I co zaradzimy raper??

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLF TDI
Co do uszczelek to żaden papier i inne druciarstwo. Uszczelki albo się kupuje albo wycina się z materiałów uszczelko wym typu KLINGERYT lib GAMBIT. Co do wyważenia z reguły tłok z zestawów tuningowych nie są wiele cięższe od seryjnych i dużej różnicy w wyważeniu nie będzie jeżeli komuś bardzo zależy na wyważeniu co polecam to odchodzenie tłoka tak gdzie jego powierzchnia jest bezdna.

Do Simsonów zakładają ludzie tłoki ważące po 100g pod wyważenie 80g i nic za bardzo się nie dzieje.

Co do cylindra na zdjęciach przytarć nie widać ale widać już bardzo spory prób i cylinder aż prosi się o szlif cylindra z nowym tłokiem. Moim zdaniem sporo tracisz na tak dużym luzie montażowym oraz na luzach na łożyskach.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 21:36 przez Prz3mas92, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
iceartur90 pisze:
Hmm chyba wiem już wszystko,
a co do tego bolca to może się jakoś dogadamy raper :wink: piwko można by postawić hehe tylko problem że mieszkamy jakieś 200km od siebie :mrgreen:
I co zaradzimy raper??

wyślemy poczte spoko damy rade

Airsal t6 Racing,TECNIGAS RS II,Rms racing pro ,Dellorto 17,5,wał rms racing HPC
,malossi multivar, TOP racing 22%,gas-box...

https://www.kurjerzy.pl/pp/gbbdb12

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemka mam pytanko ba mam jeden wolny gaźnik i jak mam napisane dellorto phva10, to oznacza że to gaźnik 10 mm???

Gdzie się mierzy rozmiar gaźnika w środku przy iglicy czy przy wyjściu do króćca??

Fotka tego gaźnika to znaczy że on ma 17,5 czy 10mm??
Obrazek

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
iceartur90, coś mały ten gaźnik...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ponawiam pytanie: 1.Gdzie się mierzy rozmiar gaźnika w środku przy iglicy czy przy wyjściu do króćca??
2.Czy do gaźnika dellorto z ssaniem ręcznym można założyć ssanie automatyczne bez przeróbek tego gaźnika??
3.Wiem że regulacja gaźnika to w każdym skuterze jest indywidualna, ale tak mniej więcej jaką dysze główną polecacie (rozmiar) do dellorto 17.5mm na cylinder 50cc i seryjny filtr powietrza??

4.Gdzie mogę dostać wężyk olejowy ten łączący gaźnik z pompą oleju??, bo stary jest okropnie twardy i nawet się go nie założy, a w sklepach motoryzacyjnych najmniejszy jaki mają to 3mm a ja potrzebuję 2mm lub 2,2mm.
5.No chyba że można jakoś pogrubić tą końcówkę wychodzącą z gaźnika, jeśli tak to jak to zrobić bo taśma i olej to tak troszkę nie bardzo

Obrazek

Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 19:29 przez iceartur90, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
2.Czy do gaźnika dellorto z ssaniem ręcznym można założyć ssanie automatyczne bez przeróbek tego gaźnika??

mozna chyba na racing planet takie mają ssanie

3.Wiem że regulacja gaźnika to w każdym skuterze jest indywidualna, ale tak mniej więcej jaką dysze główną polecacie (rozmiar) do dellorto 17.5mm na cylinder 50cc i seryjny filtr powietrza??

70

4.Gdzie mogę dostać wężyk olejowy ten łączący gaźnik z pompą oleju??, bo stary jest okropnie twardy i nawet się go nie założy, a w sklepach motoryzacyjnych najmniejszy jaki mają to 3mm a ja potrzebuję 2mm lub 2,2mm.

sklep motoryzacyjny na zamówienie

5.No chyba że można jakoś pogrubić tą końcówkę wychodzącą z gaźnika, jeśli tak to jak to zrobić bo taśma i olej to tak troszkę nie bardzo

nie radze wypadnie

Airsal t6 Racing,TECNIGAS RS II,Rms racing pro ,Dellorto 17,5,wał rms racing HPC
,malossi multivar, TOP racing 22%,gas-box...

https://www.kurjerzy.pl/pp/gbbdb12

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. W środku.
2. Nie.
3. Ok 60.
4. Szukaj dalej po motoryzacyjnych.
5. Nie ma sensu czegoś takiego robić.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam panowie sprawa z wężykiem rozwiązana (mieloch ma chyba wszystko ;p)

Ale mam nowy problem wiem że jest założony do tego specjalny temat ale skoro i tak mam ten to piszę tutaj, a mianowicie zostałem chyba oszukany:
Użytkownik o nicku: razor162 złożył temat z częściami do piaggio na sprzedaż ceny były zachęcające więc się skusiłem na korektor momentu magneto i wybrakowany gaźnik.

Napisałem mu wiadomość a on podał mi swoje gg: 4554727 na początku kontakt był w ok poprosiłem go o zdjęcia a on nastęnego dnia mi je wysłał wszystko się zgadzło dla pewności sprawdziłem właściwości zdjęć i okazalo się że wszystkie były robione dokładnie tego dnia, więc on podał mi swoje konto a ja wysłałem mu kasę.
Następnego dnia napisałem czy kasa doszła a on za jakiś czas odpisał że doszła i że wyśle w piątek(czyli następnego dnia).
Minęły już dwa tygodnie ale przesyłki niema a z nim zero kontaktu ani gg anie na forum ani na telefon (sygnał jest ale nikt nie odbiera)
Może ktos z was go zna i mógłby mi w jakiś sposób pomóc??
Wydawał się spoko pisałem z nim nawet o tym jaki teraz skuter składa i w ogóle a tu taka niespodzianka
Zaznaczam że nie mam pewności czy to jest oszust może poczta nawala jednak zerowy kontakt z jego strony pozostawia mi coraz mniej nadziei.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 22:41 przez iceartur90, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
To oszust, mnie tez oszukał, czekam na paczke juz tydzien, i ani paczki ani kasy ;]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koledzy co nam zaproponujecie zrobić w tej sytuacji??
Co mogli byśmy zrobic by odzyskac kase??
Prośba do administracji o sprawdzenie tego typka: razor162 i ewentualne zbanowanie żeby nie naciągał już innych
Człowiek uczy się na własnych błędach :/ starałem się zachować ostrożność jednak widocznie za mało

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Jeśli transakcja została zawarta poprzez PW/GG itp... to możesz jedynie zapłakać :)... nie ma nikt prawa nic mu zrobić :)...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

i tu się chłopcze mylisz. Wystarczy wydruk z archiwum gdzie podane są jego dane do wysyłki gotówki i można iść z tym na policje.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
A to dziękuję za wiadomości.. nie wiedziałem że taka opcja też jest możliwa :)..

PS; nie nazywaj mnie chłopcem bo mnie nie znasz :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Jak by nie patrzeć jesteś młodszy więc nie widzę powodu dla którego się oburzasz.

Koniec!

Ostatnio zmieniony 13 mar 2011, 11:17 przez Prz3mas92, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Prz3mas92 pisze:
Jak by nie patrzeć jesteś młodszy więc nie widzę powodu dla którego się oburzasz.

Koniec!

Chłopaku... młodszy może jestem ale jak widać bardziej rozumny :).
Idź do mamy popytaj co chciałem Ci tym przekazać.

Warn
Booyaka

Ostatnio zmieniony 13 mar 2011, 22:35 przez stoprocent.1995, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam sprawa z oszustem załatwiona ewidentnie chciał mnie zrobić jednak znalazłem go na nk i kilka argumentów przekonało go do tego żeby wysłać paczkę.
Dzisiaj odebrałem przesyłkę gaźnik dellorto 17,5, magneto i korektor momentu obrotowego.

Prosił bym o radę jak wymienić łożysko na korektorze (to bliżej koła) czy trzeba je jakoś wybić czy ono jest może na stałe??
Jeśli ktoś to robił to nich podzieli się radą jak się mu to udało??

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 22:40 przez iceartur90, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3