Dzisiaj jest 10 lut 2025, 0:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Kolejny mało inteligentny (albo nie umiejący czytać ze zrozumieniem tematu)
no wybacz panie wysoko wykształcony.
czarekcw pisze:
A ty znasz i jesteś jego adwokatem.

Chodzi o to,że nie wiesz jak jest naprawdę a z góry oceniasz jakim jest człowiekiem.

Skoro jesteś taki mądry to co w ogóle robisz na forum 14-17 latków?

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Nie chce mi się wypowiadać na te wszystkie odpowiedzi, bo z cytatami by mi zeszło do końca roku.
Ale wtrącę jedno.
Ja osobiście bym skończył rozmowę z człowiekiem, który nagle między wiersze wpycha zdanie o pewnej wartości materialnej - w tym przypadku samochodu Czarka.

DuzyEd pisze:
czarekcw, za to po Twoich postach wnioskuje, że jesteś typowym prostackim zarobasem, de facto niezbyt udanym, bo zamiast na te swoje ciężkie tereny w pracy jeździć jakimś nowiutkim suwem pocinasz na wpół zajechanym Golfem, którego tuningujesz zmieniając tylną wycieraczkę, natomiast zachowujesz się jak pan i władca.

Jak widać, również wśród 24-latków trafiają się siury.

PS Agresja rodzi agresję.

Żenada.

Tak w ogóle, tą wypowiedzią rozpocząłeś 'agresję'.
I jakby nie patrzeć jest to obraza.
Niezbyt zaświeciłeś inteligencją w tym momencie.

kubaaxd pisze:
Skoro jesteś taki mądry to co w ogóle robisz na forum 14-17 latków?

Może żeby udzielić czasem porad młodszym :)
Nie wspomnę ile lat miał Św. pamięci Mycen

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez seku145, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145 pisze:
Może żeby udzielić czasem porad młodszym :)
Tyle że św. Mycen czy Maycen bo sam już nie jestem pewien.Udzielał porad i odpowiadał na większość pytań zadanych w działach silnikowych i nie tylko,a jak teraz widzę Czarekcw to rzadko spotykam,żeby w jakimś temacie silnikowym odpowiadał nie wiem czy to z braku czasu,niewiedzy czy lenistwa.

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 10:44 przez kubaaxd, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Seku widać, że nie czytałeś. Nigdy w życiu bym nie napisał tego, gdyby nie nazwał mnie siurem nie używając żadnego argumentu. Bo jest te 8 lat starszy, to ma prawo, tak? To jest prawdziwa żenada, tak nie zachowują się dojrzali ludzie. A skoro mi wygarnął co o mnie myśli, to ja wygarnąłem co ja o nim myślę (nieudany zarobas), tyle, że ja chociaż podałem ten argument z golfem. Gdyby nie zgrywał pana życia, nigdy w życiu nie zainteresowałbym się nawet, czym ten człowiek jeździ i jaki jest jego status materialny, bo nie po tym oceniam ludzi. :)

PS widzę, że jesteś ze świty wiernych sługusów Czarka (paru takich tu jest, którzy zawsze przyznają mu rację, pewnie nawet nie czytając tego, co napisał) skoro mnie oskarżasz o jakiś materializm i wjazd na samochód, a Czarka nie skarcisz za to, że tylko dlatego, że ktoś jest bezdomny uważa go za niewartego pomocy śmiecia, który nic nie robi ze swoim życiem.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Obrazek

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
czarekcw Ty na prawdę masz 24 lata?,bo z tonu twoich wypowiedzi wnioskuję że emocjonalnie na pewno dużo,dużo mniej.Czy byleś kiedyś w noclegowni i widziałeś tych śmierdzących,niedomytych a często zarażonych gruźlicą ,różnego rodzajami grzybicami ludzi,proponuję odwiedzic na trzeźwo,znam wielu bezdomnych którzy nie piją i nie idą do noclegowni właśnie dlatego, wspomniałeś że mama pracuje w GMOPS-sie i tu moje pytanie czy choc jeden raz nie dostała swoich poborów na czas,zapomniałeś jeszce dodac że też te pobory są z naszych podatków a działalnośc Mopsów w wielu przypadkach to fikcja i tworzenie fikcyjnych etatów,mógłbym tu pisac referaty tylko na przykładzie Mopsu w Katowicach ale taka patologia jest też w wielu miejscach w Polsce,a "punkt widzenia pewnych rzeczy zmienia się w zależności od punktu siedzenia"

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 12:08 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Powiem tak: każdy powinien byc za siebie odpowiedzialnym, rząd nie powinien się interesowac tym, czy ktoś ma pracę, czy ktoś pije, czy ktoś cpa jeżeli to tylko nie zagraża bezpieczeństwu społecznemu i płaci uczciwie podatki. Jedyną prawdziwą pomocą w takiej sytuacji jest pomoc działalności prywatnej z własnej chęci w postaci wędki.
Nie chodzi o to żeby przeżyc życie i czasem zjesc...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Jak to mówią każdy jest kowalem swojego losu. Chcesz pracy? PUP (powiatowy urząd pracy jakby ktoś nie wiedział) organizuje różnie szkolenia, kursy doszkalające czy nawet odnawianie kwalifikacji więc wystarczy się zainteresować. Mieszkanie? Jak już znajdziesz pracę to socjalne mieszkanie też nie problem zdobyć. Tylko trzeba chcieć.

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 12:57 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
PlastusR50X Jak będzie pił i cpał to nie będzie pracował,więc skąd te podatki?

Tytuł:

Pojazd:
Razor99 żapomniałeś dodac że te kursy szkolenia są płatne chyba że znajdziesz pracodawcę który cię zatrudni i da gwarancję że po tym kursie lub szkoleniu cię zatrudni wtedy bezpłatnie, bezpłatnie możesz wziąśc udział w niby kursie aktywizacji zawodowej,jak się pisze cv,jak przeprowadzac rozmowę kwalifikacyjną z pracodawcą i inne duperele

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 12:59 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
razor99 pisze:
PUZ (powiatowy urząd pracy jakby ktoś nie wiedział)

PUP kolego, PUP :wink:

kubaaxd pisze:
no wybacz panie wysoko wykształcony.

Jeżeli my tu mamy dyskutować o bezdomności a ty mi wyjeżdżasz z dobrami, jakie posiadam (i to piszesz z pogardą co posiadam bo ty nawet pewnie choc w 1/2 nie masz tego a na siebie a jedynie rodzice dali) to jak mam z tobą pisać? Absolutnie nigdzie z nikim tu nie pisałem, abym się w jakiś sposób wywyższał co mam.

kubaaxd pisze:
Czarekcw to rzadko spotykam,żeby w jakimś temacie silnikowym odpowiadał nie wiem czy to z braku czasu,niewiedzy czy lenistwa.

Masz odpowiedź.

DuzyEd pisze:
Bo jest te 8 lat starszy, to ma prawo, tak?

Tak mam prawo bo kim jesteś dla mnie pod względem wieku? :lol:

DuzyEd pisze:
(nieudany zarobas)

Co ty o mnie wiesz świeżaku :mrgreen:

n0ooRt pisze:
tu moje pytanie czy choc jeden raz nie dostała swoich poborów na czas,zapomniałeś jeszce dodac że też te pobory są z naszych podatków a działalnośc Mopsów w wielu przypadkach to fikcja i tworzenie fikcyjnych etatów,mógłbym tu pisac referaty tylko na przykładzie Mopsu w Katowicach ale taka patologia jest też w wielu miejscach w Polsce,a "punkt widzenia pewnych rzeczy zmienia się w zależności od punktu siedzenia"

Tak, też nie dostawała 2 razy na czas wypłaty. I uwaga- pracodawca nie zapłacił odsetek za nie wypłacenie wynagrodzenia w terminie (mnie tak też zrobiono). Ja z tego powodu nie lamentuję.

n0ooRt pisze:
te kursy szkolenia są płatne chyba że znajdziesz pracodawcę który cię zatrudni i da gwarancję że po tym kursie lub szkoleniu cię zatrudni wtedy bezpłatnie, bezpłatnie możesz wziąśc udział w niby kursie aktywizacji zawodowej,jak się pisze cv,jak przeprowadzac rozmowę kwalifikacyjną z pracodawcą i inne duperele

No i znowu pisane są bzdury:
http://www.pup.poznan.pl/art/4947/bezpl ... cych_pracy
http://www.strychalski.eu/szkolenia_uni ... erte..html
Ludzie, jeśli nie macie pojęcia o czymś to nie zabierajcie głosu.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Co do opieki społecznej. Moja ciotka pracuje w MOPS'sie w Nowym Dworze i ma stałych 8 podopiecznych. Połowa z nich, jak i większość podopiecznych jej koleżanek nie powinna dostawać ani żadnych zasiłków, ani innej pomocy jak np obiad. Lenie, śmierdzące, przepijające wszystko co sie da, chorzy psychicznie. Dużo by mówić. Nie powiedziałbym tak o "Jasiu".

Czarek widać, że podchodzisz do niego z stereotypem bezdomnego Polaka. Może od dopiero teraz nabrał chęci aby powrócić do normalnego życia. Był kimś kiedyś ale to stracił. Znam takich ludzi podobnych do niego. Zatracili sie, pili, zeszli na złą droge. Ale teraz biorą każdą robote, nawet i czasem na czarno żeby mieć kase na własne utrzymanie i przyzwoite ludzkie warunki zamieszkania.

Co do szkoleń to to czy są płatne czy nie zależy od wielu czynników. Znam ten temat, bo moja siostra jest księgową, sama szkoli i chodzi na szkolenia i zna temat.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
czarekcw pisze:
Tak mam prawo bo kim jesteś dla mnie pod względem wieku?

Jaki jest cenzus wieku, w rozmowach na forum publicznym? Jaki znajdziesz cenzus wieku dla zabierania głosu w dyskusji, na forum, gdzie wszyscy jesteśmy sobie równi?

Ej, sory ale są osoby uczęszczające na te "kursy" od kilku lat... Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz, ale myślisz że odbębnisz parę miesięcy na szkoleniach w PUP i od razu pracodawcy będą się o Ciebie bić? Może Twoje miasteczko jest jakimś polskim symbolem utopijnej władzy gdzie wszystko działa jak należy i wszystkich traktuje się równo...

Nie jestem zwolennikiem Peji, ale ten utwór tu pasuje jak znalazł, dokładniej jego refren:
http://www.youtube.com/watch?v=5yLBSwnSq8Y

"Czy chcesz choć przez moment
Poczuć się jak to jest być na dnie, na dnie
Czy chcesz choć przez chwilę
Być tam gdzie oni są? na dnie, na dnie"
Jeśli nie wiesz co to znaczy, ledwo wiązać koniec z końcem (bo widać, że nie wiesz), jak to jest żyć prosząc o pomoc jakieś instytucje, lub żyć "na dnie" raczej nigdy nie dowiesz się jak to jest. Staczasz się na dno, rodzina i bliscy, których nigdy byś nie podejrzewał o taki czyn, odsuwa się od Ciebie, gdy nie możesz sobie poradzić, zamiast Cię wspierać i nie masz już żadnej podpory, która sprawiła by, że życie i brnięcie dalej ma jakiś sens... Czaruś, naprawdę jesteś godny Wojewódzkiego, podobnie jak on, zatrzymujesz się psychicznie w rozwoju i szerzysz jakieś na wpół utopijne poglądy, o wspaniałości pomocy biednym ze strony państwa, nie wiedząc o niej nic z praktyki...

"Przy okazji dostawałem parę groszy, za to że prawie cieciem byłem"
Tak Cię potraktują panie w urzędzie, jak do nich pójdziesz...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
n0ooRt, kto powiedział że jeżeli ktoś cpa albo pije nie może pracowac? Dlaczego taki człowiek, który jest SŁABY ma isc do więzienia i mamy płacic za niego? W Szwajcarii albo Austrii (nie pamiętam, który z nich) ludzie uzależnieni normalnie pracują, mają udostępnione źródło czystego narkotyku i funkcjonują jakoś.
Mamy tragiczny ustrój.

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 13:36 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
DuzyEd pisze:
PS widzę, że jesteś ze świty wiernych sługusów Czarka

Oj Ty chyba nie wiesz jakie wojny były między mną a Czarkiem :mrgreen:

czarekcw pisze:
DuzyEd pisze:
Bo jest te 8 lat starszy, to ma prawo, tak?

Tak mam prawo bo kim jesteś dla mnie pod względem wieku? :lol:

Bez przesady :P Takich argumentów nie używaj :)

A tak poza tym, to wtrąciłem się tu, bo zawsze mnie rusza, gdy ktoś się zaczyna czepiać o czyjąś rzecz.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, wiem wiem poprawiłem się :mrgreen: Ale jak ktoś nawet szuka pracy to mało ogłoszeń jest w urzędach pracy? Fakt ambicja niektórych bezrobotnych nie pozwala im pracować za mniej niż 2000-2500 bo po co się męczyć lepiej zostać bez domu pracy czy ubezpieczenia

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

PlastusR50X pisze:
że jeżeli ktoś cpa albo pije nie może pracowac

Bo będąc w trakcie pracy pod wpływem popełnia przestępstwo.

razor99 pisze:
to mało ogłoszeń jest w urzędach pracy?

Jest, z reguły wymagają w tych ogloszeniach wykształcenia min. średniego lub wyższego...

razor99 pisze:
Fakt ambicja niektórych bezrobotnych nie pozwala im pracować za mniej niż 2000-2500

Fakt, ambicja pracodawców nie pozwala im zatrudnić człowieka, który jest bardzo dobry w tym czego się od niego będzie wymagać na stanowisku, przecież znacznie lepiej zatrudnić magistra/doktora, który nie ma pojęcia o tejże robocie pomimo swojego "wysokiego wykształcenia" w tym kierunku...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marcin194, tak wymagają, ale są takie oferty pracy, że nie wymagają prawie niczego.

Marcin194 pisze:
...przecież znacznie lepiej zatrudnić magistra/doktora, który nie ma pojęcia o tejże robocie pomimo swojego "wysokiego wykształcenia" w tym kierunku...

kolejne błędne myślenie bo po studiach jesteś od nadzorowania itd. a nie bycia na równi z czeladnikiem czy technikiem

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
seku145 pisze:
Bez przesady :P Takich argumentów nie używaj :)

Marcin194 pisze:
Jaki jest cenzus wieku, w rozmowach na forum publicznym? Jaki znajdziesz cenzus wieku dla zabierania głosu w dyskusji, na forum, gdzie wszyscy jesteśmy sobie równi?

Jak widać, nie koniecznie wszyscy są sobie równi, jadąc po mnie na początku i zaglądając do mojej kieszeni sami co niektórzy zapracowali na taki poziom dyskusji. Umiem merytorycznie i z podawaniem przykładów dyskutować ale dla niektórych gimbusów jest to za trudne.

razor99 pisze:
Fakt ambicja niektórych bezrobotnych nie pozwala im pracować za mniej niż 2000-2500 bo po co się męczyć lepiej zostać bez domu pracy czy ubezpieczenia

Racja, ja sam zaczynałem od najniższej krajowej ale PRACOWAŁEM i MIAŁEM SATYSFAKCJĘ, że nie biorę kasy od rodziców.

Marcin194 pisze:
Fakt, ambicja pracodawców nie pozwala im zatrudnić człowieka, który jest bardzo dobry w tym czego się od niego będzie wymagać na stanowisku, przecież znacznie lepiej zatrudnić magistra/doktora, który nie ma pojęcia o tejże robocie pomimo swojego "wysokiego wykształcenia" w tym kierunku...

Ale jesteś cięty na wykształciuchów :roll: .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

razor99 pisze:
kolejne błędne myślenie bo po studiach jesteś od nadzorowania itd. a nie bycia na równi z czeladnikiem czy technikiem

Zależy po jakich studiach i na jaki kierunek chcesz się dostać. Razor, zejdź na ziemię, nikt zaraz po studiach nie weźmie Cię na poważne stanowisko nie mając do tego podstaw... Jak ktoś studiuję mechanikę i budowę maszyn i przychodzi do firmy, w której pracuje mój ojciec, wykrusza się po dwóch tygodniach, bo nie nadąża z tempem pracy, nie potrafi skalibrować maszyn (przecież studiował w tym kierunku) a ma na to świstek, to ja się zapytam grzecznie, po co w ogóle zgłasza kandydaturę na to stanowisko? Na głupiego telemarketera masz teraz wymagane "min. Średnie - preferowane Wyższe", ale po co? Osoba po studiach lepiej potrafi podnieść telefon i odebrać/zadzwonić? zrobi to szybciej?

czarekcw pisze:
Jak widać, nie koniecznie wszyscy są sobie równi, jadąc po mnie na początku i zaglądając do mojej kieszeni sami co niektórzy zapracowali na taki poziom dyskusji. Umiem merytorycznie i z podawaniem przykładów dyskutować ale dla niektórych gimbusów jest to za trudne.

Masz rację zaglądanie Ci do kieszeni, jest nie na miejscu, więc dlaczego snujesz wnioski o robieniu dzieci bez zabezpieczenia im przyszłości? Po co tym ludziom "zaglądasz" do kieszeni? Zakrawa to o hipokryzję.

czarekcw pisze:
Ale jesteś cięty na wykształciuchów

Nie jestem cięty na osoby wykształcone, nie widzę nic złego w wykształceniu się, ale niech za papierkiem idzie też wiedza. Popieram dążenie do zdobywania wiedzy.
Jestem cięty na osoby, które mają papier stwierdzający pewną umiejętność, a tak naprawdę za przeproszeniem w dupie byli i gówno widzieli. Może wiąże się to z tym, że mój ojciec niestety nie wykształcił się, nie studiował, a ma szeroki wachlarz umiejętności które musi wykorzystywać gdy pomiatają nim w pracy "przełożeni"... i może dlatego gardzę ludźmi którzy się wykształcili, zdobyli papier, a olali wiedzę, którą podczas procesu kształcenia powinni zdobyć.

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna