Dzisiaj jest 27 cze 2025, 0:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
przemas22 pisze:
Ja juz wiecej sie nie wypowiadam w temacie gaznika. Bo widze , że ty filozofujesz a inni rzucaja pomysły jakie im wpadna tylko do głowy. Ale wez po uwagę , że duzo wiary jezdzi tylko na wiekszej dyszy i gazniku 14 i jest ok. Cyliner 70cm cylindrowi nie rowny. Ja twierzdze, że twój nie potrzebuje zasilania 19.

A panom z Malossiego też pewnie "wpadło do głowy", bo tam głównie filozofów zatrudniają.
Proszę:
http://www.malossi.com/Catalogo/Cata_Ma ... rt=1611028
Skoro 19 za duży do 70cm, to ten:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... dee2db403a
za duży do czego?

OBECNIE:
KYMCO Bet&Win + Malossi Sport70

Docieranie wymaga cierpliwości...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
I to pisze ktoś kto jeżdzi na cylindrze 70cm i seryjnym wydechu. Ok robie pass w całym temacie nie znam sie. Wiec nie bede głupot pisal wiecej. mamy tu lepszych speców. Jeszcze tylko odpowiem koledze keewayhuragan do czego ten ostatni gaziol do konkretnego tuningu dla osób startujacych w zawodach a nie po mieście. Aha a do czego 19 napewno sie spytasz. A to radze poczytac sobie o róznych klasach cylindrów w których to malossi sport powyzej stoi na samym dole klas czyli sport.

Kymco ZX50 Yasuni & Polini
http://kymco.vgh.pltv

Ostatnio zmieniony 07 lis 2013, 15:22 przez przemas22, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czyli sugerujesz, że 19 jest w sam raz?
A ten link do Malossi to już podawałem kilka postów wyżej.

przemas22, Znasz się, jesteś tu na forum od kilku lat, na innym forum jesteś Adminem (ciocia googlarka prawdę Ci powie :D) wierzę Ci, i biorę ten 17,5mm, nie denerwuj się, jestem Ci naprawdę wdzięczny za pomoc, i udzielanie porad...
Przemas22 a dyszę wymieniać na 100, czy zostać przy 90?

Dodano:
Uaktualniłem zamówienie, jako że nie jestem pewny co do dyszy, to wziąłem 2 wielkości, przypominam, że w moim Kymco odblokowana dysza to 85.

Produkty
------------------------------------------------------
1 x Cylinder 70cm Malossi -SPORT Kymco AC (M319987) = 594.00zł
1 x Gaźnik DellOrto Dellorto [ 17,5mm ] - HD90 (L-DEL1438) = 303.00zł
1 x Ssanie ręczne do gaźników Dell'orto (z ssaniem elektrycznym) (L-CIF11638) = 41.00zł
1 x Filtr wyścigowy Doppler CLEAR-REVERSE INTAKE czarny (10394) = 133.00zł
1 x Wzmocnione łożysko igiełkowe Top Racing [ High Quality] (RP102007) = 39.00zł
1 x Dysza Dell'orto 6 mm (95) (2506095) = 9.60zł
1 x Dysza Dell'orto 6 mm (100) (2506100) = 9.60zł

Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 1:25 przez baraqs, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Proponuję zmienić filtr na: Malossi E5/Polini Airbox/Revo S-Type :)

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Filtra nie zmienię, bo żadnego z zaproponowanych przez Ciebie nie mają w ofercie, a co Ci w nim nie pasuje?

Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 21:43 przez baraqs, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Odświeżam.

Czy takie łożyska będą OK? KLIK
A tutaj znalazłem katalog z opisem KLIK

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Proponuję się przejść do sklepu z łożyskami, a nie wydawać 210zł za łożyska... :wink:

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zrobię inaczej, zamontuję tzn zlecę zamontowanie cylindra i gaźnika dla mechanika, i poproszę go o podanie rozmiaru łożysk w moim skuterze, nie wiem jakiej wielkości mam łożyska, nie wiem jakie są dobre, a wcisnąć to mogą każdemu laikowi nawet gó..o, dlatego prosiłem o pomoc, z obawy przed wciśnięciem dla mnie jakiegoś trefnego towaru.
Jak mechanior poda rozmiary, to sam poszukam nie w sklepie z łożyskami, bo to i drogo, i trzeba wiedzieć czego się szuka, ale w necie, tutaj są opisy, recenzje itp..

Tytuł:
*

Pojazd:
Hej, mam pytanie baraqs :) masz może już rozmiary tych łożysk bo są mi bardzo potrzebne, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć teflonowych łożysk do kymco super 9 a to raczej te same łożyska co u ciebie :) z góry dzieki.. pozdro.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niestety, rozmiaru nadal nie znam, a znalazłem jak wyżej podałem, takie łożyska HQ na skutercentrum, napisałem do właściciela, ale ten odpisał cytuję:

"> Witamy!
> Łożyska są odpowiednie do Pańskiego skutera. Producent łożysk NTN (made in
> Japan), uszczelniaczy RMS (made in Italy). Łożyska są wzmocnione w stosunku
> do oryginalnych, uszczelniacze też (teflonowe). Jeśli akceptuje Pan ofertę,
> to czekamy na przelew. Jeśli nie, to prosimy o anulowanie zamówienia
> (e-mailem). Pozdrawiamy."

Później na mojego drugiego maila, druga odpowiedź cytuję:

"Witamy!
Jesteśmy dilerem Kymco (oraz TGB). Łożyska, które oferujemy, z całą
pewnością pasują do skutera Kymco People S 50 z 2008 roku.
Przepraszamy, ale nie udzielamy informacji o parametrach i wymiarach
części do pojazdów, których jesteśmy dilerem.
Pozdrawiamy.
Skutercentrum Team"

Więc jak na razie stoję w miejscu, zajadę do mechanika, niech zamontuję cylinder i resztę części, niestety będę korzystał ze standardowych łożysk, bo jak widać debili na tym świecie pełno, nie każdy jest chętny do pomocy, a jak już, to za określoną kwotę.
To forum niczym się nie różni od innych, pełno mechaniorów, i dasz wiarę, że niby nikt nie wie jakie pasują łożyska?
Po prostu mają w d... nasze problemy, szkoda słów.
Więc przykro mi, ale nie pomogę, ale jeżeli dowiem się jakie są łożyska, to ci napiszę na priv-a.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Halo, kolego... Pomyśl! Twój skuter wcale nie jest popularny na tyle, żeby każdy znał rozmiar łożysk do niego... To nie minarelli czy P/G...

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może nie popularny, ale ile musi się włożyć pracy, żeby ktoś znający temat zasięgnął opinii u źródła.
Przecież każdy mechanik, ma możliwość skontaktowania się z dilerem Kymco, i zapytania o łożyska.
Ja próbowałem, olali mnie, tak przedstawiciel Kymco Motor-Land, jak diler Skutercentrum, czy w takim wypadku nie mam prawa być wściekły?!
Temat sączy się jak krwawiąca rana, i tylko porady typu wymień to na tamto, a czy tamto lepsze sam zobaczysz, u mnie było Ok, więc pewnie będzie i u Ciebie, tylko nie bierz tego, dlaczego, bo to złe, a jakie brać, nie wiem, na pewno nie to....
Taka dyskusja do niczego nie prowadzi, nie umiem ani rozłożyć silnika, a nikt mi nie chce pomóc, a te łożyska, gdyby zechciało się komuś kliknąć, są takiego samego rozmiaru jak w Kymco Topboy (Cobra)

Tytuł:

Pojazd:
Ja też potrzebuje te wymiary i raczej jeżeli nie zmierzy ktoś i nie poda to nigdy sie nie dowiemy jakie sa ich wymiary

przełożenia odblokowane kymco
Cylinder airsal 70 T6 RACING

PISZ NA PEWNO SIĘ DOGADAMY GG 4266044

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja będę rozkładał silnik i będę wiedział jakie są wymiary łożysk, ale jak rozłożę silnik i zmierzę, to zanim znajdę i zakupię te łożyska to minie ładny miesiąc jak nie więcej a nie chce żeby tyle skuter stał, z powodu "że ktoś nie może podać wymiarów towaru" tylko dlatego bo mógłbym je kupić gdzie indziej 4 razy taniej. Jednak jeżeli nie poznam wymiarów łożysk i uszczelniaczy będę zmuszony tak zrobić i skuter będzie długo długo stał.. Jak poznam wymiary łożysk przed wami to na pewno wam je podam i będę tym "odkrywcą" który pozna wymiary łożysk... pozdrawiam :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli podasz wymiary łożysk, to będę Ci wdzięczny do końca żywota skutera :D

Teraz druga sprawa, ale już odbiegająca od tematu.
Otóż zakupiłem sobie GPS, i pisałem wcześniej, że mój skuter jeździ z prędkością 80km/h, okazuje się jednak, że wskazania GPS są całkiem inne, korzystałem z aplikacji Automapa, oraz Igo8, każdy z tych programów dał ten sam wynik, z którego jasno wynika, że mój licznik w skuterze zawyża prędkość o 10/12km/h, tak więc zamiast licznikowych 80km/h, jadę w rzeczywistości jakieś 70km/h.
Panowie, ale lipa :(
Chciał facet cieszyć się nową zabawką (GPS), a ta wprowadziła tylko zamęt, no ale w rezultacie, przynajmniej sam siebie już nie okłamuję, wiem ile jadę realnie.

Tytuł:
*

Pojazd:
kolego nie martw się :D GPS zawsze pokazują realną prędkość co do jednego km/h, ale nie masz się czym przejmować, ponieważ nawet liczniki samochodowe zawyżają o 5-10 km/h więc naprawdę nie masz się czym przejmować. pozdro...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jestem skonsternowany, otóż zleciłem mechanikowi wstawienie tych części, okazało się jednak, że ten zrobił po swojemu, po pierwsze zostały mi membranki Malossi dołączone do cylindra, po drugie nie odłączył dozownika oleju, a tylko podciągnął linkę, po trzecie zaś nie zainstalował ssania ręcznego.
Nie chciałem się kłócić, bo skuter jest na gwarancji, a to jedyny serwis Kymco w mieście.
Możecie powiedzieć, czy nie założenie tych membran może sprawić coś złego?
Po drugie, czy można samemu be specjalnej znajomości zagadnienia zamontować ssanie ręczne, oraz odłączyć dozownik oleju?

Teraz czas na fakty z pierwszej jazdy.
Skuter reaguje błyskawicznie na ruch manetką gazu, i przyśpiesza ładnie, bardzo ładnie, no ale pełna opinia będzie po dotarciu.
Filtr Doppler dusił jednak silnik, nie można go instalować, to chyba typowy stożek do klasy racing, w każdym bądź razie muszę rozejrzeć się za innym, chyba Revo S-Type.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ssanie oraz dozownik spokojnie powinieneś sam zrobić.
A co do filtra nie ma takiej opcji, żeby nie pasował, wystarczy dobra odpowiednią dyszę i wyregulować i to przy każdym stożku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dysza jest maksymalnie dostępna w sklepie , czyli rozmiar 100.
Zrobiłem większy otwór w filtrze powietrza, tym standardowym, i to mi wystarczy jak na razie.
Teraz problem jest też inny, ^%$$& wsadził mi zwykłą świecę, a ja miałem irydową, gdy zobaczyłem to, postanowiłem ponownie włożyć irydową, ale okazało się, że chyba kapturek jest inny, albo uszczelka, i ta taka guma, która jest na nim, uniemożliwia jego założenie, tak się z tym motałem, aż kapturek pękł.
Czy w związku z tym, mogę w swoim skuterze mieć sam kapturek, bez tej gumy na nim, czy też ta guma jest niezbędna, bo bez niej jeździ tak samo, to chyba osłona od deszczu, jakaś uszczelka, czy co?

Mniejsza o kapturek, ale czy sam dam radę bez rozkładania gaźnika, odłączyć automatyczny podajnik oleju, czy trzeba znaleźć mechanika?

Kur... jeszcze okazało się, że tłumik przykręcono tak lekko, że aż jedna nakrętka odpadła, a druga była do połowy odkręcona!!
Kable zaś zwisały nad rurą, i nadtopiły się, w poniedziałek zawitam do niego i opieprzę faceta.

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 15:53 przez baraqs, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8