Dzisiaj jest 10 lut 2025, 0:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Marcin194 pisze:
Jak ktoś studiuję mechanikę i budowę maszyn i przychodzi do firmy, w której pracuje mój ojciec, wykrusza się po dwóch tygodniach, bo nie nadąża z tempem pracy, nie potrafi skalibrować maszyn (przecież studiował w tym kierunku) a ma na to świstek, to ja się zapytam grzecznie, po co w ogóle zgłasza kandydaturę na to stanowisko?

Casting w obecnych czasach się przeprowadza, na studiach też są i debile. Lecz zdecydowana większość to osoby, które wiedzą co z czym się je.

Marcin194 pisze:
Na głupiego telemarketera masz teraz wymagane "min. Średnie - preferowane Wyższe", ale po co? Osoba po studiach lepiej potrafi podnieść telefon i odebrać/zadzwonić? zrobi to szybciej?

Gdybym ja miał firmę to debila po zawodówce nie zatrudniłbym, byłem 2 razy w siedzibie szkoły zawodowej i patologia się wyprawia.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
czarekcw pisze:
Jak widać, nie koniecznie wszyscy są sobie równi, jadąc po mnie na początku i zaglądając do mojej kieszeni sami co niektórzy zapracowali na taki poziom dyskusji. Umiem merytorycznie i z podawaniem przykładów dyskutować ale dla niektórych gimbusów jest to za trudne.

Masz rację zaglądanie Ci do kieszeni, jest nie na miejscu, więc dlaczego snujesz wnioski o robieniu dzieci bez zabezpieczenia im przyszłości? Po co tym ludziom "zaglądasz" do kieszeni? Zakrawa to o hipokryzję.

czarekcw pisze:
Ale jesteś cięty na wykształciuchów

Nie jestem cięty na osoby wykształcone, nie widzę nic złego w wykształceniu się, ale niech za papierkiem idzie też wiedza. Popieram dążenie do zdobywania wiedzy.
Jestem cięty na osoby, które mają papier stwierdzający pewną umiejętność, a tak naprawdę za przeproszeniem w dupie byli i gówno widzieli. Może wiąże się to z tym, że mój ojciec niestety nie wykształcił się, nie studiował, a ma szeroki wachlarz umiejętności które musi wykorzystywać gdy "pomiatają nim" w pracy "przełożeni"... i może dlatego gardzę ludźmi którzy się wykształcili, zdobyli papier, a olali wiedzę, którą podczas procesu kształcenia powinni zdobyć. niestety co najmniej 60% ludzi "wykształconych" to debile

czarekcw pisze:
Gdybym ja miał firmę to debila po zawodówce nie zatrudniłbym, byłem 2 razy w siedzibie szkoły zawodowej i patologia się wyprawia.

I w tym momencie, obrażasz mojego tatę, obrażasz go bo nie ma magistra podobnie jak Ty... Nie wszyscy ludzie, po zawodówce, to debile, szczególnie z tego starszego pokolenia, gdy nie było internetu i "patologia nie szerzyła się" jak teraz...

A jeszcze nie tak dawno w tym temacie szczyciłeś się, że nie wywyższasz się swoim wykształceniem.

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marcin194 pisze:
I w tym momencie, obrażasz mojego tatę, obrażasz go bo nie ma magistra podobnie jak Ty

Przeciez wiesz o co chodzi, mam pisać dosłownie? Jak widzę ludzi, którzy kończą zawodówki, nie potrafią sie normalnie wysłowić tylko k..., ch... i inne epitety, do tego dziwne fryzury, tatuaże- zatrudniłbyś takiego? No chyba nie. A takiego z doświadczeniem, normalnego faceta to czemu nie, pewnie i sam zasponsorowałbym jemu jakieś kursy aby facet był na czasie z technologiami.

Marcin194 pisze:
więc dlaczego snujesz wnioski o robieniu dzieci bez zabezpieczenia im przyszłości? Po co tym ludziom "zaglądasz" do kieszeni? Zakrawa to o hipokryzję.

A temu, bo nie tylko sobie szkodzą ale też dziecku. I wiem, co się u mnie wyprawia w gminie, bodajże 18 czy 19 latka ma już 3 dzieci i jedno dziecko ma z innym facetem a dwoje z innym, ma czelność jeszcze przychodzić do gminy i żądać mieszkania bo ona jest samotną matką. To ja się pytam- rozmnażać się się chciało? To płać za swoja głupotę.

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
A temu, bo nie tylko sobie szkodzą ale też dziecku. I wiem, co się u mnie wyprawia w gminie, bodajże 18 czy 19 latka ma już 3 dzieci i jedno dziecko ma z innym facetem a dwoje z innym, ma czelność jeszcze przychodzić do gminy i żądać mieszkania bo ona jest samotną matką. To ja się pytam- rozmnażać się się chciało? To płać za swoja głupotę.

Masz w tym trochę racji, jednak winą jest tutaj kształcenie podstawowe/średnie... Śmiać mi się chce gdy na biologii w mojej klasie wstaje dziewczyna i wymienia zewnętrzne narządy płciowe kobiety, zaczynając od słowa "macica"... Ogólnie ludzie boją się rozmawiać o sprawach tak oczywistych... I coraz to późniejsze roczniki stają się coraz gorsze... Nawet już w dobie komputerów nie potrafią odpowiednio kabli wpiąć do tego urządzenia...

czarekcw pisze:
Przeciez wiesz o co chodzi, mam pisać dosłownie? Jak widzę ludzi, którzy kończą zawodówki, nie potrafią sie normalnie wysłowić tylko k..., ch... i inne epitety, do tego dziwne fryzury, tatuaże- zatrudniłbyś takiego? No chyba nie. A takiego z doświadczeniem, normalnego faceta to czemu nie, pewnie i sam zasponsorowałbym jemu jakieś kursy aby facet był na czasie z technologiami.

W takich dyskusjach, lepiej pisać dosłownie, a nie uogólniać pisząc "debil po zawodówce". Z tym w pełni się zgadzam :wink:

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Marcin194, nic na to nie poradzimy, że nasze społeczeństwo staje się debilami.

Przykład np. Amber Gold :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=T-FYVibW ... _embedded#!

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 14:24 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
czarekcw Dokładnie takie bzdury wypisałem jak ty,ale ty chyba już tego nie doczytałeś,pisałem o aktywizacji zawodowej i innych duperelach,byłem kiedyś w takim pośredniaku i dwie panienki przepisywały ogłoszenia z ofertami pracy z gazet i umieszczały na tablicy ogłoszeń, następna patologia i fikcja.Znam lekarza dziecinnego internistę który przez swój błąd stracił prawo wykonywania zawodu,rozwód z żoną ,podział majątku i gośc po 3 latach od sprawy jest bezdomnym[też go zaliczysz do patologii]A tutaj historia Dzejsona,któremu mimo tragicznego zakończenia warto było pomóc http://www.youtube.com/watch?v=B64gMpCh_08

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 15:40 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trochę nie na miejscu są takie wyrażenie jak "debil po zawodówce" bo sugerujesz tym,że jak ktoś skończył studia to jest lepszy.Tak jak ktoś pisał wyżej,że jest świstek to ja sobie to byle jakiej roboty nie pójdę,bo nie po to studia robiłem.Taki rezus wcale nie jest lepszy,bo się panoszy ze względu wyższego wykształcenie.To już nie mój problem,że zawodówkę reprezentują takie osoby co tylko przeklinać potrafią a zachować kulturę osobistą już nie,ale przecież nie wszyscy tacy są.

czarekcw pisze:
Jeżeli my tu mamy dyskutować o bezdomności a ty mi wyjeżdżasz z dobrami, jakie posiadam (i to piszesz z pogardą co posiadam bo ty nawet pewnie choc w 1/2 nie masz tego a na siebie a jedynie rodzice dali) to jak mam z tobą pisać? Absolutnie nigdzie z nikim tu nie pisałem, abym się w jakiś sposób wywyższał co mam.

Za przeproszeniem gówno o mnie wiesz także nie narzekaj,że tylko ja na Ciebie wjeżdżam.

Skoro jesteś taki inteligenty to powinieneś znać granicę takowej dyskusji,to chyba z Tobą jest coś nie tak skoro wszyscy mają do Ciebie jakieś sapy.

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 15:22 przez kubaaxd, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot 308
Każdy by chciał za stołkiem siedzieć i rozkazywać, ktoś musi robić na tych inżynierków magistrów, co jak co ale za przeproszeniem taki wykształcony to mniej wie od takiego po zawodówce

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Czarek, zajrzałem Ci do portfela tylko ze względu na to, że ty zacząłeś mi zaglądać do metryki.

Kim jestem wobec Ciebie skoro jestem 8 lat młodszy? Marnym pionkiem. W takim razie kim Ty jesteś przy chociażby moich rodzicach? Z tym, że oni nigdy nie użyliby argumentu wieku, bo wiedzą, że to jest śmieszne. BTW powinno powstać coś na wzór prawa Godwina odnoszącego się do argumentów typu wiek, wykształcenie itp. ;)

Żeby załagodzić spór (wbrew pozorom nie lubię się kłócić) powiem tylko tyle, że w wielu miejscach się z Tobą zgadzam, bo sam mam dość radykalne poglądy, i uważam, że ludzie, którzy inwestowali w złoto u pana Plichty lub nie ubezpieczyli domów, które zniszczyła powódź powinni odpokutować za to. Aczkolwiek gdy ci sami ludzie znajdą się na dnie, wiedząc jakie błędy popełnili, należy im wówczas pomóc. Zwłaszcza, gdy nie oczekują wiele (tak jak chociażby Jasiu, gdzie wystarczy jakieś 1,5 tysiąca, aby postawić go na nogi, a on się odpłaci płacąc podatki).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Dlatego Polska ma najlepiej wykształconych bezrobotnych w Europie, a jak i nie na świecie :wink:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak dla mnie ludzie po zawodówce znają się lepiej niż po technikum, mam żywy przykład swojej szkoły, idę od września do 4 kl technikum samochodowego, poziom nauki przedmiotów zawodowych jest "niby taki sam" w zaw i w tech. Ale zdecydowanie ludzie z zawodówki potrafią więcej zrobić niż z technikum, i to nie tylko moje zdanie ale i moich nauczycieli którzy uczą równocześnie tech i zaw.
Ludzie po studiach mechanicznych nie wiedzą co z czym sie je, niestety ;(

Także nie papier zdobi człowieka.

Jak wiem, to powiem.
Jak nie wiem, to pytam ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Massiv, Dokładnie jak u mnie.W zawodówce jest zawód mechanika,w technikum technik-mechanik.W zawdzie nauczy się naprawiać wymieniać,a w technikum to sama teoria i większości nie potrafi zrobić,co im daje miesiąc praktyki? no praktycznie nic.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Mate57 pisze:
Gdy rozmawiam z osobami które mówią "Ja to za 6 zł /h nie będę robił wolę w domu siedzieć" "Ja nie będę tam pracował przecież mam średnie wykształcenie" to mnie ptak strzela za przeproszeniem.
Z jednej strony się zgodzę, bo gdy naprawdę trzeba, to nie można wybrzydzać, tylko trzeba łapać każdą pracę, byle starczyło na rachunki i życie. Tym bardziej, że rynek pracy w Polsce wygląda jak wygląda. Tutaj magister filologii bałkańskiej, mówiący biegle w 6 obcych językach w tym oczywiście angielski i niemiecki perfect, z kilkuletnim doświadczeniem w branży tłumaczeń, szkoleń i badaniu rynków zagranicznych ma problem ze znalezieniem pracy bez znajomości.

Z drugiej natomiast strony, nie można aż tak mocno się poniżyć, żeby dawać się wykorzystać harując gdzieś na fabryce czy magazynie na umowę o dzieło za jakieś psie stawki, bo to psuje rynek. Coraz częściej można usłyszeć zdanie typu "mam studenta, który zrobi to za ćwierć twojej ceny". Obniżanie swoich wymagań do absolutnego minimum to nie sposób.

Chociaż masz rację, że czym innym jest oczekiwanie jako magister wyższej szkoły zarządzania polem namiotowym jakiejś niebotycznej stawki i służbowego samochodu, laptopa i komórki, bo to znowu popadanie w skrajność.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Skoro się uczepiliście mechaniki i budowy maszyn to macie:

"W zależności od wybranej specjalności absolwent jest przygotowany do pracy w: przedsiębiorstwach przemysłu maszynowego oraz w innych zajmujących się wytwarzaniem i eksploatacją maszyn; jednostkach projektowych, konstrukcyjnych i technologicznych oraz związanych z organizacją produkcji automatyzacja procesów technologicznych; jednostkach odbioru technicznego produktów i materiałów, jednostkach akredytacyjnych i atestacyjnych; jednostkach naukowo-badawczych i konsultingowych oraz innych jednostkach gospodarczych, administracyjnych i edukacyjnych wymagających wiedzy technicznej i informatycznej. Jest dobrze przygotowany do pracy w autoryzowanych stacjach obsługi samochodów, stacjach kontroli technicznej, firmach transportowych, ubezpieczeniowych i rzeczoznawczych."

Czy jest gdzieś mowa o naprawach? no nie więc po co ma to potrafić? PS eksploatacja to nie tylko naprawy

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

A nie jest też nigdzie powiedziane, że każdy absolwent studiów będzie najlepszym pracownikiem. Po prostu są ludzie, którzy czują do tego powołanie, angażowali się w naukę a są też i tacy, którzy studiowali dla samego studiowania. I nie przyswoili sobie żadnej wiedzy.

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Przyszły polski inżynier http://www.youtube.com/watch?v=ZAS8gsaoli8 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 31 sie 2012, 9:25 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
https://www.youtube.com/watch?v=BdZMtTy ... r_embedded

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

razor99 pisze:
wytwarzaniem i eksploatacją maszyn;

Do eksploatacji maszyny chyba należy też jej obsługa, prawda? A gdy maszyna ma błąd kalibracyjny, to chyba od tego taki człowiek jest by go skorygować, prawda?

razor99 pisze:
Czy jest gdzieś mowa o naprawach? no nie więc po co ma to potrafić? PS eksploatacja to nie tylko naprawy

A co tu jest napisane?
razor99 pisze:
konstrukcyjnych i technologicznych

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Część ludzi wybiera studia na chybił trafił, dodajmy do tego małą ilośc chętnych co czasami wiąże się z obniżeniem progu punktów potrzebnych do przyjęcia i mamy efekt- ludzi którzy mają papierek w ręce że są inżynierami a tak na prawdę studia odbyli na trójach, ale wiadomo dyplom jest? jest!.

A co do ucznia zawodówki powiedzmy stereotypowego, to obecne czasy go wykreowały czemu tak sądzę nie tak dawno ludzie wybierał zawodówki bo był po tym zawód obecnie śmiać mi się chce z praktyk jakie oferuje szkoła w moim mieście, w sumie praktyki to zamiatanie hali no sorry to zniechęca ogarniętych ludzi, którzy by wybrali taki rodzaj kształcenia, a co za tym idize idą tam ci którzy gdzie indizej się nie dostaną. Sam bym z chęcią poszedł do technikum a nie do zawodówki tylko patrzyłem na oferty szkół itd. doszedłem do wniosku że jak mam się uczyć 4 lata i nic nie wynieść ze szkoły to dziękuję bardzo. Jedyne technikum w regionie któe zapewnia wysoki poziom nauki to "elektonik" tylko za cholerę kierunki typu, informatyk itp. mi nie odpoiwadały i tak oto jestem w LO, na mat-infie.

Plany na przyszłość Mechanika i budowa maszyn czemu to? bo łudzę się że te studia dadzą mi jakaś wiedzę i szanse na zatrudnienie.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, Czemu link pod opisem filmu nie działa ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna