Dzisiaj jest 10 lut 2025, 0:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Pewien internetowy Vloger zorganizował pomoc/zbiórkę dla człowieka o pseudonimie "Bezdomny Jasiu". Szczegóły tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=cnBaYbq1DZY

Każdy kto może w jakikolwiek sposób pomóc, niech zrobi to chociażby przez rozpowszechnienie akcji po forach internetowych.

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
poszło na fb :)

Malina [*]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Wystarczy klikać w reklamy w filmiku, nie wiem, może to zbyt trudne, ale czy nie warto pomóc człowiekowi, od którego odwrócił się w życiu los?

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Jako iż jestem zaznajomiony w kwestiach pomocy dla takich ludzi to facet sobie sam winny bo:
- są organizacje/noclegownie, które przyjmują bezdomnych, głównym wymogiem jest to, aby nie pić (a ten facet pewnie pije)
- ma uprawnienia odnośnie elektryki a w obecnych czasach jest to pożądane ale nic z tym nie robi,
- gdzie wcześniej mieszkał za czasów PRL'u? Musiał mieć jakieś lokum, przepił?
- miejski ośrodek pomocy społecznej również może pomóc ale nie dla takich, którzy piją i nie wykazują chęci poprawy swojego zachowania.

I taki jest nasz kraj, nie dochodzą ludzie jaki facet jest naprawdę a przez taki urywek filmu mają się litować. Chłop sam zdecydował, że jest bezdomny.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 22:49 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
czarekcw, chyba nie zrozumiales co pan Jasiu powiedział. Mówił, że nie pije i że jego uprawnienia nie są teraz uznawane. Film oglądałem z 3 dni temu na sadolu, nie mam ochoty oglądac go jeszcze raz.
czarekcw, każdemu człowiekowi należy okazac szacunek, bo bez tego stajesz się kimś pokroju człowieka z parlamentu :roll: . Czasami w życiu się nie układa np: podwykonawca w budowie autostrady, który z pieniędzy firmy płacił na wszystkie środki wykonacze a państwo miało mu oddac i co się okazało? nie wypłacili mu pieniędzy i facet z rodziną skończył na bruku.

Tak właśnie działa nasz ustrój, niby wszystko dla ludzi a okazuje się że dla Polaków nie ma nic.
ew. jest nędza jeśli ktoś dobrze się nie ustawi.

Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 23:11 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
- może w noclegowniach brakło miejsca, nie wiem gdzie on mieszka, może w małej mieścinie? wymóg aby nie pić, czyli że sprawdzają gościa alkomatem, bo chyba nie śledzą go cały dzień? jeżeli tak, to na filmiku wygląda ewidentnie na trzeźwego, co oznacza, że jest w stanie załapać się na noclegownię, więc pewnie miał inny powód
- z filmiku wywnioskowałem, że je stracił, nie przedłużył czy coś i nie ma kasy na ich odnowienie
- jak mógł przepić wynajęte mieszkanie, bo nie sądzę, aby miał własnościowe?

Sam zadecydował, że jest bezdomny? Człowieku, proszę Cię. Rozumiem, że ty sobie nie wyobrażasz, że mógłbyś zostać bezdomnym, bo miałeś pewnie dobre warunki od samego startu. Ja mam tak samo, wiem, że przed stoczeniem się w ciężkiej sytuacji uchronią mnie chociażby pieniądze rodziców i gdy stracę pracę czy coś, otrzymam od nich dokładnie tyle, ile potrzebuję. Ale nie każdy miał takiego farta, a już tym bardziej za PRLu. Zapewne ze swojej pensji żył od pierwszego do pierwszego, stracił pracę, namnożyły się rachunki i bach. Mało jest takich ludzi?

Mam wrażenie, że filmiku nie obejrzałeś, a jedynie sugerujesz się typowym przedstawicielem bezdomnego.

Ale w sumie, czego się spodziewać po człowieku, który wieszał psy na jakimś bogu ducha winnym facecie, bo nie polakierował swojego zderzaka w Uno. :roll:

@Plastus - o to to. Ten kraj to niestety absurd, gdzie nawet spółki państwowe i miejskie zwlekają z zapłatą należności i kilkukrotnie przekraczają termin, w ten sposób człowiek, który większość kapitału wpakował w dany biznes próbując złapać Boga za nogi przewrócił się i wpadł nosem prosto w odbyt. I tutaj mam przykłady nawet w rodzinie, co prawda nie tak drastyczne, bo dotyczące bardziej usług, gdzie wkład wykonawcy jest mały, aczkolwiek urząd pewnego dużego miasta mocno napsuł mu krwi płacąc 2 miesiące po uzgodnionym terminie. A skoro państwo tak może, to dlaczego przedsiębiorca by nie mógł? Cwaniaki czekają z zapłatą aż do przedsądowego wezwania. Przez co płynność wielu firm jest jaka jest, mimo, że na papierze wykonują dobre obroty i mają fajne zyski.

Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 23:16 przez DuzyEd, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

PlastusR50X pisze:
Mówił, że nie pije

Więc ma prawo ubiegać się o pomoc od pomocy społecznej/innych organizacji/może spać w noclegowniach. Czemu tego nie robi? Bo jemu się nie chce? Czy robi z siebie i oglądających idiotę?

PlastusR50X pisze:
jego uprawnienia nie są teraz uznawane

Przespał aktualizację uprawnień (czy cholera wie co- nie jestem w temacie odnośnie inż) więc jego strata, nie moja. Skoro miał takie uprawnienia to facet nie jest głupi.

PlastusR50X pisze:
każdemu człowiekowi należy okazac szacunek, bo bez tego stajesz się kimś pokroju człowieka z parlamentu

Okazuję do pewnego momentu, wiem jak działa prawo i wiem co ten człowiek może otrzymać od państwa lub organizacji pozarządowych. Facet NIC w tym kierunku nie zrobił pewnie bo woli żyć na łasce durnych obywateli.

PlastusR50X pisze:
podwykonawca w budowie autostrady, który z pieniędzy firmy płacił na wszystkie środki wykonacze a państwo miało mu oddac i co się okazało? nie wypłacili mu pieniędzy i facet z rodziną skończył na bruku.

Podwykonawca czyli on pracował dla wykonawcy, który wygrał przetarg w np GDDKiA. Wiedział, w co się pakuje, nikt go do tego nie zmuszał. Państwo dało kasę dla WYKONAWCY i to PODWYKONAWCY powinni od niego się ubiegać o zapłatę a nie od PAŃSTWA.

Innym, debilnym przykładem są skutki gradobicia- ci co nie ubezpieczyli domów dostają kasę od państwa ZA FRAJER więc pytanie- po co ubezpieczać dom, skoro państwo da? Ale za to za auta już nie zwraca pieniędzy a jedynie AC ratuje jako tako sytuację. Rozumiesz, do czego ten ustrój, ten rząd prowadzi?

DuzyEd, jesteś siurem, nie znasz prawa więc zamilcz. Nie znasz realiów a ja znam. Nie dyskutuj odnośnie powaznych spraw. Łyknij choć trochę ustaw i wtedy dyskutuj.

DuzyEd pisze:
więc pewnie miał inny powód

Ciekawe jaki... Co taki bezdomny może mieć ważniejszego od spania w noclegowni.
DuzyEd pisze:
bo nie sądzę, aby miał własnościowe

Zaznajom się w czasach PRL'u i wtedy pisz poważnie bo teraz to dyrdymały nawijasz.

DuzyEd pisze:
Człowieku, proszę Cię. Rozumiem, że ty sobie nie wyobrażasz, że mógłbyś zostać bezdomnym, bo miałeś pewnie dobre warunki od samego startu. Ja mam tak samo, wiem, że przed stoczeniem się w ciężkiej sytuacji uchronią mnie chociażby pieniądze rodziców i gdy stracę pracę czy coś, otrzymam od nich dokładnie tyle, ile potrzebuję. Ale nie każdy miał takiego farta, a już tym bardziej za PRLu.

On nie miał dobrego startu skoro posiadał uprawnienia elektryka? No kur o czym ty piszesz człowieku? Człowiek biedny nie miałby takiego papierka w ręku.

DuzyEd pisze:
Ale w sumie, czego się spodziewać po człowieku, który wieszał psy na jakimś bogu ducha winnym facecie, bo nie polakierował swojego zderzaka w Uno.

Boli cię to, skoro to przytaczasz? Może do psychologa się wybierz w takim układzie.

DuzyEd pisze:
@Plastus - o to to. Ten kraj to niestety absurd, gdzie nawet spółki państwowe i miejskie zwlekają z zapłatą należności i kilkukrotnie przekraczają termin, w ten sposób człowiek, który większość kapitału wpakował w dany biznes próbując złapać Boga za nogi przewrócił się i wpadł nosem prosto w odbyt. I tutaj mam przykłady nawet w rodzinie, co prawda nie tak drastyczne, bo dotyczące bardziej usług, gdzie wkład wykonawcy jest mały, aczkolwiek urząd pewnego dużego miasta mocno napsuł mu krwi płacąc 2 miesiące po uzgodnionym terminie. A skoro państwo tak może, to dlaczego przedsiębiorca by nie mógł? Cwaniaki czekają z zapłatą aż do przedsądowego wezwania. Przez co płynność wielu firm jest jaka jest, mimo, że na papierze wykonują dobre obroty i mają fajne zyski.

Jak wyżej, nikt nie zmuszał ich do wykonywania zleceń na rzecz urzędu. To, że zwlekali z zapłatą wynika z obecnego kryzysu. Sam nie dostałem już 2 razy na czas wypłaty. To są polskie realia a będzie coraz gorzej. Dziwisz się? Nie trzeba było na tych debili głosować typu PO, PiS czy SLD.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 23:31 przez czarekcw, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw, za to po Twoich postach wnioskuje, że jesteś typowym prostackim zarobasem, de facto niezbyt udanym, bo zamiast na te swoje ciężkie tereny w pracy jeździć jakimś nowiutkim suwem pocinasz na wpół zajechanym Golfem, którego tuningujesz zmieniając tylną wycieraczkę, natomiast zachowujesz się jak pan i władca.

Jak widać, również wśród 24-latków trafiają się siury.

PS Agresja rodzi agresję.

Tytuł:
Awatar użytkownika

DuzyEd pisze:
jakimś nowiutkim suwem

Który traci od razu na wartości jak wyjedziesz z salonu- inteligentne posunięcie nie ma co.

DuzyEd pisze:
pocinasz na wpół zajechanym Golfem, którego tuningujesz zmieniając tylną wycieraczkę

A ty jeździsz pseudo enduro i co? Mi to zwisa czym jeździsz. Ja się cieszę, że mam auto takie jakie mam i śmieszą mnie tego typu wypowiedzi dzieciaczków, które tylko samochody myją a ich nie utrzymują.

Ogólnie twój poziom dyskusji jest żenująco niski- mowa tu o kolesiu a ty mi wyjeżdzasz o Golfie. No ale taka prawda- jak rozmówca nie ma konkretnych argumentów do przekazania to pisze aby pisać. Chciałeś mi dowalić ale się nie udało. Bo jeżdżę autem takim, na jakie mnie stać (czyli kupno+utrzymanie) i nie lansuję się w byle zjechanym szrocie, który jest luksusowy/sportowy. Ekonomia i rozwaga się kłania dziecko.
I na dobranoc- jeśli nie wiesz co to jest styl tuningu OEM+ to nie zabieraj głosu odnośnie moich modyfikacji.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 23:47 przez czarekcw, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd: Ford Mondeo MK4 2.0TDCI 184KM
czarekcw, każdy może pogubić się w swoim życiu i obyś i ty w swoim się nie pogubił i nie skończył jak ten człowiek.
Każdemu należy się choć odrobina szacunku, czy to pijak czy ćpun jest on człowiekiem takim samym jak ty a inny status społeczny czy materialny nie pozwala ci na wywyższanie się nad nim.

Nie pomyślałeś może że któregoś dnia zawaliło mu się całe życie na łeb, stracił mieszkanie, rodzinę, zaczął pić i pogubił się w tym wszystkim? Teraz może nie pije i stara się wrócić do normalnego życia ale nasz system mu na to nie pozwala.
Ja do niego nic nie mam i również będę klikał aby pomóc w akcji. Pewnych aspektów jego wypowiedzi typu rządy Korwina Mikke nie popieram bo to już by się działy cuda na kiju w tym państwie.

BTW, zabawny jest ten twój userbar czy sygnatura "Engines TDi are for senior citizens" typowe rozumowanie buraków którzy nie widzieli co potrafi przeciętny diesel po porządnym chip tuningu

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... &start=160

Tytuł:
Awatar użytkownika

eMdoKa pisze:
Każdemu należy się choć odrobina szacunku, czy to pijak czy ćpun

Dobrze. To może nie naśmiewałeś się z innych kolegów/znajomych/nauczycieli/policjantów? Wątpię w to. Pijakami i ćpunami gardzę równo, tak samo jak patologią, co robią dzieci na potęgę (w wieku np 20 lat ma już 3 dzieci i chce mieszkanie komunalne od gminy. A co, nie wie taka osoba co to antykoncepcja? Wiatropylna jest? W kapuście/bocian dzieci dał?)

eMdoKa pisze:
Teraz może nie pije i stara się wrócić do normalnego życia ale nasz system mu na to nie pozwala.

To proszę, pokaż mi ten system w przykładach, że nie może wrócić do normalnego życia. Bo ja ci udowodnię, że ma szeroki wachlarz uprawnień aby żyć godnie ale jemu się nie chce.

eMdoKa pisze:
typowe rozumowanie buraków którzy nie widzieli co potrafi przeciętny diesel po porządnym chip tuningu

Typowe rozumowanie buraka, który nie wie co wolnossąca benzyna w większej pojemności wyprawia i jak brzmi. A jak już dajesz za przykład turbo diesla to turbo benzyna (albo i nawet kompresorem) łyka jak chce gnojowicę. Diesel ma tylko jeden plus- mniej spala paliwa. I na tym się kończą plusy.

Nie kłuć się ze mną bo nie wygrasz, zbyt wiele przeżyłem aby czytać takie brednie.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 23:55 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw, napisałem w swoim poście "agresja rodzi agresję", pewnie nie doczytałeś, tak samo jak nie obejrzałeś do końca i nie zrozumiałeś tego filmiku. Pierwszy zacząłeś osobiste wjazdy, więc odpowiedziałem. I kompletnie nie rusza mnie pseudo enduro. To i tak lepsze określenie od tych, które ja stosuję (pierdopęd, kobzyt, koza i inne). A nazwanie kogoś "siurem" i brak jakichkolwiek innych argumentów (jestem mądrzejszy, bo jestem starszy (sic!)) sprawia, że nie masz absolutnie prawa zarzucić komukolwiek braku kultury, niskiego poziomu dyskusji z prostej przyczyny. Poniżej Twojego poziomu raczej ciężko zejść. BTW, z perspektywy niektórych ludzi, 24-latek również jest młodym siurem, który mało co wie o życiu i powiem Ci, że to widać w Twoich postach (tak, mówi to 16-latek który dopiero co ukończył gimbazę). Widać, że nie wiesz jeszcze, jak Twoje życie może się potoczyć i oby się nie stało tak, że to Ciebie, ktoś mimo tego, że kompletnie Cię nie zna, nazwie niewartym drugiej szansy pijakiem, śmieciem, idiotą.

I ostatnie, co dodam w tym temacie, bo jest 1:17, a ja bawię się w wojny na forum o skuterach. Aż mi głupio.

Porównujesz zupełnie nieadekwatne sytuacje. Sam uważam, że ludzie, którzy nie ubezpieczają domów, czy produkują dzieci jak machiny nie zasługują na pomoc. Pierwsi są zwykłymi idiotami bez wyobraźni, to jest w 100% ich wina. Rodziny wielodzietne, których nie stać na utrzymanie swoich latorośli też uważam za ludzi w 100% winnych swoich czynów. Dlatego rodzice nigdy w życiu nie powinni dostać żadnej pomocy, choć uważam, że gdy naprawdę, nie ma na to pieniędzy (nie w momencie, gdy kochani rodzice przepijają wszystko - wówczas powinno się zajmować konta tych ludzi i zawczasu opłacać wszystko, co dla dzieciaków konieczne) powinno finansować się posiłek w szkole, czy podręczniki (nawet używane).

Tak samo jak te dzieci, niewinni są ludzie tacy jak pan z filmiku. Bezdomni to w większości ludzie, którzy zarabiali i tak mało, nie byli w stanie nic odłożyć, a świat im się zawalił po stracie rodziny, czy też pracy. Inną kwestią jest to, że większość idzie wtedy w tango i żebra na alko. Ale jest ta garstka ludzi takich jak ten pan, którym naprawdę, niewiele wystarczy, by przywrócić ich do społeczeństwa. Ile ten człowiek potrzebuje? 400 zł na uprawnienia + 2 miesiące lokalu - w trakcie jednego powinien znaleźć pracę, w drugim już zarobi na 3ci i dalsze. Czy to duży koszt patrząc pod uwagę, że tak naprawdę ratujemy komuś życie, a na dodatek przybywa kolejny podatnik, który ten "kredyt" od państwa szybko spłaci?

Co do tego, że może sam wrócić do społeczeństwa, owszem, są noclegownie i tak dalej. Ale jeżeli ten człowiek mieszka w Wypizdowie Dolnym, nadal ma tak łatwo? Tam takich bajerów jak noclegownia nie uświadczysz, a pracy, która byłaby mu potrzebna aby zdobyć uprawnienia, lub też by w niej pozostać i z niej czerpać środki do życia, nie ma nawet dla zwykłych obywateli, a co dopiero dla bezdomnego. Nie znasz sytuacji do końca i przedwcześnie oceniasz.

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 0:18 przez DuzyEd, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd: Ford Mondeo MK4 2.0TDCI 184KM
czarekcw, Cóż, nie każdy jest tak "ynteligentny" oczytany i wygadany jak ty ale spoko.

Cytuj:
Nie kłuć się ze mną bo nie wygrasz, zbyt wiele przeżyłem aby czytać takie brednie.

Co racja to racja, z zarozumiałość idioty jest silniejsza niż jakie kol wiek sensowne argumenty.
Przdał by ci się taki solidny kop od życia i może byś zmienił ciut swoje zdanie w tym temacie.

Cytuj:
Typowe rozumowanie buraka, który nie wie co wolnossąca benzyna w większej pojemności wyprawia i jak brzmi. A jak już dajesz za przykład turbo diesla to turbo benzyna (albo i nawet kompresorem) łyka jak chce gnojowicę. Diesel ma tylko jeden plus- mniej spala paliwa. I na tym się kończą plusy.

A kto mówi o wielkich pojemnościach? przykładowo twój golfik w benzynie nawet z turbo nie ma takich możliwości co turbo diesel o tej samej pojemności a wgraniu paru pierdół w pamieć wtrysku, dla przykładu w fordzie mondeo 2.0 TDi taty wyciągnęliśmy ze 140KM seryjnych 192KM przy czym kosztowało nas to tyle że wydaliśmy grosze na gówniany programator aby wgrać nową mapę wtrysku gdzie w benzynie byś się grzebał w jakieś śmieci w silniku a efekt i tak był by mizerny.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... &start=160

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
- ma uprawnienia odnośnie elektryki a w obecnych czasach jest to pożądane ale nic z tym nie robi,

Uprawnienia elektryka odnawia się co ileś tam lat.

czarekcw pisze:
Więc ma prawo ubiegać się o pomoc od pomocy społecznej/innych organizacji/może

Na filmiku ten człowiek wyraźnie mówi, że korzysta z pomocy tejże instytucji.

czarekcw pisze:
Przespał aktualizację uprawnień (czy cholera wie co- nie jestem w temacie odnośnie inż) więc jego strata, nie moja. Skoro miał takie uprawnienia to facet nie jest głupi.

Proste, PRL poszedł w niepamięć, państwowe zakłady pracy zostały rozsprzedane, a później bankrutowały, ten że człowiek nie miał więc pieniędzy by odnowić uprawnienia czy też się utrzymać. Masz strasznie okrojoną wyobraźnię, lub po prostu taki pogląd, że każdy człowiek który sobie nie daje rady jest gorszy od Ciebie... Bo przecież nie dawno obroniłeś magistra i jesteś przez to wielkim PANEM.

czarekcw pisze:
Okazuję do pewnego momentu, wiem jak działa prawo i wiem co ten człowiek może otrzymać od państwa lub organizacji pozarządowych. Facet NIC w tym kierunku nie zrobił pewnie bo woli żyć na łasce durnych obywateli.

Prawo jest na papierze, a przejdź się do urzędu i porozmawiaj z żoną/córką.ciotką/babcią/siostrzenicą/chrzesnicą jakiejś miejskiej szychy, która zupełnie nic nie wie o tych wszystkich prawach, lub po prostu spisuje część zapomogi sobie. Doskonale wiem jak to wygląda bo moja rodzina korzysta z takiej pomocy.

czarekcw pisze:
.

Będąc bezdomnym nie żyjesz na łasce obywateli, i nie możesz otrzymać żadnych państwowych świadczeń gdyż nie masz nawet konta bankowego czy adresu na który ktokolwiek może owe świadczenia dostarczyć, powinieneś dobrze wiedzieć że bez stałego zameldowania to jest niemożliwe. Ten człowiek nawet nie posiada już swoich dokumentów.

czarekcw pisze:
ci co nie ubezpieczyli domów dostają kasę od państwa ZA FRAJER więc pytanie

Należało pokazać, że wyborcy mieli rację wybierając ten rząd, nie?

czarekcw pisze:
Zaznajom się w czasach PRL'u i wtedy pisz poważnie bo teraz to dyrdymały nawijasz.

Tez się zaznajom :) nie wszyscy w owym okresie mieli mieszkania własnościowe...

czarekcw pisze:
Dobrze. To może nie naśmiewałeś się z innych kolegów/znajomych/nauczycieli/policjantów? Wątpię w to. Pijakami i ćpunami gardzę równo, tak samo jak patologią, co robią dzieci na potęgę (w wieku np 20 lat ma już 3 dzieci i chce mieszkanie komunalne od gminy. A co, nie wie taka osoba co to antykoncepcja? Wiatropylna jest? W kapuście/bocian dzieci dał?)

Gdy się urodziłem mój ojciec miał 18 lat. Coś Ci w tym nie odpowiada?

Nie wszyscy mają na celu super wykształcenie się, np. na poziom magistra. Tym bardziej, że dzisiejszy standard edukacji polega na produkcji bezmózgich tępych magistrów z dwiema lewymi rękami... I tu właśnie są potrzebni tacy ludzie, którzy potrafią coś zrobić a nie jedynie wskazać na papierku, i stwierdzić "Magister jestem, nie po to studia robiłem"
A antykoncepcja czasem zawodzi...

czarekcw, osobiście nic do Ciebie nie mam. Ale... no właśnie tu pojawia się ale. Jesteś zarozumiałym magisterkiem, który wsiąknął trochę teorii na studiach i nic nie wie o zastosowaniu jej w praktyce, niestety i tak bywa. Robisz z siebie jedynie buraka tak wypowiadając się, a na domiar złego te wypowiedzi są na poziomie intelektualnym co najmniej dziesięć lat młodszego Gimbazjana...

czarekcw pisze:
który nie wie co wolnossąca benzyna w większej pojemności wyprawia i jak brzmi

i ile pali, zapomniałeś dodać.

czarekcw pisze:
A jak już dajesz za przykład turbo diesla to turbo benzyna (albo i nawet kompresorem) łyka jak chce gnojowicę

Bierzesz pod uwagę fabryczne jednostki, jednak pokazujesz swoją ignorancję mechaniczną. Diesel ma dużo wyższą sprawność... Jak myślisz dlaczego w Le Mans Audi postawiło na Diesla? (rzucisz odpowiedź o bez sensownym reklamowaniu tych jednostek i zapewnianiu przyszłości, ale one przyszłość już dawno sobie zapewniły)

czarekcw pisze:

Wygrana to pojęcie względne, bo czymże jest kolejny atak bez logicznych środków do jego prowadzenia? Chcesz wypowiadać wojnę plastikową łyżeczką, przeciw broni masowego rażenia...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mogę się "podpisać" pod wypowiedziami powyżej.
Panie posiadaczu Golfa IV w Twojej pro elo mega mocnej a zarazem ekonomicznej benzynce.
Sam powinieneś dostać takiego porządnego kopa od życia bo na razie wiedzie Ci się dobrze to takiego bezdomnego to oceniasz po stereotypach(z reguły piją ale przecież zdarzają się wyjątki) nie znając go naprawdę i nie wiedząc co ma za problemy.
Jak zauważyłem wszystko zwalisz na wiek lub staż na forum.Napisałeś,że DuzyEd, to co najwyżej dzieciaczek co myje dopiero auta a nie je utrzymuje,ale pomyśl..w wieku 16 lat już użytkować auto normalnej klasy?(nie licząc B1) i gdzie by użytkował takie auto jak nie ma jeszcze możliwości zdawania na B?

btw. Nie porównuj crossa do sm.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
On nie miał dobrego startu skoro posiadał uprawnienia elektryka? No kur o czym ty piszesz człowieku? Człowiek biedny nie miałby takiego papierka w ręku.

Tak teraz rzuciło się mnie to w oczy. Dawniej za komuny, mogłeś zrobić licencję pilota, w zamian za to musiałeś wykosić lotnisko 5 razy w danym miesiącu na państwowym traktorze i za nic nie musiałeś płacić bo wszystko było "Nasze".

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Tytuł:
Awatar użytkownika

DuzyEd pisze:
Ale jeżeli ten człowiek mieszka w Wypizdowie Dolnym, nadal ma tak łatwo?

Jak bezdomny może mieszkać?
DuzyEd pisze:
Nie znasz sytuacji do końca i przedwcześnie oceniasz.

Ty też nie znasz sytuacji jaka jest naprawdę i też oceniasz.
Marcin194 pisze:
Bo przecież nie dawno obroniłeś magistra i jesteś przez to wielkim PANEM.

Nigdzie się nie szczyce swoim wykształceniem więc po co to poruszasz jak to nie jest prawda?
Marcin194 pisze:
przejdź się do urzędu i porozmawiaj z żoną/córką.ciotką/babcią/siostrzenicą/chrzesnicą jakiejś miejskiej szychy, która zupełnie nic nie wie o tych wszystkich prawach, lub po prostu spisuje część zapomogi sobie. Doskonale wiem jak to wygląda bo moja rodzina korzysta z takiej pomocy.

Moja mama pracuje w GOPS'ie i MUSI znać prawo i musi wiedzieć, co komu się należy. Jeżeli źle rozdysponuje pieniądze to wtedy może nawet się pożegnać z pracą.
Marcin194 pisze:
Będąc bezdomnym nie żyjesz na łasce obywateli, i nie możesz otrzymać żadnych państwowych świadczeń gdyż nie masz nawet konta bankowego czy adresu na który ktokolwiek może owe świadczenia dostarczyć, powinieneś dobrze wiedzieć że bez stałego zameldowania to jest niemożliwe. Ten człowiek nawet nie posiada już swoich dokumentów.

Żyje na łasce obywateli, bo to oni dają jemu np za frajer kasę czy inną pomoc.
Marcin194 pisze:
Gdy się urodziłem mój ojciec miał 18 lat. Coś Ci w tym nie odpowiada?

Jeżeli miał jakieś zabezpieczenie np finansowe i wiedział, że bez bólu wychowa dziecko to nie mam nic do tego. Ale jak ludzie, którzy nie mają pieniędzy na utrzymanie dziecka, robią i to nie jedno to jest po prostu patologia.
Marcin194 pisze:
Nie wszyscy mają na celu super wykształcenie się, np. na poziom magistra. Tym bardziej, że dzisiejszy standard edukacji polega na produkcji bezmózgich tępych magistrów z dwiema lewymi rękami... I tu właśnie są potrzebni tacy ludzie, którzy potrafią coś zrobić a nie jedynie wskazać na papierku, i stwierdzić "Magister jestem, nie po to studia robiłem"
A antykoncepcja czasem zawodzi...

I znowu poruszasz moje wykształcenie, którym się nie szczycę. Ale gwoli ścisłości- nie mam 2 lewych rąk. Antykoncepcja zawodzi? Wiesz, na wszystko jest wytłumaczenie. moja dziewczyna od ponad roku stosuje plastry i nie zawiodło.
Marcin194 pisze:
osobiście nic do Ciebie nie mam. Ale... no właśnie tu pojawia się ale. Jesteś zarozumiałym magisterkiem, który wsiąknął trochę teorii na studiach i nic nie wie o zastosowaniu jej w praktyce, niestety i tak bywa. Robisz z siebie jedynie buraka tak wypowiadając się, a na domiar złego te wypowiedzi są na poziomie intelektualnym co najmniej dziesięć lat młodszego Gimbazjana...

Jakim cudem nie wiem, jak stosuje się prawo skoro to ja np przygotowuję decyzje administracyjne, zaświadczenia, postanowienia itp? Co do obrażania mojej osoby to nie zabiorę głosu bo ja nie będę pisał o kimś z userów.
Marcin194 pisze:
i ile pali, zapomniałeś dodać.

A tutaj to co napisałem:
Kod:
Diesel ma tylko jeden plus- mniej spala paliwa.

Marcin194 pisze:
Wygrana to pojęcie względne, bo czymże jest kolejny atak bez logicznych środków do jego prowadzenia?

No i zaraz udowodnię moją wygraną na podstawie konkretnych artykułów/ustaw.
eMdoKa pisze:
A kto mówi o wielkich pojemnościach? przykładowo twój golfik w benzynie nawet z turbo nie ma takich możliwości co turbo diesel o tej samej pojemności a wgraniu paru pierdół w pamieć wtrysku, dla przykładu w fordzie mondeo 2.0 TDi taty wyciągnęliśmy ze 140KM seryjnych 192KM przy czym kosztowało nas to tyle że wydaliśmy grosze na gówniany programator aby wgrać nową mapę wtrysku gdzie w benzynie byś się grzebał w jakieś śmieci w silniku a efekt i tak był by mizerny.

Większych bzdur to nie czytałem :mrgreen: . Po pierwsze - albo porównywamy wolnossące jednostki albo uturbione. Po drugie- ja mam 100km a diesel bez turbo (1.9 SDI)? Śmieszny ma wynik. Na dodatek- z tamtego okresu (np Leon I) maksymalnie miał seryjnie 150km z 1.9 TDI a z 1.8T wyłuskali 225km ale co ja wiem o gnojowicy :mrgreen: .
kubaaxd pisze:
Panie posiadaczu Golfa IV w Twojej pro elo mega mocnej a zarazem ekonomicznej benzynce.

Kolejny mało inteligentny (albo nie umiejący czytać ze zrozumieniem tematu) człowiek, który porusza to co mam. Ale takie to polskie- sprawdzić co kto posiada. To zaraz, zaraz zacznijmy najazd na tych, co mieszkają w blokach ok?
kubaaxd pisze:
nie znając go naprawdę i nie wiedząc co ma za problemy.

A ty znasz i jesteś jego adwokatem.
kubaaxd pisze:
w wieku 16 lat już użytkować auto normalnej klasy?(nie licząc B1) i gdzie by użytkował takie auto jak nie ma jeszcze możliwości zdawania na B?

To po co chce mi dogryzać, jakie mam auto? Najpierw niech dorośnie, pracuje, coś kupi i może się chwalić i dogryzać.

I proszę, daję przykładowe linki odnośnie pomocy dla bezdomnych:
http://www.mops.katowice.pl/?str=46
http://pomocspoleczna.ngo.pl/files/pomo ... ie2004.pdf
http://www.pomoc.lodzkie.eu/data/contes ... omnosc.pdf

Podstawa prawna:
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... ZA&cad=rja

I czemu nie ma poruszonego w tym filmie, co on zrobił w swojej sprawie?

Ten film jest tak zrobiony, aby oddziaływać na ludzi nie pokazując całej, obiektywnej prawdy.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 6:59 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
Nigdzie się nie szczyce swoim wykształceniem więc po co to poruszasz jak to nie jest prawda?

nie dosłownie, ale czynisz to między wersami.

czarekcw pisze:
Moja mama pracuje w GOPS'ie i MUSI znać prawo i musi wiedzieć, co komu się należy. Jeżeli źle rozdysponuje pieniądze to wtedy może nawet się pożegnać z pracą.

To może mieszkasz w miasteczku gdzie dbają o poziom wyszkolenia pracowników Gminy/Miasta.

czarekcw pisze:
I znowu poruszasz moje wykształcenie, którym się nie szczycę. Ale gwoli ścisłości- nie mam 2 lewych rąk. Antykoncepcja zawodzi? Wiesz, na wszystko jest wytłumaczenie. moja dziewczyna od ponad roku stosuje plastry i nie zawiodło.

Nigdzie nie powiedziałem, że masz dwie lewe ręce. Odnośnie Twojej dziewczyny, wszystko z umiarem lub do czasu?

czarekcw pisze:
Żyje na łasce obywateli, bo to oni dają jemu np za frajer kasę czy inną pomoc

Wiesz co? Może wyjedź parę wiosek dalej i udawaj bezdomnego przez tydzień, próbując znaleźć pracę i dach nad głową.

czarekcw pisze:
miał seryjnie

Bo konstruktorzy nie przewidzieli większej mocy dla tego silnika, stawiając sobie typowe egzystencjonalne pytanie po c...o?
http://www.youtube.com/watch?v=sC_IxLCNEy8

czarekcw pisze:
To po co chce mi dogryzać, jakie mam auto? Najpierw niech dorośnie, pracuje, coś kupi i może się chwalić i dogryzać.

I proszę, daję przykładowe linki odnośnie pomocy dla bezdomnych:
http://www.mops.katowice.pl/?str=46
http://pomocspoleczna.ngo...wprawie2004.pdf
http://www.pomoc.lodzkie...._bezdomnosc.pdf

ty dalej swoje... To tylko papier

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
czarekcw pisze:
Podwykonawca czyli on pracował dla wykonawcy, który wygrał przetarg

Racja, przepraszam za wprowadzenie w błąd ale puenta jest ta sama.
czarekcw pisze:
Nie trzeba było na tych debili głosować typu PO, PiS czy SLD.

i Ruchu palikota <BEŁT>
czarekcw pisze:
Pijakami i ćpunami gardzę równo, tak samo jak patologią, co robią dzieci na potęgę (w wieku np 20 lat ma już 3 dzieci i chce mieszkanie komunalne od gminy. A co, nie wie taka osoba co to antykoncepcja? Wiatropylna jest? W kapuście/bocian dzieci dał?)

I tutaj mamy nasz piękny, świecący i gładki socjalism <BEŁT!>
eMdoKa pisze:
Pewnych aspektów jego wypowiedzi typu rządy Korwina Mikke nie popieram bo to już by się działy cuda na kiju w tym państwie.

Sam sobie chłopie zaprzeczasz! Z jednej strony że system nie pozwala a z drugiej nie chcesz zmiany tego systemu na LIBERAŁ? No proszę Cię, na YT jest wiele wypowiedzi JKM, z całego serca polecam Wam obejrzenie.
Dodam że demokracja była wyjściową dla Mussoliniego, Hitlera, i innych lewicowych ścierw.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marcin194, po co dajesz link skoro ja daję to http://www.youtube.com/watch?v=zZA7YXvXjYM i do niczego nie dochodzimy.

Marcin194 pisze:
ty dalej swoje... To tylko papier

A dla mnie to podstawa prawna, dzięki której ma PRAWO ubiegać się o wiele form pomocy. Czy z tego skorzystał?

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna