Dzisiaj jest 06 sie 2025, 18:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6847 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 343  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
manta980 pisze:
odżywką mówimy stanowcze NIE !

Że niby dlaczego stanowcze nie ? Odżywka służy do uzupełnienia diety w kcal, węgle i białko.
Niezależnie czy ktoś robi masę, rzeźbę czy redukcję to gainer może się przydać, to już zalezy od diety,
Tak samo jak przydać może się białko, z kolei białko przy rzeźbie bardziej.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
A napisze mi ktoś dietę?

LwG

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
BiałyPiorun, mam to samo. Chyba oprócz aerobów i diety nie da się nic zrobić. Ja cały czas ćwiczę + dieta i spadam z wagi. Teraz mam 75 i brzuch jeszcze jest (przy 180 wzrostu). Na ferie mam zamiar kupić jakiś mocny spalacz i zjechać do 68-70.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
stunter16, Dietę rozpisujesz sobie sam według własnych potrzeb,
popatrz kalkulatory zapotrzebowania, wylicz sobie produkty.
Od siebie podpowiem tylko że najlepiej jak by to nie były produkty przetworzone, czyli mogą być jaja, ryż brązowy jeśli chodzi o redukcję, dużo warzyw, troszkę owoców.
Kup sobie białko bo na pewno będzie potrzebne.
Dieta wysokobiałkowa. ma być.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Scratch, ok wielkie dzięki

LwG

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
gvt, mój ojciec ostatnio robił badania na siłowni przed rozpoczęciem trenignów i po miesiącu. Okazało się że spalił 2kg mięśni a tłuszcz zredukował o 2% :/ To że schudłeś kilka kg to nie znaczy że zgubiiłeś tłuszcz. Musisz mądrze jeść żeby tego uniknąć.

ZOBACZ!

Sprzedam wydech tecnigas next r w chromie stan idealny ! P/G

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie dzisiaj sie ważyłem 74.9. Łapa, klata i brzuch dość widocznie spadły ale jeszcze brzuch jest. I zastanawiam się czy jeszcze zjechać do tych 68-70 czy już jechać na mase.

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 16:40 przez gvt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
gvt, Ja bym spalił jak najwięcej tłuszczu, później brał bym się za masę.

Jeśli chodzi o samo spalanie tłuszczu i zrzucanie wagi, to przede wszystkim siłka, aeroby i dieta. Lecz wszystko musisz sobie ułożyć pod siebie. Odnośnie treningu mogę ogólnie powiedzieć, że utlenianie tłuszczów i kwasów tłuszczowych jest najbardziej nasilone przy umiarkowanym treningu. Ja bym zrobił tak, na przemian 3 razy siłka i 3 razy aeroby, a jeden dzień w tygodniu odpoczynek i pełna regeneracja. Jak już wspomniałem, trening ma być umiarkowany, więc jeśli chodzi o aeroby to biegasz, jeździsz na rowerze, pływasz itp w średnim tempie ok 1- 1,5h. Masz się w tym czasie stosunkowo zmęczyć. Jeśli chodzi o siłkę, to ćwiczysz na ciężarach ok 50% Twojego maksymalnego udźwigu. Też nie za szybko, ale tak żebyś poćwiczył z 1h.
Jeśli zaś chodzi o dietę, to po prostu odżywiaj się zdrowo, sporo ważyw i owoców, co by witaminy były. Na spalanie tkanki tłuszczowej znaczny wpływ ma kofeina oraz l-karnityna. Kofeinę możesz zażywać przez picie kawy, l-karnitynę trzeba by kupić. Poza tym dieta wysokotłuszczowa czasowa, żeby organizm się nie zaadaptował( stosujesz z 1 tydzień, przerwa 1 tydzień, znowu stosujesz itd...), stosunkowo mało węgli podczas wcześniej wspomnianej diety i trochę białka, co by mięśnie się dobrze regenerowały.
Informacji i sposobów jest od groma, każdy ma inne zdanie w tym temacie i jest sporo skutecznych sposobów na zrzucenie wagi. Dużą rolę odgrywa tutaj wiedza, więc radzę siępo prostu dokształcić w temacie, a sam coś wykombinujesz :wink:
Z innej paki; jeśli chodzi o odżywki, szczególnie białkowe, to pamiętajcie, żeby pić duuużo wody, bo będziecie mieli problemy z nerkami i wątrobą. I ogólnie przy treningu pijcie dużo wody mineralnej niegazowanej. Taka moja rada :D

"It's still your motherf***ing session :D"

Moja zabawka;
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=166520

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 17:11 przez Aroni, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Aroni, Lipę piszesz. Nie wiem do czego ta dieta ale na pewno nie na redukcję tłuszczu, raczej tłuszcz pójdzie, ale jak wyżej kolegfa pisał bedzie ta sama sytuacja co z jego ojcem.
Zrzucisz 2kg mieśnia a tłuszczu 0.5kg...
nie o to chodzi,
Dieta ma być wysokobiałkowa , tłuszczy w diecie na redukcję ( tych zdrowych) koło 1,5g na 1kg masy ciała.
Białka jakieś 2,5g nawet i 3g na 1kg masy ciała.
Węgli 2-2,5g na 1kg masy ciała.
Wyliczasz zapotrzebowanie kcal dzienne. odejmujesz od tego 300-400kcal i masz dietkę na redukcję przy czym mięcho Ci zostaje, chociaż jak niedoświadczony to i tak zawsze coś spadnie.
z ćwiczeniami dobrze napisałeś ale z dietą nie !.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Scratch, Masz racje ;)

Moj staz na silownii to ok.1 roku... (regularnie)
Teraz robie jeszcze splita A potem to juz rzezbic to ;D
Waga to 69... 10% z tego to rzecz jasna tluszcz ;x nie biore zadnych spalaczy etc...

Moze zarzuce fotkami ;D

Bralem Cytocell ... Potem cellpump... I teraz przyszedl czas na cykl xplode+Cytocell.... jestem narazie w polowie ale juz sam sobie sie podobam i nie narzekam :)

Jestem stalym bywalcem na sfd jak i kfd... Mozna rzecz iz ucze sie od najlepszych :D

Moja Roxi <3 ;))
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=162972

Optyka w robocie ;|

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
gvt, Moze jakis porzadny cykl ?

Moja Roxi <3 ;))
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=162972

Optyka w robocie ;|

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myślałem żeby do końca roku jeszcze spalić trochę i potem jechać na masę do marca i potem rzeźba do wakacji?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
FrIzEeR, te 69kg to przy jakim wzroście ?
Coś mało , bierzesz te specyfiki a masa wskakuje czy nie ?oO

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Też mam staż na siłowni i niejakie doświadczenie. Fakt, że gdy ja zaczynałem, to byłem chudzinka i nie musiałem zrzucać tłuszczu, tylko od razu masę robiłem.
Wracając do diety; widzisz, nie zbyt dokładnie czytasz...
Cytuj:
każdy ma inne zdanie w tym temacie i jest sporo skutecznych sposobów na zrzucenie wagi.

Oczywiście, że są inne sposoby np dieta wysokobiałkowa, ale ja opisałem taki, również skuteczny. Druga sprawa;
Cytuj:
Poza tym dieta wysokotłuszczowa czasowa, żeby organizm się nie zaadaptował

Jak napisałem, z tym tłuszczem nie można przesadzać i trzeba robić pewnego rodzaju cykle. W uproszczeniu; organizm uczy się utleniać tłuszcze, a oszczędzać węglowodany... Niezbyt fachowo to ująłem jak na ścisłowca, ale o to mniej więcej chodzi. Dieta taka ma następujący skład;
70% Energii z tłuszczów
25% z białka
5% z węgli
Nie chce mi się więcej pisać, chcecie informacji to radzę poszukać w necie bardziej zaawansowanych diet, jak np ta.

Moja zabawka;

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Aroni, jak będziesz miał taki stosunek to mięcho poleci przy redukcji, spróbuj sam zobaczysz.
Schudnąć schudniesz ale po co tracić mięcho ?
tłuszcze są potrzebne ale na redukcji przy podobnym poziomie co białko, na pewno nie większym i na pewno nie aż o tyle większym.
:roll:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widzisz, nie ja to wymyśliłem, tylko pewien profesor biolog i poparł to badaniami... kto to był nie wiem. Można gdzieś pewnie znaleźć o tym doszczętne informacje, ale mi to zwisa, bo i tak nie muszę zrzucać tłuszczu. Jak ktoś chce to niech sobie poszuka. Organizm jest pełen paradoksów, czasem trzeba robić niezbyt logiczne rzeczy, żeby coś osiągnąć... interesuję się medycyną, więc coś o tym wiem. Jak wszystko dobrze zrobisz, to mięcha nie stracisz. Ja swoje w temacie powiedziałem, jak nikt nie chce to niech nie korzysta. Przynajmniej ćwiczcie i pod ogólnym pojęciem; zdrowo się odżywiajcie, to zawsze coś...

Moja zabawka;

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 20:42 przez Aroni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ni cholery w takich proporcjach jak podałeś z białkiem, jego na redukcji ma być dużo bo mięcho spadnie czy tego chcesz czy nie.
Co do l-karnityny spoko, ale lepiej kupić BCAA na redukcję jak najbardziej !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie :)
Mam pare pytań.
Zakupił sobie sprzet, dokladni taki http://tablica.pl/oferta/laweczka-york- ... DjUJJ.html + modlitewnik. Tak wiem pewnie tanio i sie nie opłaca, w domu mam jeszcze obciążenia 50 kg razem, także mamy tam ponad 100kg.
Mam 189 cm, waże 84 kg.
Jak zaczac treningi?
Po ile co robić?
Opiszcie mi czy mam coś brać itp.

Prosze! :))

SPRZEDAM: KOMPLET SERYJNYCH PLASTIKÓW KEEWAY FOCUS! 200 złotych+KW!

KUPIE: CYLINDER 70 FIRMOWY KEEWAY, Gaźnik min . 17.5 może być CHINA ! , sprzęgło,wydech, wał. WSZYSTKO TUNINGOWANE !

GG: CIAGLE NIEWIDOK 34 21 73 99
PW !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Heh... jak chyba wiadomo są 3 podstawowe źródła energii dla organizmu człowieka. Węgle, tłuszcze i białka. Organizm najwięcej energii czerpie z węgli, w stanach ich niedoboru zaczyna rozkładać tłuszcze, które gromadzą ogromne zapasy kalorii, aczkolwiek wymagają bardziej skomplikowanych reakcj rozkładu i spalania. Mięśnie są spalane w ostateczności, gdy organizm jest bardzo przesilony i inne źródła energii nie wystarczają. I tutaj bardzo istotną rolę odgrywa trening. Źle dobrany może przynieść nieprzyjemne skutki o których wspomniałeś. Dla tego tak jak ja napisałem, tłuszcze w największym stopniu są spalane przy umiarkowanym wysiłku i tego trzeba się trzymać. Coś będziesz robił nie tak, to tłuszcz zacznie się odkładać, zaczniesz spalać węgle, których masz mało, a następnie białko i mięśnie...
Dobra, podsumowując, żeby skończyć tą dyskusję, to do tej formy odchudzania trzeba podejść profesjonalnie. Tłuszcz może być także szkodliwy, szczególnie w takich ilościach. Tak więc taką dietę proponuję dla sumiennych ludzi. Dla innych polecam też dietę wysokoproteinową + różne specyfiki wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej i będzie dobrze.

Ps. proporcje wziąłęm z gotowego planu, nie ja je wymyśliłem :<

Parada93 Żeby ktoś Ci pomógł, może najpierw określ bardziej, co chcesz osiągnąć...Jedni przy twojej wadze chcieli by tylko się wyrzeźbić, inni woleli by jeszcze przybrać masy itd.

Moja zabawka;

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 21:50 przez Aroni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmmm cialko wyrzezbic i siły przybrać :)

SPRZEDAM: KOMPLET SERYJNYCH PLASTIKÓW KEEWAY FOCUS! 200 złotych+KW!

KUPIE: CYLINDER 70 FIRMOWY KEEWAY, Gaźnik min . 17.5 może być CHINA ! , sprzęgło,wydech, wał. WSZYSTKO TUNINGOWANE !

GG: CIAGLE NIEWIDOK 34 21 73 99
PW !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6847 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 343  Następna