Dzisiaj jest 06 sie 2025, 18:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6847 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 343  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Scratch pisze:
jeżeli dasz radę to ćwiczenie "21"

Te ćwiczenie stosuje się na przełamanie stagnacji. Ja nie widziałem nikogo kto by zaczynał ćwiczyć i miał stagnacje :lol: Przez kilka pierwszych treningów powinien spokojnie podchodzić do ćwiczeń, żeby oswoić mięśnie i ścięgna do wysiłku.

Scratch pisze:
białko 3g na 1kg masy ciała

Chcesz chłopaka przebiałkować? Na samym początku spokojnie starczy mu 1,5-2g białka/kg masy. I tą dietę powinien stopniowo wprowadzać, żeby organizm się przyzwyczajał.

Ray45, Ewidentnie ma niedowagę, zakładam, że jest ektomorfikiem, więc węgle można nawet podkręcić do poziomu rzędu 6g/kg masy.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
prezes21, 6g węgli na kilogram to będzie na nim więcej tłuszczu niżeli mięśnia, 5g starczy a nawet będzie idealnie. Zresztą nie wydaje mi się żeby bez supli tyle wpie^&(() jedzenia bo to naprawdę dużo, wiem po sobie, jeśli ma kasę MASS XXL zarąbista sprawa, pochłonąłem 1kg i przyrost jakieś 700g a zostało mi jeszcze 4,8kg :) jak opanuję to zdam relacje.
Fakt z białkiem może i przesada, bo też napisałem tak jak ja biorę, 2g będzie ok.
Co do klaty to zostawiłem mu praktycznie tak jak ja robię i nie przetrenowuję się ale ja już wiem co mi potrzeba , jak ćwiczyć i rosnę.
Jeżeli on zaczyna to ten plan wgl nie jest odpowiedni bo pierwsze 3 miesiące zaczyna się planem ogólnokształcącym 3x w tygodniu. i przez te 3razy wszystkie partie trzeba przejechać.
Przynajmniej ja tak robiłem i efekty były, Siła poszła ładnie a i masa trochę, tylko lipa bo zaczynałem bez diety.
21 na przełamanie stagnacji ? hmm, możliwe że jest używane ale poza tym pięknie pompuje i ładnie wchodzą mm w bicka;) wystarczą 3 serie małym obciążeniem, pompa piękna i później jeszcze zrobić inne ćwiczenie np te co podałem i starczy.
A tak wgl to ja pisałem to do Ray45 nie do pumby, chociaż im 2 to się przyda.
Aha wracając do klaty, przewidziane jest 12-16 serii, jeśli będzie mu ciężko to jedno ćwiczenie niech wywali i pozmienia w powtórzeniach, chyba sam będzie widział czy daje rade, czy są postępy , a może ból przez tydzien.. I Skos a płaska to nie jest to samo..

Przetrenować to się nie przetrenuje, Zatyrał by się ale tym swoim planem , a jeszcze i kontuzji by się nałapał.. A co do kontuzji, przed ćwiczeniami rozciągnąć się , całe ciało jak na WF i 3x po 15 pompek zeby się rozgrzać, to jest i tak za mało ale dobre i tyle zawsze coś daje, ja na początku bez rozgrzewki robiłem to miałem kontuzje barków, teraz się rozgrzewam i jest cacy..

Tytuł:
*

Pojazd:
ronilus, mózg to chyba Tobie wypalilo , bo uwazasz sie za wszystko wiedzacego , a tak nie jest i nei obrazaj skoro nie wiesz wszystkiego , poczytaj czasami MH , bo czasopismo jak najbardziej dobre i pomocne , tu masz cytat :
"Wielu trenerów uważa, że a6w jest zbliżona do treningów aerobowych, więc pomaga spalaniu tłuszczu. Jest to dosyć wyczerpujące ćwiczenie i dzięki niemu można osiągnąć naprawdę wysoki wydatek kaloryczny"
Ogarnij troche i wyluzuj bo Ci żyłka pęknie.
prezes21 pisze:
Nie wiem czy wiesz, ale nie powinno łączyć się dwóch dużych partii. Jestem ciekawy czy po skończonej klacie (intensywny trening, a nie pójście i "pomachanie" ciężarkami) jesteś w stanie zrobić plecy z taką samą intensywnością i takim samym ciężarem,jak gdybyś plecy wykonywał na samym początku

ciezary ktorych uzyjesz beda mniejsze niz gdybys cwiczyl same plecy ale intensywnosc cwiczen bedzie zdecydowanie wieksza, Mens Health proponuje nawet zeby po kazdej seri cwiczac klate , czy to na lawce prostej czy skos , po skonczonej serii albo drazek albo martwy ciąg to są tzw SUPER SERIE czyli cwiczenia na antagony.

CPI SM

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
Raczek pisze:
poczytaj czasami MH
czytam MH lecz zazwyczaj pisza tam jakies glupoty.
Raczek pisze:
"Wielu trenerów uważa, że a6w jest zbliżona do treningów aerobowych, więc pomaga spalaniu tłuszczu.
zblizone do aerobow. Rozumiesz zblizone. Watpie w to abys zauwazyl utrate tkanki tluszczowej po a6w. Ludzie ktorzy chca schudnac stosuja diete i plan treningowy typowo aerobowy ,a nie jakies a6w. Po za tym abs jest lepszy od a6w.

Scratch pisze:
, Nie opowiadaj głupot ludziom początkującym żeby robili brzuch z obciążeniem bo to im nic nie pomoże a tylko przeszkodzi
Sluchaj ja mowie ogolnie ze brzuch z obciazeniem powinno sie robic kiedy chce sie nabrac na masie (brzucha)
Scratch pisze:
widzę że na siłę chcesz tutaj każdemu wepchnąć swoją rację ale zamiast pomóc , wyjaśnić to piszesz jak poparzony , wyśmiewasz lub piszesz z uniesieniem...
przepraszam nie mam takich zamiarow aby tak pisac. Moze tak to odbierasz

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 12:01 przez ronilus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Staż 6 miesięcy, 2 tygodnie jestem na cyklu kreatyny, wie 17 lat, waga 85.

Przez 5 miesięcy dieta redukcyjna ze 115 na 85, teraz staram się utrzymywać dietę, aby mięśnie miały z czego być budowane, czyli około 4 g węgli, 1 grama tłuszczy i 2 gram białka.

Wymiary przed cyklem:
łapa 37
klatka 110
udo 61
łydka 45
przedramię 33
pas 88

Tylko problem polega na tym, że jak zrobię taki trening, to czuję się nienasycony, po prostu jest mi mało, na drugi dzień, nie czuję że mięsień pracował, więc dlatego pomyślałem, żeby dobrze dobić jedną duża partię mięśni ... :|

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 15:21 przez pumba10022, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
ronilus pisze:
Watpie w to abys zauwazyl utrate tkanki tluszczowej po a6w. Ludzie ktorzy chca schudnac stosuja diete i plan treningowy typowo aerobowy ,a nie jakies a6w. Po za tym abs jest lepszy od a6w.
a napisalem w poscie zeby sama 6W robił? Jak byś przeczytał dokładnie a nie podniecał ze juz mozesz na kogos naskoczyc , zauwazyl bys ze napisalem "dorzuć rower , skakanke i bedzie dobrze :] " Ja tu nie widze zebym napisal ze sama 6 i efekty beda takie ze na terce bez tłuszczyku bedzie mógł ser żółty utrzeć .
I jesli wg Ciebie w MH piszą glupoty to w takim razie jestes najmądrzejszy i niech tak zostanie ;]

CPI SM

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pumba10022, Bo to jest tak że jak zaczynasz to początki są ciężkie i czuć mięśnie, a później się to stabilizuje, co nie zmienia faktu że nie będą rosły, chyba lepiej jak nie masz buli po treningu niżeli byś miał chodzić obolały.
Rób klatę tak jak napisałem z tym że dobierz pod siebie dobre obciążenie, masz tam w taki sposób że 12-10-8-6 i robisz to w taki sposób że dokładasz w każdej serii kilogramów, odpowiednią ilość abyś czuł ciężar, rozumiesz chyba.
I to chyba tyle. Ważne abyś odpowiednio dobierał ciężar oraz odpowiednia technika i szybkość wyciskania, bo możesz jeden cięzar szybko wyciskać a ten sam powoli i zobaczysz różnicę. Najważniejsze to powoli opuszczać .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Scratch, dziękuję. Jak stosujesz ten plan czujesz przyrost ?

Tytuł:

Raczek, kazdy to tobie powie ze czesto w MH pisza glupoty

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pumba10022, Tak czuję, nawet zarąbista pompa jest na klacie po tych ćwiczeniach. Polecam z tym że najważniejsza technika i dobór ciężaru.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jestem właśnie po treningu, na klatkę i bicka, to taka pompa odeszła, ze w pale się nie mieści :O . Jestem zadowolony ;).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chlopaki jakie bialko 100% polecacie w miare dobrej cenie ?

DoMaN

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
domanty, białko UNS-a, dość tanie a dobre, wielu doświadczonych zawodników je poleca.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja tam białko to tylko Ultimate Nutrition - smak okay i pewny skład, oraz rekomendacja bodybuilding. com :)

Właśnie kupiłem sobie Animal Cuts Free 42 szaszetki , dałem 140 zl - mogłem mieć te 20 zł taniej (nie mylić z Cut III bo to gówno za 75 zł :P) , ale akurat nie było na magazynie, a takich rzeczy nie lubię zamawiać z internetu. Zajrzałem do jakiegoś sklepu ,było, to wziąłem. Cykl na tym trwa 21 dni , tydzień przerwy i można brać jakiś inny. Zobaczymy jak to wywala i jak będą efekty :P

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pumba10022, Czyli plan się sprawdził, teraz musisz czekać na efekty. Cieszę się że mogłem pomóc.

Sendzia, Białko na cykl ? Niedługo ludzie będą ryż w którym są węgle na cykl robić i po 40 dniach będą robić przerwę jak po krecie...
Ludzie.. !!
Gainery możesz brać przez cały czas bo jest to uzupełnienie diety, Białko tak samo, Bcaa też, Carbo też, a jeśli mowa o krecie czy no-boosterach z kretą oraz inne , które nie są uzupełnieniem diety to bierzesz w czasie cyklu , później przerwa.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale ty jesteś siłowniany internetowy znawca, właśnie pokazałeś jaki jesteś doświadczony :) Jeżeli uważasz, że Animal Cuts Free to białko to ... :) Poza tym , białko na cykl - tak, od białka trzeba robić sobie przerwy - diety białkowe nie są zdrowe dla ciała, ludzie tak naprawdę nie są w 100 % przystosowani do wcinania 'mięsa' i substytów ich symulujących, jesteśmy roślinożerni. Zauważcie, że gdy stosujecie odpowiednią, białkową dietę macie dziwną srakę, bunki etc. wątroba inaczej działa. Te dukany to też białkowe, tylko hardkorowa wersja - i widzicie jak ludzie po tym umierają :P

A Animal dzisiaj rano wziąłem, o 12'stej jeszcze druga dawka. Powiem wam, całkiem hardkorowe to jest :P Zero zmęczenia, dygałem na stacje bo mi zabrakło paliwa, to w ogóle zero zmęczenia, szedłem najszybciej jak się da, nie zdając sobie z tego sprawy :) Pompeczki też się zacnie robi.

A kreatynę można brać cały czas, zależy od organizmu :) Na niektórych działa cały czas, niektórzy nie reagują nawet na bardzo wysokie dawki (koksy biorą 30g w DT i to dla nich jest nic tak naprawdę). Różnie to bywa. Mój kolega na przykład będąc na diecie białkowej uzupełnianj przez suplementy nie miał takich przyrostów jak bądąc bez diety.

Cytuj:

Cytuj:
Cytat:

Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 10:04 przez Sendzia, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sendzia pisze:
Ja tam białko to tylko Ultimate Nutrition - smak okay i pewny skład, oraz rekomendacja bodybuilding. com

Chodziło mi o to, a z tego powodu iż wzięła mnie choroba i mam gorączkę to wyglądało tak jak by o Animal chodziło.. A do tego źle tamto przeczytałem, mój błąd.
A białko się stosuje cały czas tylko trzeba w odpowiednich proporcjach a nie wyliczyć sobie zapotrzebowanie i wcinać z samego białka a przecież jeszcze w diecie masz białko, niektórzy myślą, ahh . wezmę więcej lepiej wejdzie, g...* prawda, zabiałczysz się tylko i będzie problem.

Cytuj:
A kreatynę można brać cały czas, zależy od organizmu Na niektórych działa cały czas, niektórzy nie reagują nawet na bardzo wysokie dawki (koksy biorą 30g w DT i to dla nich jest nic tak naprawdę).

No chyba sobie żartujesz ? Kreatyna idzie w mięśnie przez cykl a później już po cyklu jeszcze jest wykorzystywana przez jakiś czas, przerwy należy stosować, krótsze bądź dłuższe i właśnie przerwy zależą od organizmu, ale na pewno nie jest tak że się nie robi wgl przerwy...
Nie wiem co wy za kreatynę bierzecie,
Ale organizmowi wystarczy 10g dziennie w DT krety, max 15, najlepiej przed treningiem 5 a po treningu też 5 , jest to przebadane i nawet stwierdzono że większa ilość nic nie daje a tylko jest wydalana więc możesz brać i po 100g a da Ci tyle co 10g...

Cytuj:
Mój kolega na przykład będąc na diecie białkowej uzupełnianj przez suplementy nie miał takich przyrostów jak bądąc bez diety.

Widocznie dieta była zła bo jeśli jest dobra przyrost zawsze będzie, większy bądź mniejszy.
Chyba że zmienił dietę z węglowo białkowej na białkową wtedy przez okrest 1tyg do 2 organizm musi się przestawić dlatego przyrostów mógł nie zauważać..
A jeśli wcześniej nie miał diety a miał efekty a później z dietą nie, to tak jak wspomniałem zła dieta. To jest nie realne. :roll:
Edit. Dużo też zależy od treningu.

Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 12:08 przez Scratch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie, to nie była zła dieta. Niestety, ale ty nie opierasz się na doświadczeniu, chociażby innych tylko suchych faktach z FAQ jakiegoś kfd.pl czy sfd.pl . Każdy organizm reaguje inaczej. Znajomy skończył na pól roku z siłką, kontynuując dietę białkową, po powrocie urósł o wiele większy niż był, kończąc z siłką :) I nie wyskakuj tutaj z pm bo po powrocie na siłke można osiągnąć w szybkim czasie ew. ten sam wynik co kiedyś, ale nie o wiele lepszy niż był. Kreatyna - jak mówiłem - różnie reagują na nią organizmy, nie wiem czy wiesz, ale niektórzy produkują jej więcej, niektórzy mniej -i w zależności, ile jej produkują, mogą ją brać cały czas lub co jakiś czas - uważasz, że kulturyści w jaki sposób utrzymują tą wagę przed zawodami ? Jabłczanik by się nienawadniać, i to w dużych ilościach - bo 10g to jest wiesz, dla gościa do max 90-95 kg - a jeżeli masz 140 kg żywego mięsa to wiadome, że tego trzeba brać więcej. I tak by dobić Ciebie na koniec, podczas przerwy z siłownią wygląda się najlepiej :) Gdy pakujesz, mięśnie są cały czas nabrzmiałe, nie maja definicji - ja gdy zacząłem intensywnie masować, po treningu moje łapy wyglądały po prostu jak gówno - każdy mięsień spompowany, wywalony do granic możliwości. A teraz ? Zeszła woda, mięśnie nie są przemęczone, żyłki ładnie wychodzą, i widać że to są mięśnie, a nie przekrwione mięso :)

I ty mi nie próbuj czegoś wmówić , bo dokładnie wiem co chce osiągnąć i jak to mam osiągnąć :)

Cytuj:
Ale organizmowi wystarczy 10g dziennie w DT krety, max 15, najlepiej przed treningiem 5 a po treningu też 5 , jest to przebadane i nawet stwierdzono że większa ilość nic nie daje a tylko jest wydalana więc możesz brać i po 100g a da Ci tyle co 10g...

Wcale, że nie :) Rano bananik+łyżeczka krety+szklanka wody (ew. gluta jak jesteś osobą, która trudno przyswaja pokarmy - wtedy Ci wywali tyle insy, że na pewno wciągnie całą kreatynkę :P) i po treningu łyżeczka+carbo (lub banan :P) no i woda w przypadku banana. Bo rano musisz zatrzymać kata tym bananem, przy okazji mięśnie przyswoją kreatynę, a to co rozpadnie się podczas treningu, uzupełniesz krecią. I siema. A i podczas treningu i to takiego, gdzie pot leje się z was naprawdę hardkorowo, tracicie 0,5 L wody :) Więc tam nie przesadzać z wodą na treningu.

Cytuj:

Cytuj:
Cytat:

Tytuł:

Dobra panowie nie ma co sie spinac. Przez ostatnie 3 miesiace lecialem tym planem treningowym. Co bysie w nim zmienili. Staz 10 miesiecy

Poniedziałek-
Klatka:
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 3x- 12,10,8
Wyciskanie sztangi na ławce skośnej (skos górny) 3x- 12,10,8
Rozpiętki na ławce poziomej 3x- 12,10,8
Tric:
wyciskanie francuskie sztangi leżąc 2x- 10,8
wyciskanie sztangi na ławce 2x- 10,8
pompki odwrotne 2x- 10,8

Środa-
Plecy:
Ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki 3x- 12,10,8
Ściąganie drążka wyciągu górnego za głowę 3x- 12,10,8
Wiosłowanie na wyciągu dolnym 3x- 12,10,8
Biceps:
Uginanie przedramion ze sztanga podchwytem 2x- 10,8
Uginanie przedramion ze sztangielkami stojąc z supinacją 2x- 10,8
Uginanie przedramion ze sztangą z podchwytem na modlitewniku 2x- 10,8

Piątek-
Barki:
Wyciskanie sztangi zza głowy 3x- 12,10,8
Unoszenie sztangielek bokiem 3x- 12,10,8
Unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tułowia 3x- 12,10,8
Nogi:
Przysiady ze sztangą 3x- 12,10,8
Prostowanie nóg na maszynie siedząc 3x- 12,10,8
Uginanie nóg na maszynie leżac 3x- 12,10,8
Wspięcia na palce stojąc 3x- 12,10,8

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ronilus, Ja pierwsze 3 miechy stosowałem zbliżony do Twojego,
Dziwnie piszesz 3x to np może być 3x 10/ 3x12 ale 3x 12,10,8 to ja rozumiem jako że robisz tak:
12,10,8 + 12,10,8 + 12,10,8

I teraz wiesz co zrób ? obczaj ten plan co przerobiłem bodajże stronę wcześniej, rób go, poczujesz pompę, przyrost siły i masa też będzie szła, oczywiście dietka wskazana.
Jak najbardziej co 2msc zmieniaj ćwiczenia, a co miesiąc nawet przestawiaj ich kolejność, ćwiczeń jest tyle że jak masz sprzęt to możesz po 2msc wstawić coś innego żeby organizm się nie przyzwyczajał za mocno i mięśnie miały popych żeby rosnąć.
Nie widzę brzucha, min 1x w tygodniu wskazane.
Max nawet codziennie, bez obciążenia. No chyba że masz aż tyle samozaparcia,siły i chęci w co wątpię, lepiej bez obciążenia, może się wydawać że lipa, ale lepiej wejdzie niż z..
Sendzia, Nie będę już się wypowiadał ja wiem jak na mnie co działa nie tylko z sfd czy innych forum, także na kolegach wiem jak co działa, ale na pewno z tą kretą się nie zgodzę że brać bez przerwy...
Do tego masz błędne myślenie co do mono a jabłka że niby mono wodę pompuje a jabłko nie ? Poczytaj sobie wypowiedzi kulturystów ze stażem wielkim, zerknij na badania, będziesz pewniejszy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6847 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 343  Następna