Dzisiaj jest 31 sty 2025, 3:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1913 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Dezan pisze:
co to jest za pasek obok walu?

Naped pompy wody :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: Aerox.
Jakieś zmiany nastąpiły? :)

black-white-rox-by-czareckissp-t368918.html

Awatar użytkownika

CzareckiSSP pisze:
Jakieś zmiany nastąpiły? :)

Ale co tu zmieniać jak za każdym razem jak wchodzę do garażu sprzęt stoi w gotowości i po przelocie zupełnie nie ma się do czego przyczepić :D

Wczoraj po odwiedzinach kolegi z forum przyszła mi wena na grubsze przepalenie moto :cool: Przyczepiłem się miejscowej hondy civic poza miastem na dystansie ok 10m. Gściu w końcu zagotował na co liczyłem :mrgreen: i na długiej prostej poczuł że chyba na 3-ciego mnie objedzie w końcu co mu się udało ale jego radość nie trwała zbyt długo o na pierwszym zakręcie już go widziałem w lusterku Stage6 :mrgreen: Czekałem na niego na światłach ale chyba się mu rezerwa zaświeciła bo odpuścił zadziwiająco szybko, liczyłem na więcej zabawy :P Tak czy siak...nie ma co zmieniać :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
eldo pisze:
Wczoraj po odwiedzinach kolegi z forum przyszła mi wena na grubsze przepalenie moto Przyczepiłem się miejscowej hondy civic poza miastem na dystansie ok 10m. Gściu w końcu zagotował na co liczyłem i na długiej prostej poczuł że chyba na 3-ciego mnie objedzie w końcu co mu się udało ale jego radość nie trwała zbyt długo o na pierwszym zakręcie już go widziałem w lusterku Stage6 Czekałem na niego na światłach ale chyba się mu rezerwa zaświeciła bo odpuścił zadziwiająco szybko, liczyłem na więcej zabawy Tak czy siak...nie ma co zmieniać
Ahahahaha dobre. :mrgreen: Wczoraj też mnie taki palant drogowy wkurzył w Peugeocie 307 SW i przyczepiłem mu się tyłka, na zabudowanym ponad 100km/h. Odpuścił szybko, po czym mi pomachał, się śmiał i chwilę później podjechał do mnie i się mnie pytał co mam za silnik, że tak kosi... :mrgreen:

Awatar użytkownika

To już nawet nie chodzi o to żeby stargać komuś nerwy :mrgreen: bo jak by nie patrzył skuter to skuter a nie ścigacz :wink: ale jak się kogoś wyprzedza to trzeba sie z tym pogodzić a nie stawać na głowie żeby się tylko odgryź najlepiej na 3-ciego żeby pokazać że sie nie wyprzedza samochodu skuterem :mrgreen: No ale bywa że trafi się na klienta o słabych nerwach po kłótni z żoną, dziewczyną czy kochanką i w tedy zabawa na całego :mrgreen:

Wizualnie też lubi przyciągnąć uwagę luźno idących chodnikiem którzy to zachęcają do odkręcenia manety, ale akurat to jest najmniej groźne :wink: Wracając do zmian czy jakiś nowych pomysłów to aktualnie 3/4 wolnego czasu spędzam na rowerze, tutaj skupiam większość uwagi. Rower to też na swój sposób projekt bo aktualnie mało co pozostało ze sklepowego oryginału...jak tak patrze to tylko rama :cool: :mrgreen:

W najbliższy wekeend uderzam na Czestochowe więc wpadnie jakieś 200km to trzeba przygotować sprzęt jak należy :wink:

Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
eldo pisze:
W najbliższy wekeend uderzam na Czestochowe więc wpadnie jakieś 200km to trzeba przygotować sprzęt jak należy
Ooo.. a to jak masz trasę zaplanowaną? Może byśmy się trafili akurat. :mrgreen: Ja akurat mieszkam 45km od Częstochowy (zależy jak będziesz miał trasę ustaloną).

Awatar użytkownika

Bede wjeżdzał do Częstochowy od strony Olsztyna w niedziele ok 14-stej.

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker Big Bore 77cc
Imię: Emil
eldo, lepiej powiedz , co zostało przez Ciebie nie przerobione :D

Gilera Stalker Big Bore 77cc™

Awatar użytkownika

Kope lat ! :cool:

Z nowości to w sumie nic nowego :mrgreen: poza tym że znudził mi się czarny i brudny silnik a więc postanowiłem go położyć na stół i nieco odświeżyć !

Jak widać gołe, podzielone kartery bez osprzętu wyczyszczone do gołego aluminium z nową warstwą podkładu :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W oczekiwaniu na kilka drobnych części oględziny cylindra MK1 po przelocie ok 1,5km :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W skrócie, cylinder i tłok nie posiadają żadnych ubytków, wad, rys, przytarć, przebarwień itp co mnie naturalnie bardzo cieszy bo w końcu lekko ten set na co dzień nie ma :wink:
Wał, łożyska i uszczelniacze zostają bo mają się bardzo dobrze. Nowe uszczelki cylindra, swieca, olej w przekładni, łożysko wałka sprzęgła, śrubki INOX podstawy zapłonu i to wszystko w temacie silnika.

Kartery będą w kolorze cynk+aluminium, pokrywa sie zobaczy ale poki co przymierze czarną :wink:

Przy okazji demolki wymieniam zbiornik paliwa, czujnik poziomu oraz zawór podciśnieniowy na nowy bo coś mi zaczynało powoli się pocić w okolicy zaworu. Reszta bez zmian :wink:

Jak poskładam silnik dam kilka fotek jak to wygląda :wink:

Obrazek

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
No no ;D ładnie wygląda tłoczek :mrgreen:

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Awatar użytkownika

Zastanawiam sie czy nie zalozyc nowego pierscionka ale chyba zostawie ten co jest. Ma 0,35 na zamku nie pamietam ile bylo na nowym zestawie.

Obrazek

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
jeżeli nie ma przedmuchów, to bym zostawił ;)

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner SP 50
Gęba na glebie i nie mogę się podnieść :D
MEGA :shock:

Obrazek

Awatar użytkownika

Mega to panie kolego będzie jak złoże silnik w tygodniu :mrgreen: :twisted: poki co zajmuje mi 1/2 garażu a małego garażu to ja nie mam :D

Postanowiłem że zapodam nowy pierścień tłoka Athen-y 47,6x1,0, przy okazji dyszę 105 do phbg 21 (w zamian 100). Strzeliłem też małą polerkę komory i drobną korektę pod cylinder MK1 poki mam jeszcze kartery w 2 kawałkach :wink: Przekładnia dostała nowe łozyska i uszczelniacze...olej wleję na końcu :wink:

Gaźnik rozkręcony w 100%, wyczyszczony czeka na nową dyszę i uszczelkę komory. Membrany w stanie idealnym więc nie ruszam bo po co :wink: Zapłon przykręce nowymi śrubami INOX bo tamte trochę zdezelowane po demontażu.

c.d.n...

Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner SP 50
Ja ogólnie lubię bardzo dobrze wykonane zdjęcia, Twoje ogląda się super :twisted:

Obrazek

Awatar użytkownika

A dziękuję bardzo :wink: staram się w miare dokładnie pokazać jak to wygląda w realu. A że telefon mam zawsze przy sobie gdy coś robię w garażu to się pstryka :wink: Spodziewałem się dobrego stanu cyla i reszty ale że aż tak dobrze bedzie to nie przypuszczałem. Jak ŚDM nie opóźnią dostawy części z kilku źródeł silnik będzie w ramie jeszcze w tym tygodniu więc pewnie pojawią się nowe zdjęcia i jakiś opis :)

Przeszedł mi nawet przez myśl pomysł nakręcenia filmu podczas składania silnika od zera ale część prac wykonuję w pracy a część w garażu i raczej będą tylko (albo aż) zdjęcia :wink:

Obrazek

Pojazd:
Ładnie ja bym nie szczedzil funduszy i zapodał nowe łożyska na wał nowe łożysko igielkowe zabezpieczenia sworznia itp jak sprzęt ma być 100% pewny

Awatar użytkownika

Lozyska maja ok 2,5k przebiegu tak do 11k sie krecily a nie oszczedzalem na nich bo to komplet Polini C4 na wale + uszczelniacze teflon/viton na tloku rowniez igielkowe Polini wiec szkoda je wywalac po 1,5 sezonie. Sciagalem i zakladalem je na cieplo (specjalna maszyna do nagrzewania indukcyjna) tylko przy rozpolawianiu karterow bylo pukane gumowym mlotkiem wiec nie ucierpiały raczej :-)

Pierscionek kontrolnie dam nowy mimo ze obecny wg mnie jest zupelnie wporzadku. Z ciekawosci sprawdze vzy bedzie roznica na zamku.

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio typhoon
Dziwi mnie że nie zmieniasz lożysk. Nie ze względu na ilość km, a rozpoławianie. Jak byś sie nie starał, młotek to ich największy wróg. W projekcie wszystko na najwyższym poziomie, wymieniane przed czasem a tu taka dziwna decyzja. Dawno video nie było. Nagraj coś jak już złożysz.

Chcesz wiedzieć czym jeżdże?

https://www.facebook.com/typhoon.il/?fref=ts

Awatar użytkownika

Wymienil bym jak by byly to lozyska nisko budżetowej polki z luzem c3 a nie Polini c4 za dwie stowki po jednym rozpolawianiu karterow. Przypomne ze na wale nie ma kilogramowego zaplonu tylko lekka selettra a set jest dosc nisko strojony jak na racinga. To nie wyscigi tylko odpalanie moto co jakis czas wiec wg mnie obecne lozyska przeżyją ten set spokojnie :-)

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1913 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 96  Następna